Visul unei nopti de vara


Visul unei nopti de vara
O noapte de vara ca oricare alta in ultimul timp. Adica ceva mai innoratasi cu cativa stropi de ploaie. Mai multi stropi de ploaie. Multa lumeadunata la "Clubul Diplomatilor" si toti asteptand ceva: oprirea ploii siinceperea prezentarii colectiei pregatite de designer-ul Wilhelmina Arz:"Visul unuei nopti de vara".

Si pentru ca ploaia nu a avut de gand sa se opreasca, a inceputspectacolul, organizat de Londa. Si a fost intr-adevar "Visul unuei noptide vara". Dansatoare purtand culori magice, apoi colectia "Magic colors",creata special pentru show-ul anual Londa de catre designerul WilhelminaArtz si in final un mic numar de giumbuslucuri, al unei trupe de la circ.

Wilhelmina a abordat stilul neo-minimalist cu influente de avangardagrafica si neo-primitivism.
Elementul definitoriul al colectiei isigaseste originea in cultura afro-americana atat din punct de vederecromatic, al desenului imprimeurilor cat si al comunicatiei vizualetransmise de sonoriturile jazz-ului, realizat intr-o inedita combinatiede stiluri cu cel al designerilor japonezi din anii '80 (croieli, accente,cromatic).

Culorile colectiei constau in tonuri de gri, familii extinse din pasteluri(roz, bleu, galben pai). Cromatic are o tenta primitiva, data de negrulin amestec cu rosu, albastru, galbenu.

Accesoriile sunt foarte diferite din punct de vedere al materialitatiisi al cromaticii, dar ceea ce face posibila combinatia este elementulnatural: lemn, piatra, os, metal, pietre semi pretioase, piele, accenterealizate din piele intoarsa si blana de ponei.

Totul se bazeaza pe un joc de contraste intre o initiala familie de griurisi surprinzatoare accente de culoare.
Contraste realizate intre materialemulate perfect pe corp, ca o a doua piele si largimi neobisnuite, intrecorsete microscopice si imense poncho-uri, elemente de transparentaabsoluta specifice unei veri toride africane amestecate cu pieleintoarsa si blana de ponei, coborate parca din universul "fierbinte"extrem oriental.

Colectia "Magic Colors" este o interpretare avangardista a revolutieimodei internationale realizate de designerii japonezi in anii'90. Poetica, elementele sport si croielile sofisticate, candva apanajulavangardei sunt combinate cu elemente de "croiala naiva" (infasurari,inchideri cu snururi, marcaje de proba etc.), elemente complexe dedesign vestimentar (impaturiri de tip origami, suprapuneri de maneci,nefinisari, elemente tehnice la vedere, taieturi atipice).

Colectia pret-a-porter primavara vara 2003 "Magic Colors" a avut oprezentare incheiata cu succes, desi majoritatea dintre noi am crezutca ploaia ii va stirbi din frumusete.
Dar cum spunea Corina Barladeau,organizatoarea evenimentului, chiar ploaia a fost cea care a creatlegatura emotionala dintre noi, cei prezenti, si colectia prezentata incele de mai sus.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Emil pe 5 Apr 2008, 18:45
    textul piesei

    Pot accesa cumva, undeva, textul tradus in limba romana?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod