Pudra, secrete şi trucuri pentru o aplicare corectă

Un strat subţire de pudră fixează fondul de ten şi anticearcănul şi păstrează în acelaşi timp tenul proaspăt. Cel puţin aşa ar trebui să fie, însă multe persoane greşesc în alegerea

Un strat subţire de pudră fixează fondul de ten şi anticearcănul şi păstrează în acelaşi timp tenul proaspăt. Cel puţin aşa ar trebui să fie, însă multe persoane greşesc în alegerea şi aplicarea ei şi sfârşesc printr-un dezastru. Cum să te hotăraşti ce să cumperi şi cum să o foloseşti? Iată câteva sfaturi simple care îţi vor face această decizie uşoară.


Culoarea
Ca şi fondul de ten, pudra este eficientă doar dacă are nuanţa potrivită. Pentru majoritatea dintre noi, subtonurile galbene funcţionează de fiecare dată.

Aşadar, deşi nuanţele diferă, în funcţie de fondul de ten pe care îl foloseşti, subtonurile calde de galben sunt ideale pentru pielea ta. Pudra albă este potrivită doar în cazul în care pielea ta are un ton de alabastru. Iar pudra translucidă, deşi pare foarte fină, nu este transparentă!

Aceasta este o greşeală pe care am întâlnit-o foarte des şi le explic clientelor mele că riscul de a obţine un ten încărcat şi cenuşiu, prin aplicarea ei greşită, este foarte mare. Aşadar, rămâneţi la varianta cu puţină culoare.

Textura
Pudra compactă este perfectă pentru retuşuri.

Poate fi controlată uşor cantitativ şi vine într-un ambalaj foarte convenient. Este potrivită celor care îşi doresc un look natural. Pudra liberă este mai densă şi are o acoperire mai mare. În funcţie de tehnica de aplicare ea poate fi mată sau transparentă. Însă nu toată lumea are nevoie de pudră, persoanele cu tenul foarte uscat pot folosi o cantitate mică doar pentru a fixa anticearcănul.

Aplicarea
Instrumentele potrivite îţi vor oferi cantitatea perfectă de pudră de care ai nevoie.

Cu ajutorul unui puf vei obţine un rezultat opac, pensula mare de pudră îţi va oferi un aspect mai transparent, iar cu ajutorul unui pensule mici poţi să îţi aplici o cantitate mai mică de pudră în jurul ochilor, buzelor şi nasului. Nu uita să elimini excesul cu ajutorul unei pensule curate.

Nu îţi fie frică să experimentezi diferite texturi şi nuanţe de pudră. Este foarte probabil să ai nevoie de nuanţe diferite vara şi iarna. Gaseşte tonul potrivit pielii tale şi vei observa cu siguranţă efectele benefice ale acesteia.

Pentru a afla mai multe secrete din lumea make-up-ului te aștept pe www.ralucaluca.com și www.bridangels.ro

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod