Misterele rujului rosu

Este unul dintre cele mai importante produse de machiaj, iar puterile sale sunt considerabile, pentru ca este in masura sa compromita sau, dimpotriva, sa salveze un machiaj altminteri perfect in celelalte aspecte. Poate ca din acest motiv, multe femei evita sa-l foloseasca - si este pacat, pentru ca le-ar putea pune minunat in valoare, indiferent de nuanta pielii si a parului, sau de varsta. Cu atat mai mult cu cat este una dintre vedetele in tendintele sezonului actual...

Daca rujul rosu nu va mai fi o necunoscuta pentru tine, vei fi mult mai seducatoare, vei avea mai multa incredere in tine, ceea ce nu va trece neobservat...

Intr-adevar, cel mai important aspect este nuanta naturala a tenului, care dicteaza nuanta rujului.
De exemplu, il poti combina cu un alt ruj mai deschis la culoare, sau mai inchis, in functie de efectul pe care urmaresti sa il obtii. Nu cred ca mai este necesar sa-ti spun ca pentru restul fetei, machiajul va fi minimalist (desi, daca ne gandim la modul in care arata Cameron Diaz la editia din acest an a Globurilor de Aur, poate ca n-ar fi lipsit de importanta sa ne mai referim la acest lucru). Nu folosi tusul si limiteaza-te la mascara.

Primul pas va consta in colorarea buzelor cu un creion contur, pentru mentinerea pe termen mai lung a unui aspect ireprosabil.
In ceea ce priveste alegerea nuantei rujului, te poti orienta astfel: daca ai pielea roz, vei alege un ruj ciclamen, in timp ce unui ten palid i se potrivesc tonurile mai inchise, deci contrastante.

Este bine sa stii ca, in principiu, este aproape imposibil de gasit un ruj in nuanta ideala, care sa fi fost conceputa parca in mod special pentru tine si care sa te puna in valoare asa cum este de dorit. Tocmai de aceea, deprinde-te sa combini nuantele.

Alte "rigori" ale rujului rosu se refera la manichiura si la coafura. Multe femei sunt tentate sa considere de la bun inceput ca rujul rosu "reclama" oja in aceeasi nuanta, dar asa-ceva nu este deloc obligatoriu.
De fapt, se poate dovedi chiar destul de riscant.

In primul rand, este foarte probabil ca aspectul tau sa fie cel al unei vampe, sau in cel mai bun caz - mult prea sexy. In al doilea rand, daca rujul tau rosu a fost obtinut prin combinarea mai multor nuante, sansele de a se asorta cu lacul de unghii sunt aproape nule. In consecinta, o manichiura frantuzeasca reprezinta cea mai buna alegere, inscriindu-se si in linia clasica din care face parte rujul rosu.

Referitor la coafura, aceasta ar trebui sa fie suficient de eleganta si elaborata pentru a se "asorta", la randul ei, cu distinctia rujului rosu.
Nu iti vei prinde parul in "coada de cal" sau intr-un coc neglijent. Parul lung sau mediu va fi de preferinta lasat liber, iar accesoriile vor respecta trendul clasic.


 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Luizel pe 22 Aug 2012, 12:06
    Rujul si tenul

    Hei! Daca am tenul alb, dar totusi nu foarte foarte alb, pot folosi un ruj rosu mai aprins? Si l-as putea purta si la scoala? Imi place sa am un look clasic dar totusi modern. Va multumesc pentru orice raspuns folositor. Va puuup:* sa aveti o zi frumoasa, la fel ca voi:!

    0
    0

  • adina384 pe 21 Sep 2009, 11:30
    ruj neutru cu acid hialuronic

    Ruj neutru pentru buze ultra-hidratant. Confera un efect de volum si de umplere ideal. http://medintex.bizoo.ro/vanzare/47703/Ruj-de-buze-cu-acid-hyaluronic

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod