5 moduri în care hainele pe care le porți îți influențează imaginea și cariera

Un studiu a arătat că este posibil să afli multe lucruri despre personalitatea, statutul social, vârsta și venitul unei persoane numai dacă vezi o fotografie cu pantofii pe care îi are.
Prin urmare, expresia americană „dress for success” (îmbracă-te pentru succes) are o semnificație practică.

Hainele pe care le porți au un impact puternic nu doar asupra imaginii tale, ci și asupra stării de spirit, încrederii în sine sau chiar asupra creativității și capacității de concentrare.

Iată cinci moduri în care hainele și accesoriile pe care le alegi îți influențează șansele de succes:

Hainele nonconformiste te fac să pari mai competent

Persoanele care poartă haine considerate inadecvate pentru domeniul lor de activitate ar putea avea de fapt o imagine mai bună și pot fi privite ca fiind specialiști în domeniul lor.
Cercetătorii l-au numit „efectul tenișilor roșii”. Denumirea a fost dată de un studiu în care specialiștii au descoperit că studenții au considerat un profesor care poartă teniși roșii în timpul unui curs este mai competent.

Citește și: 6 piese vestimentare care le ajută pe franțuzoaicele de peste 50 de ani să aibă ținute șic

Anumite ținute stimulează gândirea abstractă

Ținutele formale stimulează gândirea abstractă, potrivit unui studiu. Acest lucru este explicat de faptul că hainele profesionale impun o anumită distanțare socială. Iar când oamenii sunt distanțați social, au tendința de a gândi în termeni abstracți și de a găsi soluții mai creative. 

Stilul individual te ajută să-ți exprimi personalitatea

Nu este necesar să te încadrezi în anumite stereotipuri în ceea ce privește ținutele doar pentru că așa crezi că ar vrea angajatorul să arăți.
De fapt, ar trebui să te îmbraci astfel încât să-ți pui cel mai bine personalitatea în valoare. Specialiștii sunt de părere că personalitatea unui angajat contează foarte mult pentru angajatori, pe lângă abilitățile profesionale.

Ținutele și echipamentele profesionale te ajută să fii mai atentă

Purtarea hainelor și echipamentelor specifice unei profesii au un efect pozitiv asupra capacității de concentrare. În cadrul unui experiment, persoanele care au purtat un halat de laborator au făcut mai puține greșeli în cazul unui sarcini care necesitau atenție. Experții consideră că semnificația simbolică și experiența fizică de a purta astfel de haine contribuie la îmbunătățirea puterii de concentrare.

Hainele pot arăta care sunt țelurile tale

Oamenii procesează detaliile vizuale fără să se gândească în mod conștient la ele printr-un proces numit „thin-slicing” (feliere subțire).
Creierul este capabil să emită judecăți în câteva milisecunde, ceea ce duce la formarea de opinii asupra celor mai multe lucruri. Prin urmare, cum hainele sunt cea mai mare parte a prezentării noastre vizuale, trebuie să le alegem cu grijă pentru a indica ce vrem să obținem. De exemplu, dacă îți sufleci mânecile sau ai manșetele cămășii ridicate vei inspira hotărâre și dorința de a îndeplini sarcinile pe care le ai. Iar dacă porți haine informale la un eveniment elegant arată că vrei să-ți faci noi conexiuni sociale.

Foto: brightside.me
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod