Iubiri de Apă: Rac, Scorpion, Peşti

Cel din urmă element fundamental - după cele discutate deja: Foc, Aer şi Pământ - care modelează personalitatea unora din semenii noştri este Apa. Ea le conferă celor născuţi în zodiile

Cel din urmă element fundamental - după cele discutate deja: Foc, Aer şi Pământ - care modelează personalitatea unora din semenii noştri este Apa. Ea le conferă celor născuţi în zodiile respective – Rac, Scorpion şi Peşti – adaptabilitate, intuiţie, sensibilitate, tenacitate, intuiţie, magnetism.

Ei sunt, în general, personalităţi introvertite, aparţinând tipurilor psihologice limfatice, melancolice sau colerice (în special Scorpionii, căci sunt născuţi sub semnul lui Marte, zeul războiului).

Semnele de Apă sunt cele mai intuitive şi mai sensibile din punct de vedere psihic şi afectiv. Ele pot fi calme la exterior, dar în interior sunt adesea măcinate de contradicţii şi bulversate de incertitudini. Ele sunt mult mai preocupate de sentimentele, emoţiile şi trăirile proprii, dar şi de ale celorlalţi, fiind adesea ca un burete care absoarbe tot ceea ce simt cei din jurul lor.

Nativii acestor zodii sunt cei care au dat lumii cuvântul „dor”, căci pot simţi cu intensitate maximă atât iubirea, cât şi ura, cei care pendulează între aceste trăiri extreme fiind, cel mai probabil, Scorpionii.

Racii, Scorpionii şi Peştii sunt rezervaţi şi mai ales dacă se simt răniţi, se retrag într-o lume a lor, interioară, cu riscul de a se izola şi a se rupe de cea reală.

Cei mai sensibili şi intuitivi dintre nativii semnelor de Apă au capacităţi de alinare şi vindecare a durerilor şi suferinţelor celorlalţi, căci îi regăsim adesea printre cei mai mari vindecători, fie că sunt artişti, muzicieni, poeţi, doctori sau bioterapeuţi.

Semnele de Apă nu se împacă cu personalităţi puternice, zgomotoase, energice, căci acestea le pot răni cu uşurinţă şi astfel compatibilitatea dintre Raci, Scorpioni, Peşti şi nativi ai zodiilor de Foc (Berbeci, Lei şi Săgetători) este una destul de scăzută. La fel, ele sunt intimidate de vorbăria semnelor de Aer (Gemeni, Balanţe şi Vărsători) pe care le suspectează adesea de superficialitate din cauza uşurinţei lor de a trece de la un subiect la altul.

Semnele de Apă au nevoie de o ancoră puternică, de simţul pragmatic al zodiilor de Pământ, ca şi de rezistenţa şi stabilitatea lor.

Astfel, relaţiile dintre Raci, Scorpioni, Peşti şi Tauri, Fecioare, Capricorni decurg mai uşor, spre beneficiul ambelor tabere.
Zodiile de Pământ au şi ele de câştigat de pe urma celor de Apă, căci acestea din urmă le hrănesc, le asigură tandreţea, calmul şi flexibilitatea la care primele nu prea excelează.

Caracterisiticile principale ale relaţiilor zodiilor de Apă:

•    Raci: sunt nativii care au cele mai frecvente fluctuaţii emoţionale, adesea greu de înţeles de către ceilalţi. Racii sunt loiali, empatici, timizi. Uneori pot deveni paranoici în a-şi apăra intimitatea şi această atitudine provine dintr-o teamă exacerbată de a fi răniţi. Iubesc relaţiile calde, liniştite, oarecum monotone, care le conferă siguranţă.

•    Scorpioni: cei născuţi în această zodie doresc să experimenteze dragostea ca un sport extrem, cu bine şi cu rău.

Pentru ei, nu prea există jumătăţi de măsură, căci sentimentele lor sunt foarte profunde şi au un grad de ataşament foarte ridicat. Au magnetism sexual şi latura erotică joacă un rol decisiv în relaţiile lor.

•    Peşti: le trebuie mult timp şi experienţe multiple(uneori simultane) pentru a înţelege ce doresc, de fapt, de la persoana iubită. Sunt cei mai idealişti şi îşi exprimă sentimentele cu bunătate, compasiune şi spirit de sacrificiu. Îi idealizează pe cei pe care îi iubesc şi sunt adesea orbi la defectele lor, ajungând uneori în postura de victime, chiar şi atunci când ei sunt cei care trădează relaţia.

Cupluri mondene de Aer compatibile:

•    Apă-Pământ: Vivien Leigh (Scorpion) - Laurence Olivier (Taur); Ginger Rogers (Rac) - Fred Astair (Taur).
•    Apă-Apă: Richard Burton (Scorpion) – Elizabeth Taylor (Peşti).

AstroVesta®
www.astrovesta.com

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod