Estetica tridimensionala, estetica viitorului

Despre ingrijirea tenului si incetinirea imbatranirii lui s-a scris si s-a vorbit foarte mult in ultimii ani. Suntem preocupate sa gasim o formula magica pentru a ne pastra un ten sanatos si tanar si ne panicam la aparitia celei mai mici imperfectiuni. La primul rid aparut, cumparam cea mai scumpa crema care ne promite un ten perfect...

Din nefericire, de cele mai multe ori constatam ca problema pe care o avem - fie ca e vorba despre deshidratare, acnee sau riduri - persista si uneori chiar se inrautateste. Suntem din ce in ce mai frustrate si pe buna dreptate, caci am cheltuit jumatate din salariu pe toate borcanasele care promiteau un ten "luminos" si "tanar", dar fata noastra nu da semne de luminozitate sau de intinerire...

Greseala este ca tratam tenul superficial, ignorand cauzele care au provocat problema prezenta, alegand "dupa ureche" produsele cosmetice si neglijand adevaratii factori care influenteaza sanatatea tenului nostru.

Pentru a ramane frumoase si tinere e nevoie de ceva mai mult decat un produs cosmetic, fie el cat de bun (mai ales cand nu e ales dupa criterii corecte).
Este nevoie sa privim dincolo de suprafata pielii, sa-i aflam secretele, pentru a putea trata prezentul si imbunatati viitorul.

Din fericire, cosmetica ultimilor ani a inregistrat realizari remarcabile, care au facut posibila o viziune noua in modul de ingrijire a pielii. Astfel s-a nascut conceptul de Estetica 3 Dimensionala. Este vorba de un act estetic complex, care nu se rezuma la tratarea pielii "pe moment", ci abordeaza epiderma in toata complexitatea, luand in considerare trecutul, prezentul si viitorul acesteia.

Fiecare chip, daca privim atent, ne spune o poveste, fiecare rid sau imperfectiune ne vorbeste despre un trecut mai mult sau mai putin glorios, in care am neglijat sau chiar abuzat tenul.

Aceast trecut reprezinta prima dimensiune din care e abordata pielea. Din aceasta perspectiva se face analiza pielii, luand in considerare nu numai cauzele externe (expunere la soare, poluare, etc), care au provocat modificari, dar si pe cele interne: bagaj genetic, activitate hormonala.


Inainte de a incepe un tratament cosmetic de orice natura, este necesara o anamneza in care sunt analizati factorii care au contribuit la modificarile existente la nivelul pielii. Toate aceste informatii ne ajuta sa intelegem mai bine mecanismele de aparitie a lor si felul in care pe viitor le putem evita sau controla.

De exemplu, exista cel putin opt tipuri de acnee, fiecare cu numele si cauza ei: acneea juvenila (activitate hormonala crescuta), acneea excorie (indusa de o manipulare abuziva a pielii), acneea tropicala (cauzata de o clima calda si umeda), acnea medicamentoasa (provocata de unele medicamente), acneea mecanica (datorata iritatiei si transpiratiei), cloracneea (indusa de contactul cu insecticide sau alte substante toxice), etc. Tratarea cu succes a oricarui din aceste tipuri de acnee depinde de intelegerea cauzelor care au provocat-o si eliminarea acestora, acolo unde este posibil, sau luarea unor masuri care sa diminueze efectele lor.

Aceasta abordare e valabila in aceeasi masura si pentru alte conditii ale pielii, de la deshidratare pana la primele semne de imbatranire.
Vestea buna este ca imbatranirea e un process care poate fi modificat. Stim ca intre cauzele imbatranirii, cele asupra carora avem control sunt cele extrinsece (soare, poluare, fumat, dieta, etc). De aceea, anmneza e foarte importanta: ea ne va dezvalui "secretul" vietii unui ten ce imbatraneste poate prea repede, si vom fi atunci in masura sa incetinim evolutia acestui proces.

O data "interpretat" trecutul, se trece la cea de a doua dimensiune: conceperea unei strategii de tratament. Acum se determina care sunt prioritatile, numarul de sedinte, produse folosite, colaborare medicala. Sa luam din nou un caz de acnee.

De cele mai multe ori, acneea este insotita de iritarea pielii, de aceea prima prioritate va fi calmarea ei (cel putin o sedinta) pentru a putea in continuare sa ne concentram pe curatarea eruptiilor (saptamanal, timp de 3-4 saptamani in functie de gravitatea ei). In functie de natura acneei, colaborarea medicala este necesara (tratament hormonal sau cu antibiotice).


Pasul urmator si ultimul, a treia dimensiune, se refera la toate schimbarile absolut necesare pentru pastrarea unui ten sanatos si tanar: schimbari in stilul de viata, dieta, rutina de ingrijire a tenului, produsele cosmetice, asistenta medicala in caz de nevoie.

Fara acest corectii in modul in care ingrijim nu numai pielea, dar si intregul organism, nu e posibila pastrarea unui ten asa cum ni-l dorim. Sub indrumarea unui personal calificat, aceste schimbari vor impiedica aparitia de noi probleme, si vor duce la imbunatatirea aspectului pielii si la o stare de bine si de optimism.

Estetica tridimensionala este sansa fiecarei femei de a-si pastra capitalul de frumusete si tinerete.

Cella Center ">

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod