Aplică-ți corect anticearcănul!

În general, femeile își doresc un machiaj cât mai natural, iar eu sunt de acord cu ele. Spunând asta, mă refer în primul rând la dorința oricărei femei de a avea un machiaj curat, deloc

În general, femeile își doresc un machiaj cât mai natural, iar eu sunt de acord cu ele. Spunând asta, mă refer în primul rând la dorința oricărei femei de a avea un machiaj curat, deloc încărcat, iar pe față ei să nu se vadă straturi de fond de ten, pudra și anticearcăn.

Este adevărat, excesul de machiaj poate să lase impresia de mască pe față, iar pudra și anticearcănul, aplicate necorespunzător, pot să lase senzația de ten mai îmbătrânit decât este de fapt în realitate.

Anticearcănul este produsul care, din punctul meu de vedere, face minuni. De ce? Pentru că, în primul rând, ascunde cearcănele (zona de sub ochi care, de cele mai multe ori, are o nuanță mai închisă decât restul feței) și, în al doilea rând, ajuta ochii să iasă și mai mult în evidență.

Dezavantajul anticearcănului este că, dacă nu a fost aplicat corect, iar nuanța lui nu este cea potrivită, poate să facă mai mult rău decât bine: poate să încarce pielea, creând astfel riduri false și poate să lase senzația de ochelari făcuți din machiaj (sunt convinsă că ai văzut femei care își aplică o nuanță de anticearcăn greșită, iar zona cearcănelor se vede cu mult mai deschisă decât restul feței).

Îți recomand să folosești un aticearcăn cu o jumătate de ton (maxim un ton) mai deschis decât fondul de ten, iar textura lui să fie una lichidă, nu solidă. În felul acesta, în timp ce-ți acoperi cearcănele, reușești să-ți hidratezi pielea fără a o încărca din cauza excesului de produs.

Pentru rezultate optime, aplică foarte puțin produs exact pe linia care delimitează cearcănele de restul feței, având grijă să nu o depășești (altfel, vei anula efectul anticearcănului). Cu ajutorul degetelor, întinde bine produsul pe față, de jos în sus și dinspre tâmple către nas (în sensul invers al ridurilor), prin mișcări de tapotare, nu de ștergere.

După ce te-ai asigurat că anticearcăul este perfect aplicat și întins, vino peste el cu un praf subțire de pudră, pentru a-l fixa și pentru a ajuta fardurile colorate să nu migreze, dacă vrei să colorezi pleoapa inferioară.

Articol realizat de www.siminabradeanu.ro

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod