11 ani de la fatidicul 11 septembrie sau "Marţea cea neagră"

Se împlinesc, în acest 11 septembrie 2012, 11 ani de la atacul terorist cu care a început mileniul 3 şi care, iată că pică tot într-o zi de marţi. Marţea este ziua lui Marte, zeul

Se împlinesc, în acest 11 septembrie 2012, 11 ani de la atacul terorist cu care a început mileniul 3 şi care, iată că pică tot într-o zi de marţi. Marţea este ziua lui Marte, zeul războiului, şi este considerată ca o zi cu un potenţial crescut de accidente şi întâmplări nefericite.

11.09.2001, ora 8:45, New York, SUA
Numită „marţea cea neagră” sau „ziua care a schimbat lumea”, în mod cert, această zi este una de referinţă pentru omenire, cel puţin pentru primul secol al noului mileniu. Pe harta momentului atentatului se formau aspecte planetare relevante pentru momentul dramatic trăit de americani. În primul rând, este vorba de opoziţia lui Saturn în Gemeni cu Pluton în Săgetator şi care face parte din ciclul de 33-35 de ani al celor două planete, doi titani ai destinului omenirii(nu e vorba de mărime, ci de forţa socială pe care o reflectă ele).

Pluton scoate ceva care este profund alterat într-o societate şi guvernează exploziile, terorismul, nevoia de transformări profunde, conştiinţa umană. La polul opus, Saturn reprezintă ceva stabil, o structură, o organizare, statul şi ordinea socială. Într-un fel, opoziţia Saturn-Pluton se manifestă ca un cutremur, ca un vulcan care erupe şi a cărui forţă distructivă subpământeană sau subversivă iese, în sfârşit, la suprafaţă. Ca şi în cazul unui cutremur, structurile(statul, clădirile simbolice ale SUA) se prăbuşesc şi moartea îşi cere tributul(aproape 3000 de victime). Opoziţia Saturn-Pluton se desfăşoară pe o perioadă relativ lungă, în acest caz ea a acoperit aproape un an de zile şi a fost exactă în august şi noiembrie 2001, ca şi în mai 2002.

Actul de naştere al terorismului modern s-a „născut” după venirea la putere, în Iran, a ayatolahului Khomeiny în 1979, căci în anul 1982 a avut loc o conjuncţie Saturn-Pluton, care semnifică începutul acestui ciclu planetar al distrugerii provocate de oameni. S-au scris cărţi şi foarte multe articole bine documentate despre cum Occidentul a alimentat naşterea celulelor teroriste prin pactizarea cu dictaturi locale sau cu alimentarea cu armament a unor grupări din ţările respective, ceea ce s-a transformat într-un veritabil bumerang.

Pluton, cel care jalonează perioadele de profunde transformări ale omenirii, se afla în 2001, în Săgetător, zodie care desemnează credinţele, convingerile şi modul de viaţă şi s-a spus, pe bună dreptate, că 11 septembrie 2001 a reprezentat o ciocnire între civilizaţii: cea occidentală, modernă, bazată pe democraţie şi libertăţi de tot felul, creştină în cea mai mare parte şi cea orientală, arhaică, bazată pe legi având o puternică bază religioasă, musulmană, închistată şi care limitează drastic libertatea şi opţiunile de a avea un alt mod de viaţă decât al predecesorilor. În anul 2008, Pluton a trecut în Capricorn, semn de Pământ şi care semnifică economia, regulile, societatea şi statul, şi am început să ne confruntăm cu o gravă şi prelungită criză economică şi socială.

Aşa cum am mai scris, în alte articole, de data aceasta Pluton este implicat în aspecte nefavorabile cu Uranus, în cadrul ciclului revoluţiilor şi crizelor şi scoate la suprafaţă inechităţi sociale, greşeli economice şi tot ce este putred în domeniul economic şi al organizării statului (vezi revoluţiile arabe de la începutul anului 2011!).

Acest ciclu Uranus-Pluton îşi trăieşte apogeul în perioada iunie 2012-aprilie 2015, el frământând omenirea în căutarea unei ordini sociale mai drepte şi a unei economii mai sănătoase.

AstroVesta®
www.astrovesta.com

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod