Cosmina Englizian, tendinte pentru sezonul cald

Creatoarea de moda ne initiaza in tainele tendintelor pentru sezonul cald care tocmai a inceput.
Creatoarea de moda ne initiaza in tainele tendintelor pentru sezonul cald care tocmai a inceput. Blugi, accesorii supradimensionate, piele si mult pastel. Daca ar fi sa rezumam, cam acestea ar fi in parte, elementele pe care trebuie sa mizam. Acestea si multe altele, in interviul care urmeaza...

Care sunt diferentele, apropo de tendinte, intre sezonul rece si sezonul cald?


In primul rand este vorba de culoare, iarna purtandu-se de regula culori mai inchise, tonuri metalice, reci; odata cu vara, revin culorile calde sau cele "tari" – electice, sau din contra, light, in nuante pudrate. Si textura materialelor este diferita, iarna vom opta pentru tesaturi mai groase: stofe, piele, blanuri, iar vara pentru in, matase si voaluri in tendintele sezonului.

Care sunt must-have-urile sezonului primavara-vara?


Eternul jeans - care, se pare ca, an de an isi cere drepturile, combinatiile inedite de materiale, stilul marinar, precum si influente majore din tinutele traditionale ale diverselor popoare.

Se pastreaza tendintele anilor'80, pentru ca in iarna acesta a fost punctul de atractie in moda?


In mare parte da, raman in trend colantii si umerii evidentiati - desi, nu asa de mult - tocurile dramatice sau superaccesorizate, combinatiile de piele si accesorii metalice.

La capitolul accesorii, ce nu trebuie sa ratam?


Nu trebuie sa ratam colierele masive, bratarile, cerceii opulenti.

Ce ne puteti spune in materie de culori?


Culorile aceste veri sunt preponderent culori tari: de la albastru electic, galben, mov, rosu, si se ajunge la nuante de nud, rose cat si la imprimeurile grafice sau florale.

Am decis sa le impart pe reprezentantele sexului frumos in 3 categorii: adolescenta (15 - 20 de ani), tanara (20 - 35 de ani) si femeia matura (peste 35 de ani). Cum ar trebui sa se imbrace aceste femei ca sa fie la moda in acest sezon?  


In primul rand, femeia trebuie sa tina cont de trei reguli de aur pentru ca tinuta ei sa fie de un real succes, indiferent de varsta:

  • trebuie sa tina cont de culorile o avantajeaza - in functie de nuanta parului, a ochilor cat si a tenului;
  • sa aleaga modele care sa o puna in valoare, care sa-i scoata in evidenta calitatile si sa-i ascunda unele imperfectiuni ale siluetei;
  • sa tina cont si sa se imbrace in mod adecvat cu locului, dar si cu evenimentul la care se duce.

Pentru 2010 - o adolescenta poate purta cu succes pantaloni scurti din jeans cu bluze largi sau tricouri cu imprimeuri haioase, asortate la cizme inalte din piele moale, colanti si rochii romantice din jerse, bumbac sau matase si balerini sau pantofi cu toc in functie de lungimea rochiei si, deasemenea, un urban - military look ar fi foarte potrivit, cat si hainele sport in general.

Pentru femeia de 20-30 de ani sunt cateva combinatii care ar putea merge si de la adolescente, dar tinuta ar trebui sa fie mai cocheta, mai elaborata chiar si ziua, si mai glamour pentru ocaziile speciale.

La categoria 35 +,  femeia trebuie sa se ingrijeasca mai intai de toate de tonusul muscular, de stilul sau de viata, asta pentu a putea purta multe din tot ceea ce isi doreste sa poarte.

Exista trei tipologii mari atunci cand vine vorba de stil: sport, elegant, casual. Ce inseamna "la moda" in primavara si vara acestui an aceasta, pentru fiecare stil in parte?


Primavara - vara 2010 este destul de permisiva; regasim in colectiile marilor creatorilor, toate cele trei stiluri: sport – cu military look si tinute inspirate din tehnologie sau arta abstracta; casual - de data aceasta ceva mai sexy - cu corsete si sutiene "la vedere" pe sub rochii sau bluze transparente, tinute din piele sau in combinatie, materiale pictate, curele si brauri late - care sa evidentieze foarte bine talia; iar pentru un stil mai elegant, se recomanda - animal print, sacouri cu motive florale, rochii fluide lungi pentru seara si iar sacouri ... peste aproape orice.

Care sunt greselile cele mai des intalnite la tinerele din Romania, in materie de vestimentatie?


Nu sunt neaparat greseli, cu  totii trecem prin astfel de perioade, mai ales in adolescenta - atunci cand incepem sa experimentam stilurile vestimentare si nu numai... si cred ca e bine sa avem pe cineva alaturi, care sa ne sfatuiasca in aceasta privinta. In ceea ce priveste adolescentele, cele mai multe dintre ele au acea "frustrare" a varstei - prin care noi, cei mai maturi, am trecut cu totii - si care le face sa se imbrace - de multe ori - intr-un mod total neadecvat pentru aceasta perioada superba a vietii lor.

Din perspectiva mea, cele mai mari greseli ar fi: buricul la vedere in alte situatii decat la mare, ceea ce face ca fetele sa para vulgare si "facile", dar si o tinuta mulata de sus pana jos, cat si  tendintele unui singur an adunate intr-o singura tinuta.

Ce a pregatit Cosmina Englizian pentru sezonul cald?


Pentru sezonul de primavara vara este in lucru prima mea colectia de tricotaje - Cosmina Englizian - Knitwear Collection.

Care este tiparul femeii care poarta tinutele Cosmina Englizian?


Nu as putea spune ca un anumit tip de femeie poarta tinute Cosmina Englizian. Tinutele mele sunt foarte diverse, in mare parte elegante, altele de-a dreptul pretioase. Iar corsetele din colectia "Cinema by Passion du Brasil" aduc si acea nota de senzualitate, putand fi purtate atat separat, cat si pe sub un sacou elegant.

 

Un articol de Ileana Voicu Ghinea

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod