Nichi Cristina Nichita, eleganta si rafinament in sezonul rece

Care sunt diferentele majore la capitolul tendinte, dintre vara si iarna 2009/2010
Care sunt diferentele majore la capitolul tendinte, dintre vara si iarna 2009/2010
In principal tendintele se pastreaza astfel incat: influentele romantice, etno, futuriste, decupajele, jocul de imprimeuri, dantelele si talia marcata de curea se vor regasi si in primavara-vara anului viitor.

Diferentele majore se regasesc in primul rand in ceea ce privesc texturile, materialele si cromatica din cele doua sezoane. Cromatica pentru sezonul toamna-iarna este una inchisa, rece. Astfel nuantele de gri, bleomarin si verde petrol vor fi inlocuite in primavara de alb, cream si bej.

Texturile pentru primavara sunt in principal : bumbacul, panza sau inul. Pantalonii lungi usor evazati din toamna vor fi inlocuiti in primavara de pantalonii scurti sau lungi, pana sau cigarette. Pantofii cu toc "stilleto" sunt inlocuiti in primavara de pantofii cu platforma si toc inalt, dar gros in culori puternice.
Care sunt must have-urile sezonului rece in materie de vestimentatie si accesorii?

Pentru sezonul toamna-iarna 2009/2010, designerii mizeaza pe mixtul dintre liniile nostalgice ale deceniilor trecute si influentele contemporane. Liniile propuse se perinda intre influentele romantice (costumul din perioada lui Napolen, dantelele, broderiile), cele din cinematografia anilor '40 si moda anilor '60, ca surse de inspiratie majore, avand ca punct comun o moda minimalista, atent studiata.
Croielile sunt diverse: de la cele care urmaresc linia corpului, fluide si usor de purtat, la jocuri de volume si decupaje. Jocurile de imprimeuri, carourile de dimensiuni mici, ecosez, reflectiile metalice, atentia acordata detaliilor din zona umerilor, combinatia de culori fluo cu negru, sunt alte detalii din tendintele acestui sezon.

Ca must pentru acest sezon putem specifica: detaliile tip funda, ca accesoriu pe tinutele vestimentare dar si folosirea ca accesorii separate; tinutele si accesoriile metalizate, combinatiile cromatice dintre culorile fluo cu negru; cizmele lungi, peste genunchi.
Exista trei tipologii mari atunci cand vine vorba de stil: sport, elegant, casual.
Ce inseamna "la moda" in iarna aceasta, pentru fiecare stil in parte?


Stilul sport:

In sezonul toamna-iarna designerii au transformat stilul sport intr-unul "glam". Astfel clasica tinuta sport din acest sezon are un aer chic si atragator. Nuantele pentru acest stil sunt neutre (griuri, alb, negru) dar se regasesc si beumarinul si culorile fluo. Influentele sunt futuriste, minimaliste. "La moda" pentru stilul sport sunt: pantalonii scurti, salopeta, colantii, rochiile t-shirt decoltate care lasa la vedere un umar, costumul sport inspirat din cel al anilor '80, jambierele.
Stilul casual se imparte in:

Stilul casual glamour: tinutele formale de zi primesc pretiozitate, look hi-tech sau retro. La capitolul culori mergem pe auriul, argintiul, bronzul. In plus, aici se mai poate apela la trench-urile din piele, bluzele cu aplicatii de paiete sau broderii.

Daca te incadrezi in stilul casual sport poti purta piese country chic: influentele country, gypsy, rusesti si irlandeze, dar si hippy al anilor '80, influente folclorice : rochiile sau bluzele cu imprimeuri florale, in carouri sau brodate cu motive folclorice, cizme, brauri, genti din piele intoarsa.

Daca vorbim de influente rock sau punk, ne amintim de jachetele din piele (inspirate de gecile de motociclisti) sport cu fermoare, capse, colanti din piele si centuri late. Pe de alta parte se regasesc trench-urile cu o linie feminina, manusi scurte.

De asemenea, poti purta piese cu influente masculine : costumele deux-pieces, pantalonii largi cu pense, vestele, blazerele in carouri. De asemenea, nu trebuie uitat denimiul: jachete, trenciuri, veste, pantaloni, funste, salopete, dar nici influente militaresti : gulerul tunica intalnit atat la sacouri cat si la jachete, trench-uri si mantouri.

Pentru stilul elegant, iti propun piese vestimentare cu influente romantice retro si din anii '80. La capitolul materiale poti alege dantela, brocardul, jaquardul, satenul, catifeaua, velurul tulul, voalul, blana, materiale luxoase, stralucitoare (auriul, argintiul). In plus, nu trebuie sa uiti de rochiile cu decupaje si umeri pronuntati cu paiete – influente anii '80.

In materie de culori, ce nu trebuie sa ratam in sezonul toamna - iarna/ 2009-2010.
Din punct de vedere cromatic, noutatile acestui sezon sunt nuantele de galben si verde, bleumarin, roz prafuit, lila, bej si gri, pe langa clasica si nemuritoarea combinatie alb-negru. Se folosesc imprimeuri geometrice inspirate din Pop Art (buline, dungi), dar si imprimeuri florale, care exprima feminitatea anilor '40.

Se inregistreaza o revenire a anilor '80 in moda. Cum se concretizeaza aceasta revenire in piesele vestimentare destinate sezonului rece?

Principalul element de design preluat din moda anilor '80 este atentia la detaliile din zona umerilor - intarituri sau perinite la sacouri, bluze, camasi si chiar si la rochiile de seara - conferind astfel o atitudine autoritara. Costumele deux-pieces bussines in nuante inchise si pantalonii cu talie inalta si pense sunt alte elemente specifice acelor ani.
Revine de asemenea look-ul punk si hippie al acelor vremuri: jachetele din piele (inspirate de gecile de motociclisti) sport cu fermoare, capse, colanti din piele si centuri late, blazere in carouri, rochiile incarcate cu detalii, cu motive folclorice sau accesorizate cu paiete, nuantele metalice (auriul si argintiul), jeansii slim prespalati.

In stilul sport intalnim colantii, jambierele, salopetele, rochiile si topurile care dezgolesc umerii, ca elemente specifice acelor ani. Alte piese vestimentare reprezentative pentru anii '80: puloverele supradimensionate, trenciurile, camasile cu jabou si maneci bufante.

Ce pregatiti pentru sezonul rece? Spuneti-ne cate ceva despre colectia propusa pentru acest sezon.

Pentru sezonul toamna-iarna 2009/2010 Nichi Cristina Nichita mizeaza pe mixtul dintre liniile nostalgice ale deceniilor trecute si influentele contemporane, pentru a intruchipa o femeie 'First Lady', extrem de stilata si gratioasa. Liniile propuse se perinda intre cinematografia anilor '40 si moda anilor '60, ca surse de inspiratie majore, avand ca punct comun o moda minimalista, atent studiata. Noua colectie propune croieli care urmaresc linia corpului, fluide si usor de purtat, dar si un joc de volume si decupaje. Linia sofisticata si extrem de feminina exprima un stil lejer, placut si foarte rafinat. Ca elemente de noutate in aceasta colectie se pot regasi: sacouri sofisticate tip Chanel, cu guler tubular sau cu guler esarfa, prezenta detaliilor tip funda, atat pe linia business (la sacouri, bluze, camasi) cat si pe linia de ocazie; paltonul cu talie empire, imprimeurile cu buline, aplicatiile de blana.

Printre noutatile liniei de ocazii sunt de remarcat redingotele din brocard extrem de elegante, atat scurte cat si lungi, accesorizate cu gulere tubulare sau aplicatii de blana. In aceeasi categorie se pot regasi sacourile cu guler-esarfa, fustele voluminoase cu plii sau conice, si bineinteles multe rochii care imbie si in acest sezon la feminitate. Rochiile din dantela, catifea, brocard, satin, sunt si ele realizate intr-o diversitate de croiuri: 'gogosar' sau cu plii in talie, cu decupaje, drapaje si volane, accesorizate cu cristale swarovski sau paiete.
 
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • crina pe 8 Apr 2010, 20:07
    hi

    ador creatiile doamnei nichita sunt superbe si femininie!!!!:):*:P

    0
    0

  • nikol81 pe 18 Feb 2010, 18:25
    MODA

    Frumoase si elegante.Una singura nu as imbraca-o cea cu buline nu imi place.Nu ca as fi la moda tot timpul dar, incerc sa ma imbrac cat mai cu gust.Important este sa te simti tu bine.Sa spunem ca mi-au atras atentia.

    0
    0

  • anamaria pe 2 Ian 2010, 22:13
    moda toamna-iarna 2009/2010

    Am fost mereu un partizan al ideii ca nu este necesar sa fii dezbracata pentru a fi provocatoare si interesanta.Nu stiu in ce masura mi se potrivesc tinutele anilor '80/respectiv propunerile de mai sus, pentru moda toamna-iarna 2009-2010, insa ma atrag foarte mult si mi se par extrem de feminine.

    0
    0

  • selda pe 30 Dec 2009, 21:08
    superbe

    frumoase si feminine.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod