Inițiere în arta machiajului

Frumusețea este un lucru cu care orice persoană se naște și, în funcție de interesul și gusturile fiecăreia, se scoate în evidență până la perfecțiune. Orice persoană este frumoasă.

Frumusețea este un lucru cu care orice persoană se naște și, în funcție de interesul și gusturile fiecăreia, se scoate în evidență până la perfecțiune.

Orice persoană este frumoasă. Depinde doar de ea cum percepe frumusețea și ce face pentru a atinge frumusețea subiectivă pe care și-o dorește.

Sunt convinsă că aveți prietene frumoase blonde cu părul ondulat, dar care și-au dorit toată viața să fie brunete cu părul drept :) Acesta este felul lor de a vedea frumusețea și, cred eu, mai devreme sau mai târziu tot o să-și închidă nuanța părului și o să-l îndrepte cu placa.

Același principiu se aplică și în machiaj.

Machiajul este o unealtă cu ajutorul căreia reușim să ne scoatem în evidență frumusețea. Machiajul nu trebuie să te poarte pe tine, ci tu trebuie să porți machiajul. Mai exact, este mai important să-ți spună oamenii cât de frumoasă ești, în loc să îți laude machiajul.

Încearcă să-ți scoți în evidență frumusețea naturală, nu să faci exces de machiaj, pentru a-ți crea un aspect artificial, ireal!

Inițiere în arta machiajului se referă la puterea de a te uita în oglindă, de a vedea lucrurile care-ți plac la tine și consideri că te avantajează și...să le scoți în evidență! Simplu, nu?

Cu toate că machiajul profesional reprezintă 90% matematică, 5% colorimetrie și 5% imaginație, un machiaj realizat pentru a fi purtat în viața de zi cu zi trebuie să fie cât mai natural, să-ți permită să fii tu.

Astfel, există doar câteva lucruri pe care trebuie să le iei în calcul pentru a nu da greș:

Nu face exces de machiaj. De cele mai multe ori, naturalul a câștigat în fața unui machiaj exagerat.

Nu folosi culori reci (verde, albastru etc) deoarece acestea îți înăspresc trăsăturile.

Nu exagera cu eyeliner-ul (tușul de ochi). Liniile trasate pe toată pleoapa până la tâmplă sunt inestetice și atrag atenția asupra lor, nu asupra ochilor tăi.

Nu aplica fond de ten mai închis/mai deschis decât tenul tău. Fondul de ten trebuie să fie în același ton cu pielea.

Altfel, dai senzația că porți o mască pe față.

Dacă decizi să-ți pui în evidență ochii, lasă-ți buzele naturale. Și invers, dacă decizi să-ți pui în evidență buzele, machiază-ți ochii doar cu mascara.

Încearcă să eviți să porți prea multe culori pe față. Nu e așa că dacă vezi pe fața unei persoane verde, roșu, albastru roz, auriu și argintiu, te cam gândești că a scăpat de la Zoo? :)

Ca și concluzie, adu-ți aminte în fiecare dimineață, înainte de a începe să te machiezi, faptul că ești deja frumoasă! Trebuie să faci doar câteva mici ajustări, de bun simț, ca să ascunzi micile imperfecțiuni și să scoți în evidență ce ai mai frumos (ochi, buze, pomeți, sprâncene).

Articol realizat de www.siminabradeanu.ro

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod