Haine "de criza" la Saptamana Modei de la Milano

Umerii trebuie sa fie cat mai voluminosi


Bunaoara, daca alegem o bluza cu umeri mari, voluminosi, una cu gulerul ridicat sau o fusta ori pantalon "calcati la dunga" (cum se spune in popor), nu o sa dam gres. "Umerii puternici, bine evidentiati, sunt absolut necesari in garderoba unei femei, in sezonul urmator", a mai spus Ken Downing.

Armani, unul dintre cei mai apreciati designeri italieni, a ales sa readuca in actualitate moda anilor '80, apeland la palarii, manusi, toate create dintr-un material lucios. Vestita rochie neagra (little black dress) a fost accesorizata de Armani cu diamante foarte mici, in partea din fata sau la spate. Pe rochiile de seara a aplicat siraguri de margele, iar pe incaltaminte a pus broderii.

"Mi-am dorit sa imbrac o femeie puternica, sigura pe ea. M-am jucat cu proportiile, cu tendintele anilor '80 ca sa definesc un nou stil", a declarat Armani, citat de Reuters.

Mergand pe aceeasi linie, Gucci a realizat o revenire spre anii '80, cu haine inspirate de "stralucirea acelor ani in care iesitul in societate, in lume, reprezenta un mod de viata".

Privind per ansamblu, in toamna/iarna 2009/2010 se poarta rochiile de seara create din materiale stralucitoare accesorizate cu cristale de mici dimensiuni. Aceleasi mod de accesorizare s-a folosit si la costume. In plus, se continua trendul in care “animal print” este foarte la moda.

In talie se poarta in continuare centurile. Chiar daca nu toata lumea le considera potrivite, jambierele peste genunchi fac legea in sezonul urmator, iar cizmele cu tocuri sunt un must-have.

Revine stilul disco


Ca si culori, creatorii au mers pe culori inchise, foarte mult negru, dar si albastru, fucsia, roz. Surprinzator sau nu, daca este sa ne gandim la perioada din care s-au inspirat creatorii, stilul disco revine: haine stralucitoate, scantaietoare.

Pata de culoare a evenimentului a fost colectia Annei Molinari care a adoptat culori deschise pentru piesele pe care le-a creat. Rochiile, jacketele si bluzele ei sunt roz, galbene sau albastre.

Designerii casei de moda Gianfranco Ferre, Tommaso Aquilano si Roberto Rimondi, au lucrat tot la umeri, alegand, de aceasta data, o forma patrata.

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Milani pe 14 Mai 2009, 09:26
    Plagiat!

    http://www.milani.ro/articole/ A ajuns eva.ro sa posteze articole furate de pe alte saituri? Ce rusine.

    0
    0

  • FLORANCE pe 3 Mar 2009, 10:41
    moda

    NU TOT CEEACE ESTE SCUMP ESTE SI LA MODA SAU F FRUMOS ,TE POTI IMBRACA ELEGANT SI CU LUCRURI FACUTE CU MULT GUST SI BINE LUCRATE FARA A FI EXAGERATE CU PERLE SI DIFERITE ACCESORII CARE NU FAC DECAT SA FI CA O VARZA SCUMPA DAR FARA STRALUCIRE,CONTEAZA F MULT SI DE PERSOANA CARE IMBRACA ACELE ROCHII,POATE CA TOCMAI EA SA DEE STRALUCIREA TINUTEI

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod