Noile reguli ale machiajului de seara

Machiajul de seara ofera in acest sezon multa libertate, prin lejeritatea liniilor si prin varietatea texturilor. Practic, seara pot fi folosite orice tip de texturi, de la cele clasice pana la glitter, eye creme, aplicatii, gene false sau strass-uri; selectia acestor accesorii se realizeaza in functie de ocazie.

Una din regulile nescrise ale machiajului se axeaza pe ideea alterantelor accentelor: daca se foloseste mult fard inchis pe pleoape, atunci restul machiajului va fi mai lejer, si invers (daca se foloseste ruj rosu, atunci machiajul ochilor va fi natural). In acest sezon aceasta "regula" poate fi omisa si se vor farda si buzele si ochii foarte puternic; nu va fi prea mult, va fi foarte modern.

Orice machiaj de seara incepe cu aplicarea unei baze de machiaj ferma, alcatuita din fond de ten, anticearcan si pudra, cu o putere mare de acoperire... Nu insa si in acest sezon, in care se poate opta pentru un fond de ten fluid, suplu, cu putere medie de acoperie. Pudra se va folosi foarte putin, cu o pensula "evantai", pentru a lasa lumina sa reliefeze doar ce dorim.



Pentru ochi se va pastra linia "smoky eyes", insa nuantele de negru si maro nu se vor suprapune, ci se vor alatura: se va aplica negru (sau un gri antracit) pe jumatatea exterioara a pleoapelor si o nuanta de maro inchis bronz pe jumatatea interioara. Genele se vor farda generos si, daca este nevoie, se va apela la extensii. Linia genelor se poate accentua cu eyeliner. Un astfel de machiaj a fost folosit in prezentarea Gucci pentru acest sezon. Interiorul pleoapelor se va farda cu un creion alb, pentru a se obtine un efect de marire al ochilor (Max Mara).

Prin acest machiaj se urmareste redescoperirea femeii sensibile a anilor '60, cu ochii mari si gene lungi, cu buze palide (retro) sau cu buze colorate (actual).



Se pare ca trebuie sa punem cu orice pret accent pe ochi si pe privire. In functie de texturile atipice pe care le avem la indemana, putem inconjura ochiul cu diferite nuante de glitter de la mov, verde, albastru pana la bronz sau auriu, asa cum s-a folosit in prezentarile D&G sau Moschino, putem sa accentuam cu texturi inchise sidefate pleoapa inferioara asa cum s-a folosit in prezentarea lui Alessandro del Aqua, sau sa nu cunoastem limite - John Galliano. Casa Boudicca a mers pana acolo incat pentru a puncta ideea de priviri irezistibile au fost folosite accesorii asemanatoare unor turturi, sau unor sageti.

Daca se apeleaza la glitter si gene false, machiajul trebuie sa fie realizat cu grija, adezivul pentru gene trebuie sa fie superior calitativ, iar glitter-ul sa fie special pentru pleoape.

Obrajii se vor farda natural, astfel incat privirea si zambetul sa nu treaca neobservate.

Pentru buze, iata o toamna cu ruj rosu, roz, violet inchis sau nude. Pentru serile acestei toamne nu se va apela la gloss; rujul va fi emolient, suplu, bine texturat si cu putere mare de acoperire.





 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod