Viata secreta a buzelor tale

Care e rolul unor buze frumoase si senzuale, cand vorbim despre un sarut ca la carte? Pline si bine hidratate, asa arata buzele pe care orice femeie si le doreste, dar, din diferite motive se mai intampla ca ele sa nu arate tot timpul asa cum ne-am dori.

De la dr. Mihaela Leventer, medic primar dermatolog la Spitalul Colentina, am aflat ca afectiunile buzelor poarta denumirea de cheelite. Tot ea avertizeaza ca buzele se usuca si crapa din cauza lipsei de hidratare, a frigului si a atmosferei uscate. Alti factori daunatori sunt aerul fierbinte si uscat din interiorul camerei si expunerea solara excesiva. Aspectul gurii tale nu va deveni mai atragator daca esti racita si respiri pe gura sau daca iti petreci intruna limba peste buze, pentru a le umezi. In acest ultim caz, poti determina chiar aparitia unei afectiuni acute.

Buzele sunt hidratate de glandele salivare, dar nu strica sa le dam o mana de ajutor folosind rujurile si balsamurile ca o bariera impotriva razelor solare, a vantului si a frigului.

Rujul este un foarte bun protector, mai ales ca exista pe piata produse cu formula de protectie impotriva razelor UV (SPF Lipstick, 170.000 lei, The Body Shop). Au existat multe cazuri de cancer la buze aparut la barbati, mai ales fumatori, dar cazurile in randurile femeilor sunt mult mai putine. Cancerul care afecteaza aceasta zona e provocat de razele soarelui. De aceea, chiar daca barbatii nu sunt adeptii rujurilor, ar putea sa se gandeasca la folosirea unui balsam.

Dar se poate intampla sa fii alergica la o anumita substanta, care nu este pe placul buzelor tale. Poate fi vorba fie de componentele unui ruj, de exemplu colofoniu, ingredientul de baza care ii da acestuia soliditate (in acest caz, rujul iti face mai mult rau decat bine), fie de anumite fructe (de cate ori nu ai simtit mancarimi in jurul gurii dupa ce te-ai infruptat din citrice, piersici sau rosii?).

Daca buzele tale au o nevoie urgenta de tratament, aplica un balsam si intinde-l bine. Dupa aceea, ia o periuta de dinti foarte moale si realizeaza niste miscari circulare, usoare, asupra lor, pana cand pielitele uscate sunt indepartate (2-3 minute). Dupa acest tratament aplica din nou balsam din belsug. La magazinul The Body Shop vei gasi exfoliatorul Lipscuff la pretul de 130.000 lei.

Cum faci buzele sa para mai pline?
Daca nu iti doresti sau nu iti poti permite o operatie estetica care sa iti remodeleze buzele pe care, din cine stie ce motive, nu le consideri reusite, noi iti oferim reteta care iti va asigura o gura frumoasa si senzuala.

E vorba despre machiaj, pentru ca un ruj si un contur potrivite pot face adevarate minuni. Buzele vor parea mai voluminoase daca le vei farda cu rujuri deschise la culoare, sidefate, sau lucioase, niciodata mate. La toate acestea mai contribuie si tipul de ruj ales.

Ai nevoie de un produs care rezista o perioada lunga de timp (Colour Proof Lipstick, 215.000 lei, The Body Shop). Foloseste un contur in culori naturale. In acest mod, daca peste cateva ore acesta se sterge, nu vor ramane urme urate in jurul gurii. Problema conturului in culoare nenaturala, chiar socanta, specialitatea anilor '70, este ca, dupa ce rujul de pe buze s-a sters, ramane in jurul gurii o urma de culoare inchisa, care te face sa arati ca un clovn. De aceea, poti folosi un Lip Liner de la The Body Shop (105.000 lei) pe care il gasesti in noua nuante si chiar un Lip Liner Fixer, un produs inovator care impiedica indepartarea conturului.

Si pentru ca trebuie sa eviti nuantele inchise, Rimmel iti ofera Rich Moisture, un ruj cu o formula speciala care contine microparticula Lucsil, ce ofera un aspect neted si un volum aparent buzelor si Vinyl Lip Gloss (textura sa coloidala ofera buzelor un luciu sticlos si deci... volum).

Margaret Astor vine in intampinarea ta cu Silver Sensarion - un ruj translucid, lucios, cu multe nuante deschise ce pot oferi buzelor un efect optic de volum.

Merita sa tii cont de toate variantele si sa te lasi rasfatata de ele. O motivatie serioasa poate fi numai gandul ca, de acum inainte, sarutul buzelor tale pline si lucioase il va lasa pe partenerul tau sah-mat. Nu uita ca un sarut pasional pune in miscare 34 de muschi faciali si duce la consumarea a pana la 150 de calorii (daca sarutul tine minimum 10 minute).

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • dany pe 15 Apr 2008, 17:09
    ..........................

    Buna . Mai tot timpul am buzele uscate ce pot face ? imi puteti da un sfat va rog :*:*:*:*

    0
    0

  • emyia pe 7 Mar 2008, 18:48
    imi place...

    Cum oare sa fie barbatii ''adeptii rujurilor''?!?! Asta nu merge,in rest e bun materialul. Intr-adevar noi femeile nu acordam destula atentie si importanta buzelor noastre. Cu articolul asta pe mine m-ati convins sa le 'exfoliez' putin cu periuta de dinti.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod