Fa o cura de vitalitate!



Cura de fructe rosii


Crezi ca intamplator toate fructele verii (cu mici si explicabile exceptii) sunt rosii? Deloc! Capsunele, visinele, ciresele, zmeura, pepenele, rosiile - toate sunt pline de substante care te ajuta sa te improspatezi, sa te cureti, sa te insanatosesti.

Cura de fructe rosii trebuie sa dureze cel putin doua saptamani si trebuie sa cuprinda cel putin un kilogram de fructe rosii zilnic.
Sunt incluse si tomatele in aceasta cantitate. Trebuie mancate cel putin trei tipuri diferite de fructe, in fiecare zi, in trei reprize.

Beneficiile sunt complete: creste imunitatea, este redus riscul aparitiei bolilor cronice, a cancerului de colon si a bolilor cardiovasculare.
Cura de fructe rosii poate alterna cu cea de fructe si legume portocalii si galbene (caise, piersici, morcov, pepene galben).

Secretul este sa mananci toate acestea incet, savurandu-le si bucurandu-te de culoarea, forma, aroma si gustul lor.

Traieste in verde!


Un stil de viata verde inseamna sa te integrezi in natura din care faci parte. De la respectul pentru natura si ceea ce iti ofera ea, pana la ceea ce mananci.

Nu este usor, dar macar in perioada de concediu poti incerca sa mananci doar produse curate: fara ingrasaminte chimice, fara pesticide, fara chimicale.
Gasesti astfel de produse la tarani, in pensiunile de la munte sau in magazinele bio.

Completeaza cu o cura de verdeturi: salate, ierburi de tot felul, in orice combinatii, cu branza simpla, putin ulei si suc de lamaie. Pasul urmator este sa te deplasezi exclusiv prin propriile tale forte – cu bicicleta, cu rolele sau pe jos.

Nu in ultimul rand, poarta haine verzi! Daniel Kieffer, in „Enciclopedia revitalizarii naturale”, dezvolta un adevarat cult pentru verde, cu toate semnificatiile lui, in aceasta lume sufocata de poluare si de schimbari climatice.
"Verdele este o culoare a supravietuirii”, spune el.

Imprieteneste-te cu natura!


Pentru noi, cei dependenti de viata in oras, natura este ceva ce exista doar dincolo de centura orasului. Nu este asa! Natura si toate darurile ei ne inconjoara. Sunt mierle si pescarusi si in oras, printre blocuri. Sunt si randunele, si ciocanitori, sunt si melci si furnici si greieri si lacuste...

Trebuie doar sa ai puterea sa vezi toate acestea si sa te bucuri de ele. Poti face insa mult mai mult in zilele de concediu, in vacanta, atunci cand trebuie sa te incarci pozitiv cu toate minunile din jurul tau.
Gusta din plin minunile pe care ti le ofera natura si care sunt, fiecare in parte, cai pe care le poti folosi pentru revitalizarea ta!
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • maryana pe 1 Aug 2009, 13:05
    natura -sursa vietii

    Cat de minunat este sa traiesti in natura! Ador sa ma plimb pe potecile muntilor....sa calatoresc pe drumuri dantelate de dealuri ...si sa ascult muzica apelor...Norocul vine din faptul ca m-am nascut la munte , intr-un loc binecuvantat de Dumnezeu ,la poalele Pietrosului unde pamantul isi da mana cu cerul ,si viata este un dar minunat ! Verdele este nota de baza a cestui tablou mirific numit NATURA si sursa de sanatate pentru toti care vor sa se incarce cu energie si pofta de viata.....

    0
    0

  • ioana-50 pe 1 Aug 2009, 09:39
    culoarea verde

    nu stiu de ce dar imi place foarte mult verdele.de la lenjerii de pat pana la lenjerii intime.nu mai vorbesc de natura,iarba,copaci,pasarele le ador.dimineata la ora 6 ma urc in rabla mea de dacie si nu ma opresc decat in padure la exact 15 km de blocul unde locuiesc ,ma incarc cu energie vreo 3 ore ,culeg ciuperci daca gasesc,flori,de pe camp plante medicinale si ma simt la 59 de ani ca la 40.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod