Istoria blugilor

De teama sa nu fure cineva ideea acestor capse, Jacob s-a hotarat sa inregistreze inventia la Serviciul American de Inventii si Marci. Ii lipseau insa acei 68 $ de care avea nevoie pentru a fi gata toate formalitatile. Era clar ca avea nevoie de un partener de afaceri si primul la care s-a gandit a fost Levi.

Propunerea lui a fost acceptata pe loc de creatorul pantalonilor minune si, astfel, pe 20 mai 1873, au primit certificatul de inventator cu numarul 139.121, aceasta fiind considerata a fi adevarata zi de "nastere" a blugilor.

Dupa inregistrare acestei inventii, Levi l-a angajat pe Jacob sa supervizeze productia, in timp ce el se ocupa de deschiderea altor fabrici de productie.

Timp de aproape 20 de ani, aceasta companie multinationala a fost singura care a avut dreptul sa creeze acest gen de pantaloni. Totul pana cand inventia a devenit publica.

In anii '50, liceenii cautau o modalitate de a se revolta impotriva adultilor, o modalitate de a demonstra ca sunt liberi. Au gasit o forma inedita, aceea de a interzice adultilor sa poarte blugi. Zece ani mai tarziu, jeansii au devenit un simbol al egalitatii, un soi de uniforma. In anii '70, odata cu dezvoltarea show-biz-ului, blugii au devenit una dintre cele mai sexy si la moda vestimentatii.

La inceput, doua culori


In prima faza, acesti pantaloni erau confectionati din denim albastru si din doc maroniu. De ce denim si nu jeans? Ei bine, primul dintre ele este mult mai rezistent, fiind fabricat in proportie totala din bumbac si este confectionat dintr-un fir alb si unul colorat. Jeansul, deci, este mai putin rezistent si este confectionat din doua fire de aceeasi culoare.

Daca stam sa analizam foarte bine situatia, observam ca, intr-adevar, blugul s-a nascut ca o uniforma, acest lucru fiind valabil si in anii '30, cand cowboy-ii puteau fi recunoscuti foarte usor, pentru ca purtau jeansi.

Chiar daca au fost bagate in seama mai tarziu, nici femeile nu au fost date la o parte. Astfel ca, in anul 1935 au aparut primele perechi de blugi pentru femei.

In prezent


Acum, fie ca sunt simpli sau cu floricele, evazati sau conici la baza, cu talie inalta sau joasa, blugii pot fi purtati la orice ocazie si de catre oricine. Totul depinde de accesorii. Poti combina o pereche de blugi cu o tunica si sigur vei fi la moda. De asemenea, poti imbraca un top sexy si nu vei trece neremarcata.

Pentru o tinuta office, poti purta o camasa alba si o pereche de jeansi simpli. Ca si accesorii, foarte la moda in acest sezon sunt gentile supradimensionate, pe care le poti combina foarte usor cu o pereche de blugi, iar ca bijuterii, nu te feri sa apelezi la bratarile mari sau la inelele cu piatra proeminenta.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Clapon Gabriela pe 4 Dec 2012, 19:59
    Blugii Levi's

    De fapt si de drept.nu Levis Strauss a avut ideea cu capsele pentru a intari buzunarele blugilor,ci lui Jacob Davis.Acesta avea un client pretentios care isi rupea mereu buzunarele pantalonilor asa ca Jacob s-a gandit la aceasta alternativa.Avand un mare succes cu acesti pantaloni in randul clientilor sai,el s-a gandit sa obtina un brevete pentru pantalonii inventati de teama sa nu-i fie furata ideea,insa nu avea cei 68 de dolari necesari inregistrarii.Atunci el i-a trimis o scrisoare lui Strauss in care ii sugera o asociere si Levis a acceptat,vazand potentialul economic al acelui produs.

    0
    0

  • Maria Axente pe 16 Apr 2008, 14:13
    Girbaud si istoria jeansilor

    Buna ziua, In aceasta istorie a blugilor nu au fost trecuti cei care au avut o contributie majora in crearea si adaptarea mereu surprinzatoare a jeansilor-MARITHE+ Francois Girbaud. Pentru ca este brandul pe care il reprezentam in Romania , dispunem de materiale despre ei.Va stam la dispozitie. Maria Axente Managing Partner Restart Media of MFG

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod