"Spirit sacru" cu Rita Muresan

Colectia de toamna - iarna a casei de moda Rebeca Rita a stat sub spiritul"sacrului", asa cum si-a propus creatoarea Rita Muresan. Show-ul deprezentare de la Circul de Stat din Bucuresti a fost pe gustul celor careprefera materialele din piele intoarsa, elementul principal al colectiei.

De inspiratie indiana, colectia a beneficiat de o documentare riguroasaa obiceiurilor si porturilor acestora, precum si de colaborarea unuidescendent al acestei culturi: Caya Gutierrez. Dupa cum a povestitdesignerul Rita Muresan, l-a intalnit acum sase luni la o prezentare deaccesorii si l-a cooptat pentru prezentarea la care se gandea de multtimp. De la el a invatat tehnici speciale de impletire pentru franjuriifolositi si tot de la el s-a inspirat atunci cand a preferat ca efectmargelele cusute manual.

"Spirit sacru este o intoarcere la natura, la traditia indieniloramericani, la tot ce nu doar vestimentar acest popor ne poate arata. Oasemenea tema nu putea fi pusa in scena decat intr-un spatiu adecvat,cu un decor special", a declarat Rita Muresan. Regia spectacolului s-abazat pe dansul focului, chemarea spiritelor sacre, iar muzica folositaa fost cu influente indiene prelucrata in ritmuri moderne.

Colectia a fost realizata in proportie de 80% manual, fiind inspiratadin hainele indienilor: franjuri, pene, bilute, piei de animale,imitatie de piele, matlaseuri si alte materiale specifice sezonului,cu accesorii create de indianul Caya. Hainele au fost pictate manual siau reprezentat chipuri de indieni. S-au folosit foarte multe margele,sfoara si lana intoarsa.
Culorile folosite in colectia Ritei Muresan au fost maro, crem, kaki sirosu.

Designerul Mihai Albu si-a pus amprenta pe incaltamintea colectiei,folosind piele si piele intoarsa, la care s-au adaugat, manual, pene. Ela mai creat mocasini stilizati si incaltaminte traditionala indiana.

Suma investita de Rita Muresan pentru realizarea acestei colectii a fostde aproximativ 20.000 de dolari.

Rita Muresan s-a nascut pe 23 noiembrie 1972 la Breaza. In 1993 participala Miss Romania unde castiga titlul. In acelasi an isi incepe cariera inmodeling, care culmineaza cu prezentari la Milano pentru mari creatoride moda. In 1996 se casatoreste cu Nelu Muresan si, in acelasi an,se naste prima fiica a acestora, Rebeca Maria. In 1999 se naste a douafiica a sotilor Muresan, Gloria Rita. Luna noiembrie a anului 2002 i-aadus creatoarei trei evenimente importante: deschiderea noului sediual Casei Rebeca Rita, din Aleea Alexandru nr.7A, deschiderea scolii demanechine "Bombo", pentru copii intre 3 si 14 ani si, cel mai important,lansarea colectiei "Spirit Sacru".

Da clic pe poza pentru a vedea varianta marita


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod