Fetele James Bond in viziunea Mihaelei Drafta

Radu Mazare, pistol, muzica agresiva, fete frumoase si piese vestimentare indraznete, dar in tendinte, acestea au fost ingredientele unui show de moda semnat Mihaela Drafta.
Radu Mazare, pistol, muzica agresiva, fete frumoase si piese vestimentare indraznete, dar in tendinte, acestea au fost ingredientele unui show de moda semnat Mihaela Drafta. James Bond-ul autohton, Radu Mazare, a purtat un costum de 2000 de euro asigurat de Adina Buzatu, iar la capitolul accesorii, personajul principal din "Spying life 009" a ales aceleasi bretele pe care le-a folosit Daniel Craig, interpretul Agentului 007, in filmul "Casino Royal".

Mihaela Drafta, designerul care a pus la cale acest eveniment, dar si cea care a realizat hainele, ne-a vorbit in exclusivitate despre colectie, despre tendinte, despre target, dar si despre ce urmeaza sa realizeze de aici in colo.

Ce este "Spying life 009"?

Aceasta colectie, "Spying life 009" este practic o transpunere a istoriei Agentului 007, James Bond. Linia se adreseaza mai mult fetelor Bond, despre care stim ca sunt niste fete puternice, fete bune, fete rele, fete cu un anumit temperament.
Iar dorinta noastre este chiar aceasta: sa scoatem in evidenta temperamentul fetelor Bond.

Si la capitolul culori ai mers pe aceeasi premisa?

Trebuie sa recunosc ca atunci cand am ales culorile, m-am gandit foarte mult la ce se poarta anul acesta. Am folosit foarte mult culorile de pamant, dar nu am uitat nici de negru, alb, mov. Din colectie nu lipseste nici rosul. In plus, am mai apelat la culori estompate, prafoase, in prim-plan in aceasta perioada.

Vorbeste-ne putin despre tendinte, per total. Ce sa punem pe noi vara aceasta ca sa nu dam gres?

In vara asta se poarta foarte mult salopetele. Sunt icon-urile verii si ale sezonului. Ca si culori, se poarta acea levantica, mov foarte estompat, verzui, bej, crem. Pe de alta parte, avem o paleta foarte, foarte larga de little black dress, vesnica rochie care nu o sa se demodeze niciodata.
Poate sa mearga de la funeral black si pana la rochia foarte scurta neagra si simplista.

De asemenea, se poarta foarte multa piele. Sa nu uitam de pantalonul larg, strans pe glezna, acel model de salvari, dar si pantalonul cu talie inalta. Se merge foarte tare, in continuare, pe stilul masculin, cu sacoul foarte stramt pentru tinutele office, dar nu se uita de stilul romantic, cu volane pe umar sau cu rochiile pe care sunt aplicate volane in partea de jos. Pentru seara, se merge pe manecile volumice. De asemenea, piesele vestimentare din aceasta perioada sunt inspirate de vara cubaneza sau din Africa. Trebuie sa recunoastem ca rochiile de seara sunt foarte orientale.

Ca si accesorii...

La capitol accesorii se merge in continuare pe supradimensionat: genti mari, ochelari de soare mari, cercei si lanturi foarte lungi.

Sa nu uitam de pietre, caci si aceastea sunt in mare voga.

Se revine la moda anilor '60?

Da, se poate spune ca revenim la moda anilor '60 - '65, care a fost reluata in anii '80. Se revine la tocurile subtiri, renuntandu-se la pantofii cu tocul gros.
Se poarta in continuare platformele.

In ce target se incadreaza femeile care aleg o tinuta din aceasta colectie?

Aceasta colectie se potriveste femeilor ocupate, femeilor de corporatii, care vor sa demonstreze lucruri, care se descurca singure, care se trezesc dimineata si fac ce vor.

Este o colectie accesibila?

Da, cu certitudine aceasta nu este o colectie pentru scena. Aceste piese vestimentare sunt purtabile si accesibile ca si pret.

Cat timp ai lucrat la aceasta colectie?

La concept am lucrat destul de mult timp, iar hainele le-am facut cam in doua luni.

In afara acestei colectii, ce ai mai facut de cand nu ne-am vazut si ce planuri ai in continuare?

Nu prea am stat in ultima vreme. Am lucrat la colectiile pe care le facem in fiecare sezon, am participat la multe eveniment in care am intrat si eu cu hainute, am facut pictoriale.
Si, foarte importanta pentru mine este surpriza pe care o pregatesc. Intentionez ca, in cel mai scurt timp, sa lansez un site care se va plia mai mult pe zona de fashion, de petreceri. Va fi un soi de parteneriat intre o prietena virtuala si un binecunoscut manechin, Bogdan Vladau. Vreau sa cred ca o sa venim cu ceva nou, o sa intram si pe sfera de cancan, din Bucuresti, dar si din alte orase din provincie sau chiar din afara tarii.
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Sabina pe 11 Apr 2009, 22:24
    Haine si accesorii

    Pentru cei interesati de moda,dati un search pe google pentru LAVINTAGEMANIA,o sa gasiti lucrusoare superbe acolo.

    0
    0

  • mariji pe 10 Apr 2009, 09:16
    moda

    oare o femeie dintr-o corporatie poarta la meetinguri asa rochii?

    0
    0

  • mihaelamicu2001 pe 8 Apr 2009, 09:36
    moda

    nu vad nimic din pozele prezentate a fi deosebit de frumos....dar nu toti ne pricepem la moda :)

    0
    0

  • anda pe 7 Apr 2009, 11:05
    james bond ....

    de ce se stramba fetele astea atat de urat? tare patetice sunt prezentarile de moda de la noi!!! si prezentarea in sine, dar si fetele alea care numai manekine nu sunt.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod