Oana Zăvoranu: De la extaz la agonie

Cu greu mai poate fi găsită, în peisajul mediatic românesc, o apariţie mai explozivă şi mai imprevizibilă decât Oana Zăvoranu. Pasională, talentată, frumoasă, sinceră, directă sau

Cu greu mai poate fi găsită, în peisajul mediatic românesc, o apariţie mai explozivă şi mai imprevizibilă decât Oana Zăvoranu. Pasională, talentată, frumoasă, sinceră, directă sau guralivă, isterică, lipsită de tact, necinstită: parcă toate epitetele de la plus şi minus îi sunt atribuite.

Oana are Soarele în Gemeni, Luna în Săgetător şi Ascendentul în Leu, o combinaţie Aer-Foc explozivă şi instabilă. Este comunicativă, sociabilă, capricioasă. Are un spirit justiţiar, o sinceritate adesea brutală, atracţie pentru mişcare şi călătorii(mărturie sunt multele şi extravagantele călătorii făcute împreună cu Pepe). Oana manifestă o nonşalanţă faţă de bani, dar şi un spirit rebel şi iubitor de libertate. În astrograma Oanei, Venus este în Rac, fără aspecte şi conjunctă cu steaua fixă Sirius, ceea ce aduce înclinaţie spre confort, lux, extravaganţe şi ... moşteniri. Oana este supusă unor mari fluctuaţii în ceea ce priveşte emoţiile sale. Este însă loială, empatică şi săritoare când e vorba de nevoile partenerului. Dorinţa ei acerbă de securitate o poate face însă nesigură, temătoare, posesivă, defensivă sau agresivă potrivit conjuncturilor. Oana are nevoie de apropiere şi de protecţie şi este conservatoare în ceea ce priveşte iubirea, fiind ea însăşi exagerat de protectoare cu persoana de care este ataşată şi crizele ei de gelozie au demonstrat asta. Da, am spus că Oana este loială şi menţin această afirmaţie, cu menţiunea că trebuie să se simtă iubită şi ocrotită, senzaţia de siguranţă fiind esenţială în orice relaţie apropiată, fie că e vorba de un partener, o prietenă sau mama ei.

Nevoia aceasta de a avea o familie, de a avea un „cuib” este foarte puternică la Oana şi provine din însăşi trecutul ei, din copilăria ei la fel de agitată. Oana Zăvoranu este copil singur la părinţi, deşi iniţial a avut două surori gemene, însă acestea au murit în cutremurul din 1977. Tatăl natural al Oanei se numea Ioan Bănicioiu şi a fost închis în anul 1984 ca membru al grupării Lido, acuzat de evaziune fiscală a statului comunist. El era gestionar al bufetelor din pasajul Victoria şi a fost acuzat că ar fi „aranjat” la cântar salamul, şunca şi caşacavalul vândut. În timpul procesului său, mama Oanei a divorţat pentru ca să nu-i fie confiscată casa. Ulterior s-a reîntâlnit cu prima iubire, cu bărbatul cu care fugise de acasă la vârsta de 16 ani, pe numele său Nicolae Zăvoranu, cu care s-a căsătorit. Acesta a înfiat-o pe Oana, cu acordul tatălui natural, pentru a lua din biografia fetei renumele de fiică a unui puşcăriaş. Surorile-gemene ale Oanei aveau ca tată un grec, un bărbat cu care mama Oanei, a avut o relaţie în timpul cât soţul ei ar fi fost în armată.

Trăirile Oanei se manifestă într-un mod extremist şi îi este greu să-şi exprime iubirea sau o face într-un mod distorsionat: uneori sau cu un anumit partener, poate fi încăpăţânată, impulsivă sau să caute să-şi satisfacă dorinţele într-un mod lipsit de control; alteori sau cu alt partener, poate fi pasivă, liniştită sau chiar indolentă. Indiferent însă de situaţie, ea este o persoană iubitoare şi care dăruieşte foarte mult. Cred că Oana şi Pepe nu s-au întâlnit la momentul potrivit ca relaţia lor să poată fi una de durată, dar oricum povestea lor de iubire este una din cele mai frumoase şi cele mai sincere din cuplurile mondene din ultimii ani. Chiar dacă ea este acum încheiată – sau cel puţin aşa pare – intensitatea ei nu va fi una uşor de egalat.

Povestea vieţii Oanei poate deveni oricând subiectul unei telenovele, dar e încă prematur să fie făcută acum, căci destinul ei pare să fie, şi de acum încolo, la fel de tumultos.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod