Capriciile toamnei in moda

Dupa exuberanta tendintelor de primavara/vara, toamna isi intra in drepturi cu tendinte menite sa faca orice femeie sa se simta bine in pielea ei. De la eleganta in stil "british" pana la "glamour-ul" hollywoodian, totul este permis in garderoba unei "fashion victim" pentru sezonul urmator.

Tendinte in moda

Eleganta este caracteristica principala a modei sezonului de toamna/iarna 2004. Hainele sunt sofisticate si pline de stralucire. Materiale de lux, croieli impecabile, tendinte tineresti si feminine...
acestea sunt caracteristicile pieselor vestimentate recomandate pentru sezonul rece si vin in continuarea curentului din sezonul primavara/vara, plin de eleganta si feminitate. Rochiile si jachetele prezente in colectii au completari si accesorii iar accentul se pune pe calitatea si rafinamentul materialului. Antitezele inedite propuse de designeri sunt tinutele tineresti pentru femei adulte si tinutele clasice pentru adolescente. Linia generala pune accent pe formele corpului: umerii fermi, talia accentuata, soldurile subliniate si picioarele acoperite.


Tendinte in accesorii

In sezonul rece se pune mare pret pe curelele uzate, manusile si gentile asortate vestimentatiei de zi, la care se adauga mici detalii pentru seara. Diferenta dintre vestimentatia de zi si cea de seara este greu de facut. Colectiile prezinta deaux-pieces elegante sau rochii care pot fi purtate cu succes atat la o intalnire de afaceri cat si la o petrecere. Se pune accentul pe culorile luminoase, pastelate, usor prafuite si patinate, nu stridente ca in sezonul precedent.

Tendinte in machiaj

Machiajul toamnei va fi de o eleganta cizelata, se revine la perfectiunea chipului din anii '80.
Baza de machiaj si pudra vor fi mate si se aplica pe fata si ochi. Buzele si obrajii sunt scosi in evidenta, dar nu subliniati exagerat cu umbre, rosu sau mascara. Pentru tinutele agresive, accentuate, machiajul nu va fi foarte epatant. De retinut o regula generala: daca ochii sunt subliniati, buzele raman neutre si invers. Obrajii se pot machia uneori cu putin rosu.

Tendinte in hair-style

Tendintele din hair-style sunt in contrast fata de eleganta din moda si machiaj. Parul trebuie sa dea impresia de "abia trezit din somn" si sa fie in antiteza cu "glamour-ul" elegantei desavarsite din vestimentatie.
Parul este neted si uneori rebel, iar daca este lung, poate fi lasat liber, usor ravasit. Revine in top si coada de cal, usor neglijenta
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod