Machiajul perfect pentru zilele de iarna

Cu siguranta stii ca, o data cu sosirea iernii, se impune sa acorzi o atentie deosebita tenului tau, pentru a preveni deshidratarea cauzata in principal de frig si intemperiile atmosferice. De vreme ce ai grija de fata ta, aceasta va arata minunat, fiind neteda si matasoasa. Dar schimbarile pe care le faci in aceasta perioada vor avea in vedere nu numai ritualul zilnic de ingrijire, ci si machiajul. De ce? Pentru ca iarna are o stralucire si un farmec aparte... pe care vara nu le va putea avea niciodata.

Prin urmare, este recomandabil sa abordezi un stil de machiaj minimalist: nuanta ciocolatei si a cafelei pentru fardurile de ochi, tonuri vii si proaspete de roz pentru buze si obraji - aceasta este paleta cromatica pe care iti sugeram sa o abordezi pentru a fi moderna in acest sezon. Stralucirea naturala si prospetimea tenului specifice verii au fost inlocuite acum de un aspect ceva mai sobru (dar nu te va face sa pari mai batrana!), caracterizat de o nota generala de mister si nu in ultimul rand, de o feminitate ispititoare, dar sa le luam pe rand...


Machiajul pentru zilele de iarna: Tenul

Sunt convinsa ca stii foarte bine acest lucru si il respecti, dar, cum se spune, repetitia este mama invataturii: nu uita ca in fiecare dimineata sa te demachiezi si sa aplici un strat de crema hidratanta. Cel mai bine este sa alegi un produs care raspunde mai multor cerinte in acelasi timp: protejeaza epiderma de actiunea radiatiilor ultraviolete (acestea sut la fel de periculoase ca si in anotimpul calduros - daca nu chiar mai mult, tinand cont de faptul ca razele soarelui sunt reflectate de albul zapezii), hidrateaza si, in acelasi timp, au efect de exfoliere blanda, care lasa pielea neteda. Cele mai indicate sunt produsele cu o textura cat mai usoara, care sa nu "incarce" fata si sa fie absorbite repede in profunzime.

Fard de obraz

Daca vrei sa obtii o infatisare spectaculoasa, poti aplica putin mai mult fard de obraz, dar ai grija ca restul machiajului sa fie extrem de subtil.
Vestea buna este ca sunt moderne fardurile sub forma de crema - si acestea sunt cel mai usor de aplicat si dureaza mai mult decat fardurile pulbere.

Machiajul pentru zilele de iarna: Ochii 

Nuantele fumurii, care sunt adevaratele "vedete" in tendintele de machiaj ale sezonului actual, prezinta un avantaj suplimentar: nu este neaparat necesar sa combini mai multe nuante pentru a obtine culoarea potrivita. Un fard usor sidefat si de culoarea ciocolatei este suficient pentru a avea o privire intensa si plina de un farmec subtil si irezistibil...

O alta idee la care ai putea recurge este sa aplici un fard incolor sub forma de gel - va conferi privirii tale o stralucire sexy ideala pentru ocaziile festive care vor aparea una dupa alta in aceasta perioada. De asemenea, nu ar fi rau daca ai adauga un strat subtire de gel peste fardul de ochi - singura conditie este ca fardul sa fie sub forma de crema.


Referitor la rimel, ne pare rau ca trebuie sa-ti spunem, dar revenirea spectaculoasa a culorii negre nu este valabila decat in ceea ce priveste accesoriile vestimentare. Pentru mascara, este recomandata nuanta de culoarea prunei, care se asorteaza cel mai bine cu tonurile fumurii ale fardului de ochi. Poti opta si pentru maro inchis (este potrivit atat pentru machiajul de zi, cat si pentru cel de seara), dar tine cont, iarna mai mult decat oricand, de importanta rimelului rezistent la apa. Aplica cel mult doua straturi de mascara, lasand genele sa se usuce.

Rujul

Nuantele trandafirii, care confera buzelor prospetime si senzualitate, sunt cele mai moderne in actualul sezon. Vei arata ca si cum tocmai ti-ai fi muscat buzele: natural, dar in acelasi timp stilat si seducator. Asa cum ti-am recomandat pentru ochi, poti face si pentru buze - aplica un strat de gloss peste rujul obisnuit, pentru a obtine un luciu mai puternic.
Unele produse de acest tip au un puternic potential de hidratare, ceea ce va preveni uscarea si craparea buzelor - o problema pe care o intalnim multe dintre noi.



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod