Dan Diaconescu, portret de politician. Ce spun astrele despre el?

Până acum vreo doi ani de zile nu mă interesa politica şi nici viaţa VIP-urilor noastre din mass media. Declaram, cu o puternică convingere interioară, că viaţa unui om obişnuit merită mai

Până acum vreo doi ani de zile nu mă interesa politica şi nici viaţa VIP-urilor noastre din mass media. Declaram, cu o puternică convingere interioară, că viaţa unui om obişnuit merită mai mult efortul de a o cunoaşte şi dacă puteam să-l ajut în calitate de astrolog şi de om să se cunoască mai bine pe el însuşi, aveam cea mai mare satisfacţie.

Apoi, nu ştiu exact când şi cum, am început să fiu curioasă ce este dincolo de imaginea politicienilor, ce îi motivează şi ce îi enervează, care sunt punctele lor tari şi vulnerabile şi să anticipez, într-o bună măsură, cum va influenţa ceea ce sunt asupra ceea ce vor face. Un mare astrolog a spus cândva că „destinul este determinat de caracter” şi experienţa mi-a demonstrat că este foarte mult adevăr în asta. Dar adevăratul temperament este destul de greu de văzut, căci oamenii politici sunt antrenaţi, cu puţine excepţii, să arate o „faţă” care este convenabilă pentru ascensiunea lor şi câştigarea simpatiei sau sprijinului celor care contribuie la obţinerea succesului lor.

Dan Diaconescu a devenit cunoscut, mai întâi ca ziarist şi om de televiziune, datorită emisiunii ce-i purta numele şi anume  ”Dan Diaconescu în direct”, dar şi a emisiunii de tip serial-maraton „Elodia”.

A intrat în politică destul de recent, în 2010 după ce a ieşit din închisoare şi sloganul pe care l-a adoptat este „Jos ciocoii!”. Nu ştiu ce înţelege el prin ciocoi, dar dicţionarul explică foarte clar: denumire dispreţuitoare dată cuiva care s-a îmbogăţit mai ales prin linguşiri şi furt. Dan Diaconescu nu este însă un om sărac, căci stă într-un cartier de lux al capitalei, într-o vilă uriaşă cu piscină interioară. Apoi mai are acolo, nişte „bagatele”, precum vile şi apartamente; maşini Rolls Royce, Bentley sau Rover, elicopter, ba chiar se lăuda că are şi un avion. Dar să vedem ce spune astrograma lui Dan Diaconescu, ca om şi ca politician.

Este un Săgetător cu Ascendent în Scorpion, o combinaţie de dualitate, neastâmpăr şi spirit întreprinzător combinat cu mister, spirit de posesiune şi ranchiună. Soarele şi Mercur în Săgetător şi cu aspecte negative conferă optimism, tendinţa de a vedea totul grandios, dualitate, risipire mentală, spirit versatil şi care îşi cunoaşte bine interesul.

Are o imaginaţie fantastică şi un mod de a se juca cu cuvintele, pe care le înlănţuie într-un ritm atât de alert încât parcă îşi anesteziază interlocutorii. Este un maestru al persuasiunii, reuşind adesea să-i convingă pe cei care îl ascultă să creadă un anumit lucru, chiar dacă bunul simţ ar trebui să-i determine să gândescă contrariu. Atât Soarele, cât şi Mercur se află în casa talentelor sau a banilor, determinând o abordare grăbită şi isteaţă faţă de bani, un fler, un adevărat talent înnăscut pentru tot felul de investiţii. Oamenii cu asemenea poziţii planetare sunt adesea atraşi spre diverse scheme de îmbogăţire rapidă. Capacitatea de a se târgui şi de a obţine chilipiruri poate fi utilă în multe situaţii, iar ingineriile financiare şi tranzacţiile ingenioase sunt fascinante pentru el.

Martele său, cel care desemnează modul şi domeniul în care depune cel mai mare efort, dorinţa de autoafirmare, este în Vărsător, semn de Aer, şi în casa Comunicării.

Este energic în câştigarea sau transmiterea informaţiei, care este furnizată adesea într-un limbaj direct sau chiar sarcastic. Are un spirit critic care iubeşte contradicţiile şi disputele, dar o slabă capacitate de controlare a reacţiilor sale; are o minte dinamică, repezită, ilogică chiar. Sistemul său nervos se excită rapid şi îi place destul de mult să contrazică, să surprindă, să şocheze, să argumenteze sau să intre în competiţii intelectuale. Aceste trăsături pot fi folositoare pentru un anumit gen de relaţii, dar nu şi pentru altele şi îşi va face mulţi duşmani, chiar dintre cei la care a ţinut sau care i-au fost aproape. Activitatea intelectuală şi comunicarea sunt acţiuni care îl energizează mental şi fizic.
Avem astfel în faţă portretul unui bărbat plin de energie în ciuda faptului că nu  avut niciodată mai mult de 60 de kilograme, cu o minte sclipitoare şi înclinată spre speculaţii şi proiecte îndrăzneţe, dornic să fie apreciat şi admirat şi predispus spre a avea probleme cu tot ce înseamnă autoritate şi constrângeri.

AstroVesta®
www.astrovesta.com

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod