Cum va arăta copilul tău când va crește?

Te-ai întrebat vreodată cum va arăta copilul tău când va crește? Oare va moșteni trăsăturile tale sau pe cele ale partenerului tău?
Există mai multe lucruri pe care le poți lua în considerare pentru a preconiza cum va arăta copilul tău când va crește. Iată care sunt acestea!

5 factori care te ajută să-ți dai seama cum va arăta copilul tău

1. Genele dominante versus genele recesive

Dacă ai tenul măsliniu, părul creț și brunet, ochii închiși la culoare, nasul mare, buzele groase și o bărbie lată, ai toate genele dominante și există posibilitatea să transmiți una sau mai multe dintre aceste gene copilului tău. Părul roșcat sau deschis la culoare, drept, ochii albaștri sau gri și pielea în nuanțe deschise fac parte din genele care nu au șanse foarte mari să fie transmise genetic, cu excepția cazului în care tu și partenerul tău aveți aceleași gene.

2. Decodarea combinațiilor de ADN

Cu toate că genele dominnate sunt mai pasibile de a fi transmise copiilor, acest factor nu este întotdeauna aplicabil. Combinațiile de ADN urmează niște modele care pot anula puterea genelor dominante.

3. Determinarea culorii ochilor

După cum am meționat anterior, ADN-ul se compune conform unor modele. Există anumite combinații ale genelor culorii ochilor părinților care determină culoarea ochilor la copii.
Ochii închiși la culoare tind să câștige această luptă.

4. Arborele genealogic al familiei

În funcție de arborele genealogic al familiei, în cazul în care majoritatea membrilor familiei tale au părul brunet, probabil că și copilul tău va fi brunet. De exemplu, dacă ești o mămică brunetă cu ochii albaștri, iar partenerul tău este blond cu ochii căprui, copilul vostru va avea ochii căprui și părul brunet.

5. Genele recesive pot sări o generație

Să spunem că piticul tău nu va moșteni părul tău blond, deoarece partenerul tău este șaten. Și nu poți transmite gena ochilor albaști, deoarece partenerul tău are ochii căprui.
Cu toate acestea, genele recesive te pot surprinde sărind o generație și apărând ulterior. De exemplu, dacă piticul tău cu părul șaten și ochii căprui va face un copil cu o femeie brunetă cu ochi căprui, nepotul tău s-ar putea să primească genele puternice ochi căprui - păr șaten, dar poate la fel de bine să aibă părul blond și ochii albaștri.

Însă frumusețea stă în surprizele pe care ni le rezervă viitorul. Știința poate fi capabilă să prezică exact cum va arăta copilul tău când va crește, dar rămâne la latitudinea ta dacă vrei să afli acum sau să păstrezi surpriza pentru un moment ulterior.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod