Curatarea bijuteriilor oxidate

Curățarea bijuteriilor oxidate. Cele mai eficiente metode

Bijuteriile trebuie curățate folosind metode speciale, care nu le afectează suprafața și strălucirea. Descoperă cele mai bune trucuri pentru curățarea bijuteriilor oxidate
Unele bijuterii se pot oxida, căpătând un aspect neplăcut, chiar dacă ai grijă de ele. Este valabil în special pentru bijuteriile din argint pe care nu le porți prea des. Oxidarea este reversibilă în cazul bijuteriilor din argint. Le poți reda destul de ușor frumusețea și strălucirea.

Iată câteva metode pentru curățarea bijuteriilor oxidate:


Curățarea bijuteriilor oxidante din argint


Există soluții speciale pentru curățarea bijuteriilor oxidate din argint. Acestea conțin ingrediente care curăță delicat argintul, fără să-i afecteze suprafața, și previn în același timp oxidarea în viitor. Dar dacă nu vrei să investești într-un astfel de produs, poți încerca metode de curățare cu ingrediente pe care le ai deja acasă.
Este important de reținut că aceste ingrediente nu ar trebui folosite prea des pentru că afectează suprafața bijuteriilor, producând microzgârieturi care reduc în timp strălucirea argintului.

Folosește detergent de vase


Amestcă câteva picături de detergent lichid de vase cu apă caldă. Înmoaie o cârpă moale în soluție și folosește-o pentru a freca cu grijă bijuteriile din argint. Clătește cu apă rece și șterge cu o altă cârpă uscată.
 

Încearcă bicarbonat de sodiu


Pentru bijuteriile foarte oxidate, amestecă trei părți de bicarbonat de sodiu cu o parte de apă. Udă bijuteriile din argint și aplică pasta pe ele cu o cârpă moale.
Freacă cu grijă bijuteriile, apoi clătește cu apă rece și șterge-le cu o cârpă moale.

Curăță cu pastă de dinți


Așa cum pasta de dinți ușor abrazivă îndepărtează petele de pe dinți, la fel poate elimina murdăria de pe bijuteriile din argint oxidate. Aplică puțină pastă de dinți albă (nu gel) pe bijuterii, apoi freacă delicat cu o periuță moale. Repetă pentru toate fațetele bijuteriei și apoi clătește cu apă rece.

Curățarea bijuteriilor oxidate din aur


În mod normal aurul nu se oxidează, însă unele bijuterii își pot pierde din strălucire odată cu trecerea timpului. Bijuteriile din aur nu se freacă cu soluții abrazive pentru că aurul este mai moale decât argintul și suprafața sa poate fi zgâriată cu ușurință.

Pentru a curăța bijuteriile din aur, spală-le folosind o soluție din detergent lichid de vase și apă caldă.
Pune bijuteriile mici într-o strecurătoare înainte de a le bagă în soluție. Bijuteriile mai mari pot fi puse direct în bolul cu apă caldă și detergent de vase. Lasă-le la înmuiat timp de cinci minute. Amestecă cu grijă pentru ca soluția să curețe toate bijuteriile, apoi scoate-le și așază-le pe un prosop uscat. Folosind o periuță de dinți moale, freacă delicat bijuteriile astfel încât să îndepărtezi murdăria blocată. Pune-le în strecurătoare și clătește-le cu apă rece, apoi șterge-le cu o cârpă uscată.

Curățarea bijuteriilor oxidate care includ pietre prețioase


Este ușor să redai strălucirea pietrelor prețioase și semiprețioase așa cum sunt diamantul, rubinul, smaraldul sau safirul.
Poți folosi aceleași instrucțiuni ca în cazul bijuteriilor din aur, dar în loc să folosești apă plată, amestecă detergentul cu apă minerală sau sifon. Bulele produse de dioxidul de carbon îndepărtează mai ușor murdăria blocată în zonele de fixare ale pietrelor prețioase, în care nu poți ajunge folosind periuța.



Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod