Alege-ti rochia de mireasa pe care ai visat-o!

Care fetita nu a visat de atatea ori, cu ochii deschisi, la momentul in care va imbraca rochia de mireasa? Suntem independente, emancipate, realizate din punct de vedere profesional - dar la aceasta imagine nu putem renunta. Si iata ca ziua aceasta se apropie, iar tu ai atat de multe treburi de pus la punct, incat nu stii de ce sa te apuci mai intai. Dintre toate, una te preocupa in mod deosebit: cum va fi rochia de mireasa? Complicata problema... Sau nu?

Sa luam lucrurile pe rand. Mai intai, trebuie sa stii ce ti se potriveste - atat din punct de vedere al siluetei, cat si al bugetului pe care il ai la dispozitie. Ar fi putin ciudat sa te duci la coafor, de exemplu, cu o fotografie a lui Courtney Cox, care are parul drept, stralucitor si des, iar parul tau este inelat si nu poate fi indreptat in mod similar.
Poate tu crezi ca o astfel de coafura ti se potriveste de minune, insa, rezonabil vorbind, nu te poti astepta la miracole.

Asa stau lucrurile si in ceea ce priveste rochia de mireasa. Vezi un model intr-o revista sau in vitrina, iti place si iti spui: "Iata rochia mea!". Ei bine, poate ca este adevarat - dar, pe de alta parte, exista posibilitatea ca dimensiunile tale sa nu se potriveasca modelului, fara ca acest lucru sa insemne ca esti prea slaba sau ai prea multe kilograme in plus. Secretul consta in a incerca mai multe modele (de aceea, incepe cautarile din vreme), pana cand vei gasi rochia in care te vei simti confortabil si, in acelasi timp, vei fi eleganta si stralucitoare.


Rochie facuta la croitoreasa ori direct din magazin?

Fiecare dintre aceste variante are avantajele si dezavantajele sale. Daca te hotarasti sa-ti faci rochia la croitoreasa, aceasta ti se va potrivi perfect, indiferent daca pana la nunta mai slabesti sau mai iei in greutate (ceea ce n-ar fi exclus, din cauza emotiei si a stresului care pun stapanire pe tine pe masura ce se apropie marele eveniment). De asemenea, in felul acesta te asiguri ca vei avea rochia visurilor tale, fiecare detaliu va fi asa cum l-ai visat. Tine cont insa de factorul timp: cu cat te vei decide mai repede, cu atat designerul va avea mai mult timp la dispozitie pentru a o lucra si a face eventuale modificari pe parcurs.


In cazul acesta, unicul dezavantaj ar putea fi acela provocat de lipsa de timp. Daca ai un program foarte aglomerat, probabil ca nu vei putea ajunge la probe ori de cate ori este nevoie. Ia in calcul acest aspect de la bun inceput.

Daca ai ajuns la concluzia ca nu ai timp la dispozitie pentru asa ceva, nu-ti mai ramane decat sa te "pregatesti sufleteste" pentru goana prin magazine. Unde sa cauti? Evident, in magazinele mari, unde vei avea la dispozitie o varietate bogata de modele, stiluri, materiale si culori. Chiar si pentru aceasta a doua varianta, tot iti vor trebui cam trei luni pentru a cauta, a te gandi, a te razgandi...

Cateva sfaturi generale

- Nu purta o rochie cu decolteu la baza gatului, daca ai umerii largi - croiala nu va face decat sa atraga atentia asupra lor;
- Daca ai bustul mare, nici nu te gandi la o rochie fara bretele - va fi si incomod, si inestetic.
De asemenea, corsetul va trebui sa fie cat mai simplu cu putinta, fara broderii, perle sau paiete.
- Daca nu esti multumita de dimensiunile coapselor, o rochie in forma literei A va fi cea mai potrivita. Alege un material greu (tafta, spre exemplu), care nu se muleaza, ci "cade" elegant.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod