Culorile în machiaj

Un machiaj reușit nu este neapărat un machiaj colorat. Din contră, un machiaj natural realizat exemplar și care îți scoate în evidență trăsăturile frumoase este cu mult mai apreciat decât

makeup colorat

Un machiaj reușit nu este neapărat un machiaj colorat. Din contră, un machiaj natural realizat exemplar și care îți scoate în evidență trăsăturile frumoase este cu mult mai apreciat decât un machiaj plin de culori.

Machiajul pe care trebuie să-l poarte orice femeie nu se referă la cel pe care îl vedem în reviste la rubrica beauty. Acele modele de machiaj care conțin mai mult de 3-4 culori pe pleoape sunt realizate strict pentru ședința foto. Dacă ai încerca să ieși pe stradă cu un astfel de machiaj, îți garantez reacții nu tocmai plăcute.

Într-una din postările anterioare ți-am spus că nuanțele tenului se împart în două categorii: ten care virează în auriu (brunetele sau șatenele cu ochii închiși la culoare și pielea aurie care se bronzează foarte ușor) sau ten care virează în roz (blondele cu ochii deschizi la culoare și pielea roz, ușor transparentă, care se înroșește la primul contact cu soarele).

De dragul exemplului, voi descrie machiajul ideal pentru o brunetă.

Toate culorile bazei, respectiv fondul de ten, anticearcănul, pudra și blush-ul trebuie să vireze în auriu, nu în roz. Machiajul ochilor trebuie să conțină maxim trei culori: culoarea deschisă de un alb auriu, care se aplică pe arcadă și, în funcție de forma ochiului, în colțul intern al ochiului (acolo unde ochiul se unește cu baza nasului); nuanța intermediară care face parte tot din gama marourilor și care se aplică începând din pliul pleoapei, în sus înspre arcadă; culoarea închisă, respectiv maro închis sau chiar negru, care se folosește drept contur pe linia de implantare a genelor.

În ceea ce privește buzele, acestea, în funcție de intensitatea machiajului ochilor, vor purta fie gloss, fie ruj. Oricum, produsul pe care decizi să-l folosești pentru buze trebuie să fie în ton cu nuanțele pe care ai decis deja să le aplici pe față.

Evident, există mai multe feluri de machiaj, însă este foarte important să înțelegi că nu combinarea a mai multor culori este o garanție a unui machiaj frumos ci, din contră, un machiaj frumos se referă la minimul de culori pentru maximul de efect.

Articol realizat de www.siminabradeanu.ro

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod