Tendinte toamna-iarna 2009-2010

Creatorii caselor de moda din Franta ne invita intr-o calatorie in cautarea tendintelor.
Creatorii caselor de moda din Franta ne invita intr-o calatorie in cautarea tendintelor. Ajungem sa descoperim ca moda anilor '80, stilul uniforma, manecile XL, dar si simbolurile Orientale, sunt must have-urile sezonului rece, care tocmai a inceput.

O libertate cum pare ca nu a mai fost demult, insa, in acelasi timp, o rigurozitate fina care, daca este omisa, te impinge in vulgar si prost gust.

Asa cum am spus si la inceput, cea mai importanta tendinta din cate exista in sezonul acesta este revenirea la moda anilor '80. De aici pleaca totul. Iti mai amintesti de cizmele peste genunchi, de piesele vestimentare din piele, de imprimeuri, de umerii supradimensionati sau de fustele si pantalonii cu talie inalta? Este obligatoriu ca in acest sezon sa ai cel putin una dintre aceste piese vestimentare.

Nina Ricci, Marc Jacobs sau DSquared sunt o parte dintre creatorii care au marsat pe acest trend. Ei merg de la platformele supradimensionate - Nina Ricci, pana la fustele cu talie inalta, camasile cu epoleti sau manusile lungi, marca Marc Jacobs, pana la trench-urile cu imprimeu de leopard, pantalonii scurti din piele sau colierele si caciulile supradimensionate propuse de DSquared.

Trecand de la femeia anilor '80, o alta linie majora propusa de creatori este uniforma. Reinterpretata sau clasica, vestimentatia tip uniforma ne poate "aseza" in prima linie a frontului, in materie de trenduri. Eley Kishimoto merge pe ideea de elegant, Y-3 ne propune vestimentatia tip jocheu, Tommy Hilfinger ne trimite in armata americana, prin modelul rangerilor, Kenzo si-a imaginat femeia soldat, iar Givenchy si Galliano au reinterpretat uniforma gardienilor Majestarii Sale. Cel care a lucrat poate cel mai mult acest tip de vestimentatie este creatorul Paul Smith care nu a facut rabat de la detalii - epoleti, galoane, borduri din blana sau brandeburguri supradimensionate.

La fel de reinterpretate sunt si tinutele propuse de Luella si Chloe. Caschete moi, genti sac, escarpeni in locul bocancilor, bluza cu revere army, puloverele ofiterilor, toate in negru sau bleumarin.

Total opuse fata de ce am prezentat pana acum, sunt tinutele propuse de John Galliano, Dior sau Kenzo. Stofele exotice sau simbolurile artei orientale fac casa buna cu alura seducatoare creata de transpareta, extravaganta sau clasicism reinventat. Folclorul, fie el francez sau rusesc, a putut fi vazut in toata splendoarea lui in colectiile prezentate de Marras sau de Kenzo.

Maneca XL


Piesa despre care se poate spune ca este cea mai lucrata este maneca. In acest sezon avem o maneca XL, fie din blana naturala sau tricotata, care creste in volum de la umar spre incheietura mainii. Cei care au ales sa-si puna amprenta tocmai pe aceasta piesa sunt Viktor & Rolf, care au ales o maneca sculpturala, supradimensionata, cam greu de purtat in fiecare zi. Pe de alta parte, Giles Deacon a decis sa accesorizeze manecile cu neo-mansoane din par de yack.

In afara de croieli si materiale, un aspect foarte important atunci cand ne alegem o piesa vestimentara este culoarea. "Lanvin schimba profunzimea negrului cu rochii in nuante delicate, care capata magnetism sub mantourile atent fronsate, cu volume de tesatura. Atemporale, gratioase si dramatic hitchcock-iene, creatiile lui Alber Elbaz confera bejului o adevarata noblete. Pe partea sa, Miuccia Prada isi imagineaza o femeie Miu Miu de o pudoare falsa care imbraca mantourile roz bej nestructurate peste vesminte minimaliste, facand astfel ca aceasta nuanta sa para mai incandescenta decat orice rosu", specifica site-ul Fashionandbeauty.ro. Violet, roz si albastru - sunt nuantele care vor pune stapanire pe garderoba noastra de iarna.

Si, cum se lasa ce e mai important la sfarsit, trebuie sa vorbim putin despre rosu, o culoare care nu o sa iasa niciodata din trend. La fel cum se intampla si cu non-culorile negru si alb, rosul este omiprezent. Fie ca este vorba despre piele, casmir sau satin, aceasta culoare face legea. Fiecare creator a incercat sa adauge in colectia lui un obiect rosu: genti la Yves Saint Laurent, rochii (la DKNY, Versace, Valentino, Diane von Furstenberg, Derek Lam), mantouri (Max Mara, Louis Vuitton, Akris), pantofi stiletto la Louboutin, Gianvito Rossi si Dior sau ochelarii de soare de la Sonia Rykiel.
 

Comentarii (21)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • www.extensii-clip.blogspot.com pe 30 Ian 2010, 20:27
    extensii clip on par natural fin si matasos

    Par lung si bogat in 5 minute! Usor de atasat,usor de purtat! Extensii clip on made in Italy, din salon, premium quality, natural hair,remy & tangle free,grad A,pretabile coafarii si vopsirii,set mare,pt full head,volum si lungime instantanee,purtare nelimitata.Convinge-te de calitatea lor! Detalii : www.extensii-clip.blogspot.com Livrari in Bucuresti si in toata tara. Pentru comenzi apelati +40723.49.77.88 Gabriela/Stefan sau extensii_clip_on@yahoo.com

    0
    0

  • ana pe 26 Ian 2010, 16:24
    Accesorii

    Iti poti accesoriza vestimentatia cu cercei,coliere si orice bijuterie fantezie de pe http://www.fancy-trendy.ro,au niste inele ceas foarte trendy.

    0
    0

  • Hippie pe 22 Dec 2009, 13:27
    Deosebite

    Imi place modelul fustei din ultima fotografie :) Daca va place stilul hippie, va invit pe: http://hippiebox.wordpress.com/

    0
    0

  • Ralucashop pe 10 Dec 2009, 09:30
    Moda o faci tu

    Conteaza sa ne imbracam asa cum simtim si sa ne inspiram din aceste colectii si sa preluam doar idei care stiu ca ni se vor potrivi noua, personal mi-a placut colectia C. Nichita pentru toamna-iarna 2009-2010 http://www.shopaholic.ro/2008/11/nichi-by-cristina-nichita-colectia-de.html

    0
    0

  • dianar pe 9 Dec 2009, 03:57
    tineretea sufletului

    Pentru mine, Moda ne arata ce e nou in idei, materiale, croieli, pantofi, accesorii(foarte important!). E alegerea fiecaruia: sa poarte ce are in garderoba ori sa incerce ceva nou care ii sta bine. In magazine se gasesc haine pe toate masurile si in plus trebuie alese si in functie de varsta, anotimp, etc. Hai sa incercam sa fim mai frumoase si sa schimbam putin lumina din jurul nostru cu ceva nou si in trend, daca tot dam banii pe haine!

    0
    0

  • denissa00 pe 8 Dec 2009, 15:40
    ...

    Am urmarit cateva prezentari de moda , care aveau ca tema toamna-iarna 2009-2010 si va pot spune ca unele tinute sunt frumoase. Mi s-a spus ca fiecare piesa care este prezentata se poate modifica dupa dorintele cumparatorului. De fapt prezentarile de moda nu fac altceva decat sa stabileasca trendul noilor sezoane. Poate ar trebuie mai multe poze adaugate la articole pentru a ne face o parere mai vasta.

    0
    0

  • alexa pe 5 Dec 2009, 00:06
    ...

    la o pereche de pantalonci scurti negrii cu paiete ce bluza as putea lua?ma puteti ajuta cu niste pareri?ast rasp voastre!va multumesc!

    0
    0

  • Rebecahh... pe 2 Dec 2009, 19:29
    ...

    =))) hai ca-mi place :)) :)) :))

    0
    0

  • Codruta pe 1 Dec 2009, 20:07
    ...

    Io nu as purta asa ceva niciodata!!Daca mar vedea cineva ar zice ca am scapat de la nebuni:)

    0
    0

  • alina pe 9 Nov 2009, 14:10
    articol

    multi dintre cei sau multe dintre cele care posteaza un articol despre moda pe un site, nu realizeaza ca fara o galerie foto, articolul e egal cu zero; vreau poze altfel nu prea iti dai seama despre ce se vorbeste in articolul respectiv; moda se bazeaza pe ceva vizual; scrisul ramane si atat

    0
    0

  • mix pe 7 Oct 2009, 20:05
    moda

    este adevarat ca multe persoane tind sa copieze robotic ceea ce vad in imaginile postate pe aceasta pagina in vestimentatia proprie, este un semn mai mult de lipsa de imaginatie, parerea mea, ideile sunt idei si pot fi interpretate in multe feluri, nu trebuie luate ca atare sau considerate un tipar pentru sezonul respectiv ... asta inseamna moda, un simt estetic, imaginatie, incercari reusite sau uneori mai putin reusite

    0
    0

  • jenny pe 7 Oct 2009, 10:14
    fashion

    nu prea imi place

    0
    0

  • Alinus pe 6 Oct 2009, 19:40
    pentru miha

    dra miha, aici fiecare are dreptul sa isi expuna propria parere fara a incerca sa jigneasca celelate "participante" sau comentatoare asupra articolului. posteaza comentariu inseamna a comenta sau a ti expune acordul sau nu asupra articolului, nu asupra comentariilor precedente. oricum, mie mi se par intr adevar exagerari ale modei, cred ca mai degraba as numi- o arta decat moda. faptul ca ti se prezinta un tipar, nu inseamna ca dc te imbraci altfel, nu mai reprezinti tiparul. dc ma intelegi. ok, articol bun, haine"nu prea"

    0
    0

  • anca pe 6 Oct 2009, 15:01
    fashion

    Draga miha, se numeste Haute Couture, deoarece couture, ca atare, se poate traduce prin croitorie, iar haute, prin inalt. Deci, printr-o traducere mot-a-mot, deoarece vad ca iti place limba franceza, ar fi croitorie inalta, iar intelesul il stim cu totii. Iti multumim pentru ca ne-ai deschis ochii si ne-ai impartasit din cunostintele tale legate de moda si lingvistica franceza!

    0
    0

  • alinai22 pe 6 Oct 2009, 13:11
    moda!!!!

    mda eu ma imbrac cum imi place ,cum imi sta bine nu cum se poarta ca sa arat ca o paiata .sau ca un pom de craciun

    0
    0

  • Criss pe 6 Oct 2009, 11:34
    moda???

    Dora, cred ca vroiai sa spui 90-60-90. Tu ai scris invers. Eu de mult nu ma iau dupa moda, ma imbrac doar cu ce imi sta bine, ma avantajeaza si ma face sa ma simt bine.

    0
    0

  • anda pe 6 Oct 2009, 10:59
    Nota 10 pentru exemplele alese

    Observ ca multe articole de genul asta sunt intelese gresit. Articolul ne prezinta tendintele sezonului urmator, atasand si cateva fotografii ca sa ne facem o idee. Marii creatori dau tonul; noi nu trebuie decat sa ne inspiram si sa adaptam ceea ce vedem la marile case de moda pentru stilul nostru si forma corpului. Nu trebuie sa copiem exact ce vedem prin reviste si la Tv. Sunt doar niste idei. Mergeti prin magazinele de haine de la noi; o sa observati ca apar tendintele prezentate mai sus, doar ca sunt adaptate pentru a putea fi purtate pe strada, la birou, etc.

    0
    0

  • miha pe 6 Oct 2009, 10:29
    haine

    Nu sunt creatii pt oameni obisnuiti ca noi - daca nu stiati ceea ce fac creatorii in mare parte si ma refer la creatori adevarati se numeste COUTURE - nu poarta nici vedetele asa ceva - ci doar adapteaza intr-un fel sau altul astfel incat sa fie in tendinte. Asa ca nu mai vb prostii ca sunt haine de boschetari - dar deh ce sa ne asteptam de la voi cele cu mintea ingusta.

    0
    0

  • dora pe 6 Oct 2009, 09:44
    nasol

    asta e moda?!?! nu stiu ce sa mai inventeze. sa le fie rusine. oricum, e moda numai pt. scheletice. eu am doar cativa cm peste standardul 60-90-60 si pot spune ca multe dintre toalele astea - ca nu sunt haine, nu mi-ar sta bine

    0
    0

  • Henrietta pe 6 Oct 2009, 09:43
    :))...

    vedetele de la Hollywood se imbraca doar asa "unele",dar ai dreptate ce moda e asta de oamenii strazii? Chiar nu-mi plac daca vrei sa umblu in fusta scurta si cioapi subtiri poate ma vedeti asa agatata undeva ca un turture :))

    0
    0

  • sheila pe 6 Oct 2009, 08:22
    :))

    asta e moda?una dintre imagini ma duce cu gandul la un boschetar ...moda inseamna gust,rafinament,material luxurios nu astea facute de niste nebuni care dau niste tendinte de te sperii....cine imbraca asa ceva?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod