Dorin Negrau propune un "Chickitch" interbelic

Mirosul perioadei interbelice, hainele care o aduc in centrul atentiei pe femeia din perioada respectiva, se pliaza perfect pe tendintele modei actuale.

Mirosul perioadei interbelice, hainele care o aduc in centrul atentiei pe femeia din perioada respectiva, se pliaza perfect pe tendintele modei actuale. Aceasta este impresia pe care o lasa creatorul de moda Dorin Negrau, prin colectia Chickitch. Linii masculine, comoditate, multa eleganta, simplitate, cam acestea sunt reperele dupa care s-a ghidat Negrau atunci cand a desenat colectia "Chickitch".

Ce se poarta anul acesta in viziunea lui Dorin Negrau?


Tot ceea ce am prezentat in Chickitch. Adica multa eleganta prin taietura liniilor drepte masculine si multa comoditate prin simplitatea feminitatii unei rochii. Femeile care aleg sa poarte piese din colectia aceasta trebuie sa fie curajoase si deschise catre o imbracaminte comoda, simpla. Ca si croiala, am insistat foarte mult pe liniile drepte, arhitecturale minimale.

Mai mult decat atat, prin aceasta colectie am incercat sa spun ca femeile trebuie sa aleaga comoditatea si personalitatea minimala a imbracamintii.

Care este tema acestei colectii?


Eleganta divelor interbelice, actualizata in curentul Emo actual.



Ce materiale ai folosit si care sunt culorile vedeta ale acestei colectii?


Ca si materiale, am folosit cel mai mult stofa de bumbac, satinul si voalul din matase cu fir de metal. La capitolul culori nu am facut rabat de la gri petrol, gri metalic, bej desertic. De asemenea, am folosit accentele de culori tari, lemon-ul, verdele, rosul si movul.

Atunci cand ai prezentat aceasta colectie, ai ales Teatrul National. Te inspira locul sau ai vrut, pur si simplu, sa nu se piarda nimic din parfumul pe care ar trebui sa-l lase aceasta linie? Te intreb, pentru ca si colectia din sezonul trecut a fost prezentata tot intr-o sala de teatru.

Pot spune cu sinceritate ca teatrul ramane locul care imi ofera cea mai mare posibilitate de a visa, de a ma regasi si, de ce nu, este locul pe care il iubesc cel mai mult.

Hoinar prin lume...

Promovezi acum colectia de toamna - iarna 2009 - 2010. Unde ai fost pana acum si cum ai fost primit?


Printre orasele pe care le-am atins pana acum se numara: Dusseldorf, Frankfurt, Paris, Milano, New York, Stockolm si Rio de Janeiro. Spre norocul meu, am mers foarte bine pana acum si sper ca o sa fie asa pana la sfarsitul sezonului.

Zilele trecute, tocmai s-a terminat Saptamana Modei de la Paris. Ai urmarit acest eveniment?


Cum am mai spus si cu alte ocazii, colectiile de haute couture nu sunt preferatele mele, dar, in schimb, onorez prezentarile de Pret a Porter ale unor cunoscuti. Ce se intampla insa, la un asemenea eveniment, de o asemenea anvergura, este o nebunie frumoasa. Acolo este o intreaga industrie formata dintr-o armata de oameni care sunt responsabili de fiecare model in parte. Nefiind o persoana boema, nu punctez toate prezentarile si, acesta este motivul pentru care nu ma duc decat la cele care au ceva de spus, in conceptia mea.

La capitolul femei...

Ce inseamna pentru Dorin Negrau o femeie bine imbracata?


O femeie bine imbracata este aceea femeie care poate si trebuie sa-si impuna personalitatea prin ceea ce imbraca.

Au inceput romancele sa se stileze sau inca mai au de lucrat la acest capitol?


Romancele au fost si vor fi femei stilate. Acum mai au avantajul ca sursa de informare este din ce in ce mai mare si mai competenta.

Snoaba, eleganta, la moda, indiferenta de cum arata. Care este cel mai potrivit cuvant pentru femeia din Romania, in acest moment?


Eleganta.

Imi poti face un top 5 al celor mai bine imbracate femei din Romania in acest moment?


Topurile sunt facute de catre cineva care doreste sa promoveze o alta persoana. Deci raman fara muza inspiratoare pe moment.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod