Ce produse si marci de ingrijire a tenului folosesc romanii

68% dintre românii din mediul urban au folosit în ultimele 3 luni produse de îngrijire a tenului. “Dacă despre bărbații români se crede că nu sunt mari utilizatori de astfel de produse, studiul realizat de Exact Cercetare și Consultanță în decembrie 2014 releva faptul că peste 4 din 10 bărbați de la oraș folosesc produse de îngrijire a tenului (44%)”, declară Ioana Bogus, Client Service Manager în cadrul companiei de cercetare. În ceea ce privește utilizatorii de gen feminin, penetrarea produselor destinate îngrijirii tenului este în acest moment de 93%.
Tinerii cu vârste cuprinse între 18-29 de ani sunt principalii consumatori (76%), aceștia fiind urmați la o distanță mică de persoanele cu vârsta situată în intervalul 30-39 de ani (69%). Nici cei cu vârste cuprinse între 40-60 de ani nu se dau în lături în a folosi cosmeticele pentru îngrijirea feței, peste jumătate dintre aceștia (60%) declarând că le-au utilizat în ultimul trimestru. Raportându-ne la nivelul de educație al respondenților, se constată diferențe semnificative între categorii. Astfel, dacă dintre cei cu un nivel înalt de educație, 75% folosesc produse destinate îngrijirii tenului, așa cum era de așteptat, în categoria celor cu un nivel de educație mediu și scăzut, se constată o utilizare în procent de 62%.

Crema hidratantă, folosită de 77% dintre femeile din mediul urban

Analizând tipurile de produse de îngrijire a tenului pe care femeile le folosesc, crema hidratantă se situează la nivel național pe prima poziție (77%), fiind urmată de lapte/loțiune demachiantă (65%), loțiune tonică (46%), măști de față (45%) și cremă nutritivă (43%). Diferențe față de media națională se constată în cadrul categoriei de vârstă 40-60 de ani, unde cremele antirid se află pe cea de-a treia poziție, cu 57%.
Privind spre educația utilizatorilor de gen feminin, nu se constată diferențe semnificative în ceea ce privește folosirea cremei hidratante (79% pentru cei cu un nivel înalt de educație / vs/ 74% pentru cei cu un nivel de educație mediu și scăzut). Când discutăm însă despre laptele/loțiunea demachiantă, observăm că doar puțin peste jumătate dintre femeile cu un nivel de educație mediu și scăzut folosesc astfel de produse (55%). Această cifră este cu 10% mai mică comparativ cu media națională și cu 18% mai mică decât în cazul persoanelor cu un nivel înalt de educație (73%).   

Diferențe se mai constată și dacă analizăm din perspectiva regiunilor țării gradul în care femeile consumă produse de îngrijire a tenului. Astfel, oltencele sunt cele care consumă în cel mai ridicat procent laptele/loțiunea demachiantă (84%), cu aproape 20% mai mult comparativ cu media națională.

Aftershave-ul, utilizat de 86% dintre bărbații de la oraș

Analizând de această dată comportamentul de consum al bărbaților pe categoria de produse supusă cercetării, after shave-ul este produsul pe care 86% dintre aceștia îl utilizează. Pe locul al doilea se regăsește gelul destinat curățării tenului (38%), urmat de gelul/crema/emulsia hidratantă (36%).
În cazul tinerilor cu vârste cuprinse între 18-29 de ani, gelul destinat curățării tenului este utilizat în procent de 59%, cu peste 20% mai mult comparativ cu media națională. Pentru această categorie de vârstă, crema regenerantă se situează pe cea de-a treia poziție, cu un procent de 39%, cu 14% mai mult comparativ cu media națională. Pentru categoria de vârsta 40-60 de ani, se constată o utilizare a emulsiei hidratante în procent de 48%, cu 12% mai mult față de media națională (36%).

Cele mai folosite mărci destinate îngrijirii tenului: Nivea – în top

Nivea conduce clasamentul preferințelor consumatorilor de produse pentru îngrijirea feței: 44%. Avon ocupă cea de-a doua poziție (38%), fiind urmat de Dove (26%) și Yves Rocher (22%). Bărbații folosesc marca Nivea într-o măsura mai mare decât femeile: 56% / vs / 38%. La rândul său, marca Dove este utilizată mai mult de persoanele cu un nivel de educație mediu și scăzut: 32% dintre cei aparținând acestei categorii optează pentru marca mai sus amintită / vs / 21% dintre persoanele cu un nivel înalt de educație. Același lucru se poate afirma și în cazul mărcii Nivea, 49% dintre cei cu un nivel de educație scăzut alegând să folosească acest brand / vs / 39% dintre cei cu un nivel înalt de educație.

Dacă în Banat, Nivea este folosita de 64% dintre locuitori (cu 20% peste media naționala), tot aici brandul Farmec este menționat de 42% dintre acestia, iar L’Oreal de un procent de 40%.
În București se remarcă o orientare a consumatorului către Elmiplant, 30% dintre bucureșteni făcând această alegere / vs / 21% media națională. În regiunea Crișana-Maramureș, 33% dintre locuitori declară că utilizează marca Gerovital în procent de 33%, cu 15% peste media națională. Tot în această regiune este menționată marca Amway de un procent de 29% dintre locuitori, cu 22% peste media naționala (7%).

În Dobrogea, dintre cei care apelează la produse pentru îngrijirea tenului, folosesc în procent de 32% marca Yves Rocher, cu 11% peste media națională.  O altă diferență față de media națională se constată în Transilvania în ceea ce privește brandul Nivea: 55% vs / 44% media națională.

Mărcile de îngrijire a tenului pe care consumatorii intenționează să le achiziționeze la următoarea ocazie de cumpărare

Nivea se situează tot pe primul loc atunci când privim spre intențiile de cumpărare ale consumatorilor: 33%. Urmează Gerovital și Avon, cu 22%, respectiv, 21% și Yves Rocher și Dove, ambele cu 20%. Diferențe se constată pe categoriile de gen, bărbații fiind mai orientați către: Nivea (48% / vs / 33% media națională), Gerovital (27% / vs / 22% media națională), Avon (28% / vs / 22% media naționala), Dove (27% / vs / 20% media națională).
Raportându-ne la educație și regiuni geografice, intenția de cumpărare este similară pattern-ului de consum identificat.


Studiul vizează valul de decembrie al CAWIBUS-ului realizat cu o frecvență lunară de Exact Cercetare și Consultanță. Universul cercetării a fost reprezentat de persoane cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, rezidente în mediul urban și utilizatoare de internet. Volumul eșantionului a fost de 826 de respondenți care au folosit produse pentru îngrijirea tenului în ultimele 3 luni și care au răspuns la chestionarul Exact Cercetare și Consultanță, administrat via internet. Respondenții au fost selectați din panelul Exact Cercetare și Consultanță, care conține 43.000 de respondenți.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod