Cum să asociezi corect colierele. 3 reguli de bază

Colierele ne permit să accesorizăm foarte ușor orice ținută. Iar pentru un look inedit, colierele suprapuse sunt o variantă excelentă. Însă cum să le asociezi și care sunt colierele care se potrivesc cel mai bine împreună?
Nu trebuie să fii neapărat stilist ca să știi răspunsul la aceste întrebări. Există câteva reguli simple pe care odată ce le-ai învățat, le poți pune în practică de fiecare dată pentru rezultate perfecte. Sunt formule care pot fi folosite mereu, indiferent ce tipuri de coliere preferi să porți.

În priumul rând trebuie să știi ce dimensiuni au colierele tale și să te familiarizezi cu lungimile standard ale colierelor. Măsoară toate colierele pe care le ai folosind o ruletă. De ce este important să știi ce lungimi au? Pentru că purtarea a trei coliere de aceeași dimensiune va crea un aspect încărcat, iar lănțișoarele sau mărgelele se vor încurca.

Dimensiunile standard sunt de obicei următoarele:

- 35 cm
- 40 cm
- 45 cm
- 50 cm
- 60 cm
- 75 cm
- 90 cm

În imaginea de mai jos vei putea observa care este nivelul fiecărui tip de colier și până în ce zona ajunge.
Vei reuși astfel să asociezi corect colierele pe care le ai în funcție de lungime. 


De asemenea, există câteva trucuri pentru a ajusta lungimea unui colier fără să-l modifici la bijutier și fără să investești într-un colier nou de lungimea dorită. Există extensii pentru coliere ce pot fi atașate la extremitățile colierului tău pentru a adăuga câțiva centimetri în plus. Pe de altă parte, poți să scurtezi foarte simplu un colier, folosind un ac de siguranță mic.

Dacă lănțișoarele sau colierele pe care le porți împreună se încurcă, ai la dispoziție o soluție ingenioasă. Este vorba despre un separator pentru coliere. Acesta îți permite să porți colierele împreună, fără să se încurce.

Asociază coliere de 40, 45 și 60 de centimetri



Cea mai simplă variantă de asociere a colierelor este aceea de a purta trei coliere de lungimi diferite: 40, 45 și 60 de centimetri.
Poți să modifici lungimile în funcție de preferințele tale, de exemplu poți să înlocuiești cel mai scurt lanț cu un choker. Regula de bază a acestei metode este să porți coliere care au o diferență între ele de cel puțin cinci centimetri. Dacă vrei un look minimalist, asociază metale sau materiale similare. Ai putea să asociezi auriu cu auriu roze sau argint cu aur alb. Iar dacă preferi un look statement sau eclectic, atunci poți asocia metale în culori diferite, pietre colorate sau materiale diferite, precum lanțișoare din metal cu șiraguri din mărgele sau perle.

Lungimi asemănătoare, grosimi diferite



Alege coliere din materiale similare - lănțișor, lanț gros, perle, mărgele etc. - de aceeași lungime sau de lungime apropiată.
Singura diferență trebuie să fie grosimea colierelor. Unul dintre ele poate fi subțire, iar celălalt gros. De exemplu, dacă prima alegere este un chocker din lanț gros, al doilea colier trebuie să fie un lănțișor subțire. În mod similar, un colier din perle mari, în stil baroc, poate fi asociat cu un colier subțire din mărgele perlate. Dacă grosimea dintre coliere este mult diferită, atunci colierul gros ar trebui să fie puțin mai lung decât cel subțire, pentru un aspect echilibrat.

Materiale diferite, grosimi asemănătoare



Dacă vrei să asociezi coliere din materiale diferite, precum mărgele cu lanț metalic, trebuie să știi că grăsimea este mai importantă decât lungimea în acest caz. Un șirag de mărgele roșii de grosime medie va eclipsa un lănțișor subțire din argint, cu pandantiv, iar un lanț gros din metal va ascunde un colier subțire din cristale.
Alege dou, trei sau chiar patru coliere de aceeași grosime, de lungimi diferite, și combină-le pentru aspect inedit.
 
Foto: purewow.com 

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod