Mihai Albu, totul despre accesoriile pentru ocazii speciale

Daca mergem in parc ce alegem?


Aici lucrurile sunt simple. In cel mai rau caz se pot alege incaltari fara toc sau cu un toc putin mai grosut. In cel mai bun caz, de preferat este sa se aleaga o incaltaminte sport, casual.

Toata gama mea este destinata evenimentelor speciale, eu nu am o incaltaminte de zi, decat foarte putin. In creatiile mele domina tocurile, platformele, culorile. Chiar daca sunt pastel, ele au tot felul de accente tari. In niciun caz nu se pot purta ziua, iar cele care aleg sa poarte asa ceva in timpul zilei, sa zicem la shopping, sau in parc, dupa parerea mea fac o foarte mare greseala. Poate ca incearca sa arate ce nu sunt.

In ceea ce priveste accesoriile, centurile, gentile, care este sfatul dumneavoastra pentru cititoarele Eva.ro?


Asa cum v-am spus merg pe efectul de accesoriu bijuterie, accesoriu care sa domine tinuta. Acelasi concept il aplic si la genti.
Insa, in cazul lor, pot sa spun ca exita ceva mai multa diversificare. Am si genti de zi, genti supradimensionate. Acum au aparut si plicurile si posete moi supradimensionate. Asadar, pentru zi alegem gentile supradimensionate, in care sa incapa toate lucrurile pe care le poarta femeile tot timpul la ele, utile sau nu.

In ceea ce priveste accesoriile pentru ocazie, merg pe principiul geanta bijuterie cu tot felul de aplicatii, fie metalice, fie cu cristale swarovski sau aplicatii din materiale cu anumite texturi. Un astfel de obiect "vorbeste" de la sine si "spune" ca este lucrat manual, lucra altfel.

In plus, mai am un concept. O poseta care nu este nici geanta, nici plic. Este vorba despre o poseta retro, o reinterpretare a unui plic/poseta, ceva ce s-a purtat in anii '50. Dar cu alte finisaje, cu acele elemente metalice, cu incuietoarea care ma reprezinta, acel MA sub forma de incuietoare.

Daca este sa vorbim despre centuri, ce-mi puteti spune?


Eu merg pe acele centuri care pot domina o tinuta. Atunci cand nici incaltamintea si nici poseta nu sunt foarte accesorizate, atunci se poate merge pe un accent de centura lata, cu plachete metalice.
Acest accesoriu pune in valoare talia, pune in valoare rochia, si marcheaza cumva o trecere de la simplu, la foarte complicat.

Cam la ce pret se ridica produsele Mihai Albu?


Daca vorbim despre aceea gama sofistica, preturile pot sa inceapa de la 8 milioane, dar po sa ajunga si la 1000 de euro. Depinde de lucratura. Depinde ce elemente folosim. Nu neaparat trebuie sa fie incarcat ca sa coste mult, dar poate sa fie aceea suprapunere de mai mute platouri, platforme, care se executa exclusiv manual. In plus, clienta care alege un astfel de model, stie ca sta in fata unui unicat. Alegem impreuna materialul, accesoriile, culoarea.

Este bine ca doamna care vine la mine sa comande o pereche de incaltari sau o geanta, o centura, sa aiba deja rochia. Astfel, vom realiza niste accesorii care sa o puna in valoare sau sa o estompeze. Daca nu are rochia, atunci discutam si stabilim impreuna politica dupa care mergem.
Atunci pornim invers, de la accesoriu construim intreaga tinuta.

Mai mult decat atat. Daca rochia este facuta tot de un creator, tinem legatura si stabilim impreuna detaliile.

Acum ce pregatiti?


Acum deja lucram din plin, avem comenzi. Chiar sunt foarte incantat ca nici nu s-a topit toata zapada de pe strazi, ca deja multe dintre clientele mele isi fac incaltaminte de primavara-vara. De asemenea, ma pregatesc pentru colectia de toamna, pe care o sa o prezint in aprilie, la festivalul de moda.

Singur in prezentare...


Da. Este o alegere pe care am facut-o din simplul motiv ca nu fac incaltaminte doar pentru rochiile de seara. Am tot felul de concepte pentru altfel de ocazii: o iesire in club, un cocktail, lansari de reviste, tot felul de evenimente.

In plus, in colectiile pe care le prezinta la festivalurile de moda sunt tot felul de incercari, tot felul de concepte, arat tendintele in viziunea mea si arat si pana unde pot sa merg.
Temele mi le aleg in asa fel incat sa-mi pun evidenta accesoriile, uneori exagerez si este foarte bine, pentru ca pentru podium este ok.

Asta pe partea profesionala. Iar pe partea personala, ma pregatesc de botez.

Cand o sa fie?


In principiu am fi vrut in martie, dar este posibil sa amanam, ori la sfarsitul lui martie, ori la inceputul lui aprilie, ca sa se mai incalzeazca. Este fetita micuta.

Un articol de Ileana Voicu Ghinea
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • gabriela pe 17 Mar 2010, 10:42
    pantofii ce prea tari si cismele

    e prea tare sunt cei mai mijto pantofi si cisme!!!!!!!!!!!!!!!!!!:*:*:*:*:**:*:**:*:*:*:*::X:X:X:XX:X:

    0
    0

  • alexandra pe 4 Mar 2010, 16:06
    frumoase

    foarte misto, da dovada de mult bun gust si creativitate, dar cine s-ar catara pe astfel de tocuri? hai o data, poate, dar cam atat. ceva balerini face mihai albu? cizme fara toc?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod