Cristian Samfira, moda la Odeon

Marti seara, 22 aprilie, am fost invitata sa particip la lansarea colectiei de toamna-iarna 2008 a designerului Cristian Samfira.

Marti seara, 22 aprilie, am fost invitata sa particip la lansarea colectiei de toamna-iarna 2008 a designerului Cristian Samfira.

In momentul in care am citit pe invitatie ca va avea loc la Teatrul Odeon mi-am dat seama ca o sa fie un spectacol-prezentare de moda.

Asa s-a si intamplat. De la muzica semnata de Sasha Megara, la regia realizata de Valeria Sitaru, intreg evenimentul mi-a lasat impresia ca am fost la o piesa de teatru reusita. Iar costumele... de cea mai buna calitate.

Designerul propune pentru sezonul toamna-iarna 2008 o colectie pret-a-porter, tinute potrivite pentru o femeie sofisticata, rafinata care tine foarte mult la imaginea ei si actioneaza in consecinta.

Principala sursa de inspiratie a designerului a fost, culmea, vestimentatia barbateasca. Elementele specifice pieselor purtate de sexul puternic se regasesc in toate tinutele propuse femeilor.

Aici ma refer la croieli si texturi, platca, buzunarele si reverele.

Evident, toate acestea capata o nota feminina, creand o silueta aparent simpla, uneori arhitecturala, alterori diafana si picturala.

Cristian Samfira a recurs pentru aceasta colectie la mult volum si multe elemente de detaliu.

Si, mergand pe acest principiu, a reusit sa realizeze un personaj cu o alura teatrala, dar in aceeasi masura actuala si cotidiana.

Materialele folosite sunt prelucrate, patinate cu elemente plastice, de la foita de argint la decupaje sau aplicatii manuale de sticla pictata, astfel incat fiecare outfit are propria poveste si propria vibratie.

In ceea ce priveste culorile pe care le propune desingerul, pot spune ca lucrurile din acest punct de vedere sunt mai simple. Asta pentru ca designerul a ales sa mearga pe o cromatica simpla, in care bejul, cremul, maronul, griul si negrul au facut legea.

Aparenta monotonie care ar fi fost creata daca ar fi optat pentru uni, a fost sparta, pe alocuri, de accente de aramiu, argintiu, nuante discrete de verde.

Argintiul, auriul,... pentru o persoana conservatoarea sau care alege o tinuta simpla, ar parea ceva iesit din comun, extravagant.

Combinatie este, insa, una inspirata, fina,  nuantele trec prin degradeuri foarte contrastante, dramatice, uneori, dar care nu deranjeaza, sub nicio forma ochiul.

Ca si tesaturi, Cristian Samfira a ales naturalul. Asadar, totul este 100% natural: matase cruda, voal sau muselina de matase, shantoung sau stofa din lana sau casmir.

Mai mult decat atat, pe alocuri am observat foarte mult tricotaj, despre care se stie ca a revenit in moda.

Si, cum o tinuta nu e completa daca nu este accesorizata, trebuie sa vorbesc putin si despre acest aspect.

Cristian Samfira a ales o serie de accesorii supradimensionate, un alt trend de anul acesta si se pare ca si de anul viitor.

Asadar, bratarile si colierele mari sunt lucrate manual, palariile decupate au modele florale, aceleasi care se regasesc si pe haine, gentile au aplicatii de sticla pictata, un motiv comun intregii colectii.

Printre persoanele publice prezente la acest eveniment s-au numarat Petre Roman, Andreea Raicu, Alin Galatescu sau Irina (ex. Asia).

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • irina pe 28 Apr 2008, 19:46
    ...

    am 13 ani ...nu cred k mi-ar sta bine imbracata asa ..oricum nu cred k gasesc marimi sau modele asemanatoare..ce as putea sa port? ce culori se poarta tot galbenul verdele ?ce fel de blugi se poarta evazati cu talie inalta?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod