Inventivitate si pasiune pe ritm de tango sau despre colectiile semnate Tina R si Wilhelmina Arz

Fuziune romantica si atmosfera latino... Deconstructie si reconstructie... Iata conceptele care definesc doua dintre colectiile prezentate in cadrul festivalului de moda desfasurat la Iasi. Wilhelmina Arz si Alin Galatescu, de la Tina R, ne-au impartasit elementele care au stat la baza realizarii acestor colectii, destinate unei femei delicate si, in acelasi timp, puternice, respectiv unei persoane sigure pe sine si cu multa imaginatie.

Tina R - curajul de a reinventa o tinuta

Designerul Alin Galatescu ne spune ca principalul material folosit a fost denimul - in proportie de aproximativ 70 la suta, dar si tweed, bumbac cu elastan si stofa de lana. Accesoriile sunt derivate din aceeasi structura, aplicandu-se acelasi sistem de reconstructie sau modele minimale.

Colectia este un exemplu de stil, reprezentand o combinatie de scoala japoneza si belgiana - sunt inglobate doua - trei tipuri de croieli diferite, astfel incat sa poti reconstrui piesa vestimentara de fiecare data. "Colectia se bazeaza pe deconstructie si reconstructie - in toate punctele importante ale fiecarui articol vestimentar exista cabluri metalice, astfel incat piesa poate fi redefinita: se pot face cutari, sifonari, indoiri si asa mai departe", explica Alin Galatescu.

Aceasta colectie se potriveste cel mai bine femeii urbane, moderne, cu multa imaginatie si, totodata, cu instinctul de a-si reformula garderoba. Prin urmare, avem "liber" in ceea ce priveste creatia si re-creatia vestimentara!

Wilhelmina Arz - Pas in doi in ritm de tango

Colectia creatoarei Wilhelmina Arz se numeste "Pas in doi", iar numele a fost dat astfel incat sa sugereze continuitatea (colectia Wilhelminei pentru sezonul de primavara-vara a purtat numele "Un veac de singuratate sau versus Macondo").

"Pasul in doi" reprezinta o continuare a povestii din America Latina, readucandu-se in prim plan atmosfera specifica, fiesta si tango-ul. "Este o colectie plina de feminitate si de exuberanta: rochii din materiale usoare, vaporoase, fluide si matasoase, care urmeaza linia corpului aflat in miscare. La prima vedere, rochiile pot parea usor austere, pentru ca decolteul este foarte mic, insa sunt decoltate la spate si accesorizate cu perle si pietre semipretioase", explica Wilhelmina Arz.

In ceea ce priveste materialele folosite, Wilhelmina ne spune ca, pentru a ilustra "povestea nebuna" specifica Americii Latine, s-au folosit matase naturala, voal de matase naturala imprimata sau uni, brocart, dar si stofa de lana (sacouri atipice din lana subtire - "am gandit atemporal, nu din punct de vedere al conditiilor meteorologice", precizeaza creatoarea).

Culorile descriu o paleta cromatica foarte variata, mergand de la nuante de gri inchis, negru (o stofa stretch in dungi, aducand astfel in prim plan si elementul masculin specific tango-ului), dar si caramiziu sau albastru marin. Colectia este luminoasa si fluida.

Nu au fost uitate nici accesoriile despre care, se stie, pot reinventa o tinuta, conferindu-i personalitate si identitate. "Am construit urmatoarele accesorii: posete plic, aplicand principiul unei geometrii curate, minimaliste, iar materialele sunt cele care se regasesc si in piesele vestimentare. Plicurile, foarte bine desenate si extrem de lungi, sunt echilibrate de gentile mari de calatorie. In ceea ce priveste incaltamintea, am optat pentru sandale simple si delicat prinse in barete subtiri", mai spune Wilhelmina Arz.

Referitor la bijuterii, pietrele semipretioase sunt parte din piesele vestimentare; spre exemplu, pietrele din cuart transparent completeaza povestea si imaginea in sine, caracterizata de rafinament.

Colectia Wilhelminei Arz este destinata unei femei extrovertite, optimiste si puternice, dar pe care, in acelasi timp, o putem regasi si plangand. "Plansul nu reprezinta un semn de slabiciune, este o reactie normala si ne regasim forta dupa aceea", incheie designerul.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod