Frumuseţe: Cum să-ţi faci ochii mai mari cu ajutorul machiajului

Nu toate femeile au norocul să se nască cu ochi mari şi expresivi. Dar chiar dacă ochii tăi sunt mici, nu înseamnă ca nu-i poţi transforma. Cu ajutorul câtorva trucuri de machiaj şi tu poţi avea ochi mai mari.

Nu toate femeile au norocul să se nască cu ochi mari şi expresivi. Dar chiar dacă ochii tăi sunt mici, nu înseamnă ca nu-i poţi transforma. Cu ajutorul câtorva trucuri de machiaj şi tu poţi avea ochi mai mari.

Alege fardul potrivit

Atunci când vrei să ai ochii mai mari, trebuie să renunţi la fardurile închise la culoare. Nuanţele deschise, cât mai apropiate de culoarea ta naturală, vor face minuni dacă vrei să-ţi măreşti ochii. Folosește culori calde și deschise pe toată suprafața pleoapei superioare, iar în felul acesta vei crea senzația de volum.

Creme şi farduri pentru iluminare

Cremele şi fardurile pentru iluminare sunt un alt truc de care trebuie să te foloseşti. Aplică-le pe arcada ochiului, dar şi în colţul intern. Nu ai nevoie de foarte mult produs pentru a obţine efectul de mărire.

Creionul de ochi

De asemenea, un alt truc foarte eficient este să foloseşti un creion dermatograf deschis la culoare pe mucoasa ochiului (interiorul pleoapei de jos). Este un truc pe care îl folosesc foarte mulţi make-up artişi şi care dă rezultate garantat. Partea de sus o ochiului se conturează cu un creion închis la culoare (se accentuează partea centrală şi trasăm un contur subţire pentru colţul intern al ochiului).

Cât mai multe gene


Dacă vrei să ai ochi mai mari, este important să pui accentul pe gene. Iar pentru asta ai nevoie de un cleşte de gene şi rimel, în mai multe straturi. Dacă foloseşti un cleşte de gene, ochii tăi vor părea mai mari. Însă, nu uita să-l foloseşti înainte să te dai cu rimel dacă vrei să nu-ţi distrugi genele. Poţi chiar să încălzeşti uşor cleştele cu foehnul. Urmează rimelul în trei straturi (se insistă pe genele dinspre exteriorul ochiului). Poţi să rimelezi şi genele inferioare, însă foarte puţin.

Ai grijă la sprâncene

Dacă vrei să-ţi pui ochii în evidenţă, sprâncenele joacă un rol foarte important. Încearcă să nu le laşi nemachiate şi alege o formă cât mai apropiată de cea naturală.
 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod