Iubiri "pământene": Taur, Fecioară, Capricorn

Elementul Pământ conferă celor aflaţi în zodiile care îi aparţin – Taur, Fecioară, Capricorn – calităţi precum stabilitate, responsabilitate, conservatorism, eficienţă, inteligenţă,

Elementul Pământ conferă celor aflaţi în zodiile care îi aparţin – Taur, Fecioară, Capricorn – calităţi precum stabilitate, responsabilitate, conservatorism, eficienţă, inteligenţă, spirit de organizare şi simţ practic.

Chiar şi la o primă vedere, aceste trăsături sunt minunate pentru orientarea în viaţă, pentru carieră şi pentru relaţii bazate pe interese practice şi conferă nativilor respectivi reputaţia că „nu îşi pierd capul”. Asta poate să nu fie adevărat mereu, ci mai degrabă se poate spune că Taurii, Fecioarele şi Capricornii au capacitatea să nu arate tuturor şi uneori nici chiar celor pe care îi iubesc, cât de tare sunt îndrăgostiţi.

Nativii acestor zodii sunt bine adaptaţi la lumea fizică, pământeană şi am putea spune ca sunt cei care se leagă de partenerii lor prin toate cele cinci simţuri. În modul în care iniţiază o relaţie, ei manifestă răbdare şi prudenţă, căci nu se grăbesc să-şi exprime sentimentele.

Relaţia cu un Taur, o Fecioară sau un Capricorn, atunci când este cu un partener compatibil, devine din ce în ce mai reuşită cu trecerea timpului, fiind aidoma vinului a cărui aromă este mai puternică cu cât el este mia vechi. Aceşti nativi tind să rămâni stabili, demni de încredere şi rezistenţi precum pământul şi timpul este factorul cel mai important în relaţiile lor.

Autocontrolul şi siguranţa sunt condiţii necesare pentru ca ei să savureze o relaţie, dar diminuează nevoia de romantism şi de excitare: Aceasta poate fi un handicap în relaţiile cu nativii zodiilor de Foc, care au nevoie de mai mult entuziasm pentru a-şi menţine flacăra iubirii aprinsă şi care au nevoie de mai multă excitare. Astfel, relaţiile dintre cei născuţi în zodii de Pământ pot fi dificile cu cei care au predominant, în astrograma lor, zodii de Foc(Berbec, Leu şi Săgetător).

Pentru nativii de Pământ, amorul, iubirea şi relaţiile intime sunt legate de nevoi fizice şi de responsabilităţi, datorii.

Ei au nevoie de prezenţa fizică a partenerilor, să-i atingă, să-i audă, să-i miroasă, într-un cuvânt să-i aibă aproape. Fizicul, forma, înfăţişarea, îmbrăcămintea şi, în general, aparenţa exterioară a persoanelor iubite sunt foarte importante pentru aceşti nativi. Unele din aceste trăsături ale lor îi face neîncrezători şi să se simtă inconfortabil faţă de oamenii mai plini de viaţă, independenţi şi cu o minte mai agilă aşa cum au cei care aparţin semnelor de Aer(Gemeni, Balanţă şi Vărsător), cu care pot avea relaţii dificile.

Nativii de Pământ se împacă însă foarte bine atât între ei, cât şi cu cei care aparţin elementului Apă(Raci, Scorpioni şi Peşti). Se spune că Pământul este hrănit de Apă şi Apa capătă consistenţă prin Pământ aşa că semnele de Pământ se pot bucura de compasiunea, înţelegerea, sensibilitatea şi imaginaţia semnelor de Apă. Astfel cei născuţi în zodiile Rac, Scorpion şi Peşti vor beneficia de grija, devotamentul şi spiritul practic al celor din zodia Taur, Fecioară sau Capricorn, cu care pot avea relaţii reuşite.

Caracterisiticile principale ale relaţiilor zodiilor de Pământ:

•    Tauri: în relaţii, sunt focalizaţi pe confort şi armonie.

Sunt atraşi de persoane frumoase, rafinate, elegante, fiind impresionaţi de aparenţe. În cazul cel mai neplăcut, pot fi posesivi, încăpăţânaţi, avari. Dacă sunt nesatisfăcuţi fizic(fie că e vorba de sex, fie că e vorba de mâncare), pot deveni răi şi iritabili.

•    Fecioare: sunt nativi înclinaţi spre analiză, ceea ce poate duce, în cazurile nefericite, la critică excesivă. Trebuie să înveţe să fie mai relaxaţi şi mai spontani. Sunt plini de contradicţii în ceea ce priveşte amorul, oscilând între senzualitate şi puritanism. Odată ce îşi acceptă latura lor senzuală şi a faptului că nimeni şi nimic nu e perfect, pot îmbina comunicarea mentală şi satisfacţia senzuală într-un mod strălucit.

•    Capricorni: sunt foarte serioşi şi precauţi în ceea ce priveşte emoţiile şi reputaţia lor. Au un autocontrol şi o putere de stăpânire foarte mare şi îşi exprimă cu dificultate emoţiile. Afecţiunea lor este solidă şi dominată de spirit de sacrificiu, datoria trecând uneori peste sentimentele lor.

Sunt conservatori, ambiţioşi şi lipsiţi de imaginaţie, cu un comportament oarecum convenţional.

Cupluri mondene de Pământ compatibile:

•    Pământ-Pământ: Victor Ponta(Fecioară)-Daciana Sârbu(Capricorn); Adrian Mutu(Capricorn)-Alexandra Dinu(Capricorn)
•    Pământ-Apă: Laurence Olivier(Taur)-Vivien Leigh(Scorpion); Fred Astair(Taur)-Ginger Rogers(Rac); Cristi Borcea(Capricorn)-Mihaela Borcea(Scorpion)

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod