Vacanta pentru picioare

Vacanta pentru picioare

Calcaie si piele aspra, bataturi, miros neplacut? De toate aceste inconveniente poti scapa cand esti in concediu. Atunci sigur vei avea putin timp si pentru bietele tale picioare obosite si neglijate. Nu uita ca ele, sarmanele, sunt cele care te tin. Iti prezentam un program de ingrijire pentru picioare stresate.

Picioare obosite
In timpul zilelor caniculare, vasele sangvine se largesc, sangele se aduna in picioare, apa se acumuleaza in tesuturi. Cremele cu extract de musetel calmeaza si revigoreaza picioarele obosite (Oriflame).

Scapa de miros
Afara este cald si in pantofi inchisi, sau chiar semiinchisi, picioarele tale transpira. Ca sa nu capete un miros neplacut, ar fi mai bine sa folosesti un deodorant pentru pantofi, pe care il pulverizezi direct in incaltari (Safilar).

Piele catifelata cu peeling
Solutie avantajoasa si ieftina: pe plaja, unge picioarele cu un strat gros de lotiune de corp si presara deasupra nisip. Apoi freaca bine. Sau foloseste o crema abraziva (Oriflame).

Relaxare
Picioarele stresate au neaparat nevoie, dupa o zi de alergaturi, de ceva odihnitor. Torna in apa calda din lighean o portie de saruri de baie si tine picioarele 5-10 minute in apa (Corine de Farme).

Prospetime matinala
Mirosul urat nu mai are nici o sansa, pielea devine matasoasa si se improspateaza. Spala-te pe picioare, usuca-le bine si maseaza-le cu o lotiune speciala de masaj (Avon).

Umbla desculta
Daca tot esti la mare, ce-ar fi sa te plimbi dimineata si seara pe tarm, prin apa? Iti face bine, pentru ca nisipul stimuleaza zonele reflexogene din talpa, iar apa sarata inmoaie pielea.

Papuci "ergonomici"
La sauna, strand sau plaja incalta niste slapi care au multe "talente": maseaza talpa si vascularizeaza picioarele, sunt conceputi anatomic si protejati cu o impregnare speciala contra bacteriilor (Scholl).

Picioare bronzate
Vor avea un efect nemaipomenit la picioarele tale "de vara" lacurile de unghii albastru electric, turcoaz sau portocaliu. Ca sa nu se intinda oja, foloseste departatoare de degete din burete si asteapta sa se usuce bine.

Racoare placuta
Adio picioare transpirate! Mentolul continut de spay are efect racoritor, improspateaza picioarele si alina durerile. Tine spray-ul la o distanta de 15 cm si pulverizeaza pe picioare. Important este sa lasi sa se usuce bine inainte de a te incalta (Scholl).

Razatoare
Atunci cand piatra ponce sau peeling-ul nu mai au nici un efect, este nevoie de o "razatoare" pentru pielea ingrosata, mai ales la calcaie. Cel mai bine este sa o folosesti dupa ce ai facut un dus, cand pielea este deja inmuiata (The Body Shop).
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod