Unde și când îmi aplic iluminatorul?

Am decis să răspund la cele două întrebări pentru că am întâlnit foarte multe femei care erau încă indecise unde ar trebui să aplice produsul minune. Pe lângă asta, ideea de a-l aplica

Am decis să răspund la cele două întrebări pentru că am întâlnit foarte multe femei care erau încă indecise unde ar trebui să aplice produsul minune. Pe lângă asta, ideea de a-l aplica înainte sau după fondul de ten era un adevărat mister :)

Toată lumea știe că albul creează iluzia de volum (mărește sau, în cazul hainelor, îngrașă), în timp ce negru creează iluzia de micșorare. Același lucru se întâmplă și în machiaj: fardurile deschise la culoare creează iluzia de mărire a zonei respective, în timp ce acelea închise conturează și micșorează zona.

Iluminatorul este un produs de machiaj de o nuanță mai deschisă decât cea a fondului de ten, are particule radiante și are ca scop iluminarea zonei pe care a fost aplicat.

În funcție de textura acestuia, iluminatorul se aplică: peste fond de ten și pudră (dacă și iluminatorul este sub formă de pudră) sau direct pe piele (dacă iluminatorul are o textură cremoasă și nu urmează să aplici peste el fond de ten).

Zonele în care se aplică iluminatorul:

Pe cel mai înalt punct al arcadei (imediat sub sprânceană), pentru a ilumina ochiul și a lăsa senzația de volum.

În conțul intern al ochiului (zona dintre baza nasului și începutul ochiului), în cazul în care ochii tăi sunt mici și apropiați.

Dacă, în schimb, ochii sunt depărtați, nu este indicat să folosești iluminator în acea zonă.

Pe puntea nasului, până înspre vârf. Acest lucru te va ajuta să îți realizezi un machiaj de porțelan și va lăsa senzația că tenul tău lucește de sănătate.

De-a lungul pomeților, imediat deasupra fardului de obraz.

Cum se aplică iluminatorul?

Dacă este un produs sub formă de pudră, atunci pentru aplicarea acestuia se va alege o pensulă de pudră subțire (îngustă), pentru a evita răspândirea produsului pe toată fața.

Nu îți dorești să lucești ca un glob de Crăciun :) . Dacă, în schimb, iluminatorul este un produs cremos, atunci aplică-l cu ajutorul pensulei de fond de ten, a burețelului de fond de ten sau chiar cu ajutorul degetelor inelar și mijlociu, prin mișcări de tapotare.

Articol realizat de www.siminabradeanu.ro

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod