Sexy, chic si natural sau despre tendintele cele mai recente in coafura

Asa cum se intampla la inceputul fiecarui sezon, printre cele mai importante lucruri pe care am dori sa le stim se afla tendintele in materie de coafura. Ce nuante se poarta? Care sunt cele mai in voga tunsori ale momentului? Meteorologii ne avertizeaza ca ne asteapta unul dintre cei mai caldurosi ani din ultimele secole. Primul tau gand se indreapta, bineinteles, spre accesoriile pe care le vei folosi pentru a-ti prinde parul si in ce mod.

Despre toate acestea am discutat cu Smaranda Vornicu, director adjunct Blues Line. Smaranda ne spune ca unul dintre elementele inca foarte puternice ale tendintelor sezonului este, in continuare, bretonul. "Stilurile sunt diverse. Pot fi bretoane foarte drepte si voluminoase, sau mai filate, mai 'usoare', asimetrice, mai scurte sau mai lungi". Se poarta buclele foarte lejere, libere, cat mai apropiate de natural. Intalnim bretonul in multe tipuri de coafuri, asociat de exemplu cu buclele fluide sau cu "coada de cal", care se mentine si anul acesta in topul tendintelor.

Pentru ca tot vorbeam despre zilele calduroase care se apropie, vom putea prinde parul in "coada de cal". Aceasta coafura s-a regasit si in tendintele sezonului trecut, dar avem de a face cu o schimbare, totusi. Astfel, in sezonul precedent, coada de cal era mult mai rigida, parul era tras mult in spate si bine strans.

Anul acesta insa, e mai naturala, pur si simplu prins cu o esarfa sau cu un elastic simplu, peste care este infasurata o suvita. Intalnim si aici asocierea cu bretonul, dar nu mai este doar el in centrul atentiei, asa cum se intampla in alti ani, ci in combinatie cu alte elemente.

De asemenea, poti sa-ti prinzi parul in coc. Smaranda Vornicu ne spune ca in colectiile marilor designeri se regasesc doua variante de cocuri. Unele care au stil foarte sever, cu parul tras mult pe spate - iar in cazul acesta trebuie sa ai o fata perfecta, pe care sa o poti expune. Pe de alta parte, sunt si cocuri lejere sau se poate prinde parul intr-un stil simplu, care lasa ceafa libera si care s-ar putea regasi in expresia "neglijenta studiata".

In ceea ce priveste culorile moderne, primul si ultimul cuvant il are naturaletea, se urmareste o cat mai mare apropiere de nuanta pielii. Contrastele puternice si culorile extreme vor fi evitate, preferandu-se in schimb tonurile calde, care sa dea impresia ca parul a fost putin atins de soare, de pilda: culoarea bronzului, nuanta mierii, ciocolatiu.

Dar accesoriile?

Indiscutabil, vedetele sezonului sunt bandoul, in cele mai diverse modele, culori si dimensiuni, si turbanul (modelul inspirat din turbanele purtate de femei in anii '40). In toate colectiile marilor stilisti se regasesc aceste accesorii.

De asemenea, intalnim accesoriile florale, viu colorate si de mari dimensiuni, de la modele simple la unele complicate. Pentru coafurile de ocazie, se poarta accesoriile din metal, ornate cu pietre. Moderne sunt si palariile, sepcile - de exemplu, daca e cald si n-ai apucat sa-ti aranjezi parul asa cum ar trebui, poti folosi un cozoroc, dupa ce in prealabil ti-ai prins parul in coada de cal.

Buclele pot fi prinse cu niste clame simple, iar intreaga coafura poate fi tinuta de un bandou. "Totul este cat mai natural, nimic studiat, nimic foarte elaborat", subliniaza Smaranda.

Modern Geisha - spiritul nipon in stil european

Cea mai recenta colectie lansata de Blues Line a fost inspirata de celebra carte "Memoriile unei gheise", iar stilistii s-au straduit sa respecte in mare parte stilul gheiselor si sa se apropie cat mai mult de ceea ce simbolizeaza ele.

"Coafurile gheiselor sunt in general foarte rigide, iar noi am dorit sa propunem o varianta europeana, ceva mai lejera. Insa in conceptul nostru am tinut cont de toate elementele specifice", mai spune Smaranda.



 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • nastiuc alina pe 23 Aug 2010, 16:47
    coafura

    am parul voluminos si putin ondulat. cum as putea sa_l coafez? avand in vedere ca aer foarte mult volum.

    1
    0

  • maria pe 27 Mar 2008, 16:48
    cum sa fac sa-mi aranjez parul mai bine?

    sut dragute dar eu vreau sa aflu cum sa-mi aranjez parul mai bine spre sami raspundeti

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod