Pastila de astrologie: Astrograma adevăratului sultan Suleyman Magnificul

Cu decoruri şi personaje desprinse parcă din „O mie şi una de nopţi” (culegerea de poveşti persane, nu filmul serial turcesc care a rulat nu de mult), noua producţie turcească „Suleyman

Cu decoruri şi personaje desprinse parcă din „O mie şi una de nopţi” (culegerea de poveşti persane, nu filmul serial turcesc care a rulat nu de mult), noua producţie turcească „Suleyman Magnificul” readuce pe ecrane lumea fabuloasă a sultanilor şi a haremurilor lor de poveste.

Se spune că „în dragoste, la război şi în politică, este permis orice” şi filmul inspirat din viaţa sultanului Soliman I sau Suleyman Magnificul, cum a fost cunoscut în Orient, este o dovadă în acest sens. Pentru frumoasele lui soţii şi mai ales pentru atipica Hurrem, cadâna care a reuşit să menţină vie flacăra iubirii unui sultan care avea la dispoziţie cele mai frumoase femei, această zicală a fost un crez un viaţă şi un test de supravieţuire, în acelaşi timp.

Dar ce spune astrograma acestui sultan despre felul lui de a fi, despre ce tip de femeie a fost atras şi cât de viteaz şi bun conducător a fost pentru poporul său? Din fericire, data şi locul lui de naştere sunt cunoscute şi astfel putem face o incursiune în astrograma sultanului Suleyman.

El a fost un Scorpion, o zodie puternică şi recunoscută pentru oameni curajoşi, dornici şi capabili să conducă.

Soarele era conjunct cu o Stea Fixă Bungula care dăruieşte energie(sultanul a purtat campanii militare până la moarte, în ciuda sănătăţii sale precare din ultimii ani de viaţă), pasiuni puternice, onoruri, cruzime. Într-adevăr, Soliman a ordonat uciderea celui mai bun prieten al său, Ibrahim Paşa, şi chiar a fiului său Mustafa, primul născut, fiul primei sultane. Mai mult, Soarele său era conjunct şi cu Lilith, punctul care desemnează femeia cu cea mai mare influenţă asupra unui bărbat, cea care poate să-l subjuge. Lilith în Scorpion este foarte puternică şi o conjuncţie cu Soarele unui bărbat arată că el este atras de femeie puternice şi frumoase şi care îl pot domina printr-o sexualitate puternică. Informaţii din documentele vremii sugerează că astfel a reuşit Hurrem să păstreze dragostea lui Suleyman, dincolo de frumuseţea ei exotică, într-un harem cu sute de frumuseţi din diferite colţuri ale Imperiului Otoman. Într-o lume în care femeile, cadânele sultanului, se supuneau poftelor acestuia, jucând un rol pasiv, Hurrem a făcut dragoste cu pasiune reuşind să-l câştige numai pentru ea pe cel care cucerise o mare parte din această zonă a lumii.

Mercur în Scorpion şi conjunct cu Pluton i-a oferit lui Suleyman o minte pătrunzătoare, intuitivă, capabilă să vadă dincolo de suprafaţa oamenilor şi a problemelor.

Este clar că asta l-a ajutat în capacitatea de a elabora strategii care să-l ajute să iasă victorios în atâtea lupte, ajutat şi de  Martele în Fecioară, semn al multor generali şi strategi pe câmpul de luptă. Dar tot Mercur în Scorpion l-a făcut vulnerabil, căci zodia Scorpionului se remarcă printr-un grad ridicat de suspiciune şi dorinţă de răzbunare. Cineva care îi specula această slăbiciune, putea să-i alimenteze neîncrederea şi capacitatea de a vedea comploturi chiar şi unde nu erau şi să-l facă să ia decizii crude şi cu consecinţe ireparabile. Venus în Balanţă arată dragostea pentru frumos şi talentul artistic al celui de-al zecelea sultan al Imperiului Otoman. El a fost un poet talentat şi a scris poezii pline de sensibilitate, în limbile persană şi turcă, sub un pseudonim. Unele din versurile sale au devenit proverbe. Este o contradicţie între o latură dură şi una sensibilă şi trebuie să fi fost o personalitate fascinantă acest sultan.

Din păcate, nu se cunoaşte data de naştere a lui Hurrem, dar putem specula asupra zodiei sale, cunoscându-i caracterul.

La origine era ruteană (ucraineană). Îi plăcea mişcarea şi avea un trup numai fibră şi muşchi, spre deosebire de delicatele şi molatecele turcoaice. Îi plăcea să râdă, o atitudine care nu era permisă în palatul sultanului şi chiar numele ei, pus de însuşi Suleyman, înseamnă „cea care râde”. Se spune că buna ei dispoziţie a atras atenţia sultanului care s-a interesat cine este ca să pună să fie biciuită. La întrebarea lui „cum de îndrăzneşti să râzi?”, ea a răspuns cu inteligenţă şi curaj: „de bucurie că te văd”. Ţinând cont de caracterul ei neîmblânzit, de faptul că râdea cu uşurinţă, de bogăţia şi culoarea părului ei, de pasiunea pe care o punea în tot ce făcea, pare foarte probabil ca să fi fost o zodie de Foc şi anume Săgetător sau Berbec. O combinaţie Scorpion/Apă(Suleyman) cu Foc(Hurrem), în mod clar era una care să nască atracţie, pasiune şi dificultăţi într-o relaţie, dar se pare că tocmai asta a ţinut aprinsă flacăra între ei doi.
Practic, pentru aproape 40 de ani, Suleyman a avut o singură soţie, pe iubita lui Hurrem şi după moartea ei a rămas neconsolat până a plecat să se odihnească, alături de ea, fiind înmormântaţi în două moschei alăturate.
O frumoasă poveste de iubire cu parfum oriental!

AstroVesta®
www.astrovesta.com

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod