Machiajul toamnei: simplitate si aristocratie

In sezonul toamna-iarna 2005-2006, asistam la doua mari redescoperiri: genele anilor '60 si rujul primordial. Dupa mai mult de zece sezoane in care machiajul ochilor a fost axat pe lumini si umbre create din culoare aplicata generos pe pleoape, iata ca acum accentul este punctat de machiajul genelor, adus la extreme: gene fardate generos cu mascara de volum, gene false, gene pictate direct pe pleoapele inferioare sau chiar toate acestea la un loc, pentru a se reliefa personajul feminin al anilor '60.

Tot despre o revenire se poate vorbi cu certitudine referitor la ruj: rujul texturat, plin, emolient si colorat.
Gloss-ul de buze, vedeta timp de aproape zece ani pe podiumurile de moda, si devenit deja clasic, se va purta in continuare, insa fara a detrona in vreun fel rujul clasic. De aceasta data, gloss-ul va fi pe planul doi in favoarea unui ruj rosu ferm, burgundy sau violet inchis.

Deci in aceasta toamna machiajul pare a fi simplu, feminin, curat si oarecum atemporal prin lipsa traditionalelor tonuri de olive, scortisoara si teracota specifice acestui sezon.

Fragmentat pe etape, iata care ar fi pasii unui machiaj de zi in acest sezon:

  • Aplicarea unei baze fine de fond de ten, de preferat fluid si usor transparent, pentru a se crea naturalete; pudra care va fixa fondul de ten va fi de asemenea transparenta.

  • Folosirea unui fard nude sau bej deschis pe toata suprafata pleoapei, intr-o textura seminata.

  • Fardarea obrajilor in nuante naturale de bej, efectul dorit fiind acela de sculptare a obrajilor.

  • Evidentierea genelor cu un mascara de volum.

  • Linia sprancenelor se va accentua natural prin periere cu fard brun.

  • Conturarea buzelor si aplicarea unui ruj colorat.


  • Pare simplu acest machiaj, insa el se remarca prin acuratete - asadar, mare atentie la fardarea genelor si la folosirea creionului pentru conturul buzelor. Un astfel de machiaj a putut fi remarcat de exemplu in prezentarea casei Armani pentru acest sezon.


    O alta tendinta a machiajului de zi propune un ruj nude, dar neglossat si poate mai multe umbre in jurul ochilor. In rest, obrajii sunt fardati natural si sprancenele neutre. Un astfel de machiaj a fost folosit pe podium de casele: Gucci, Max Mara sau Alberta Ferretti.

    Tot pentru acest sezon, ca machiaj de zi, case valoroase cum ar fi Cavalli sau Marni au propus acuratete totala, fond de ten perfect, obraji accentuati si in rest nude, pleoape bej rose si buze de asemenea foarte naturale.

    Deci acestea sunt tendintele acestei toamne: simplitate, acuratete, aristocratie.
    Printese ruse, peruane sau Edward-iene ori staruri glamour ale anilor 60, intr-o lumina reinterpretata.





     

    Posteaza comentariu

    Greu de citit? Regenerare cod