Dr. Oz: Cele mai bune sfaturi care alungă oboseala. 3 obiceiuri proaste

După lunile de iarnă în care organismul a fost privat de soare şi alimente proaspete ai nevoie de un ajutor ca să te energizezi şi să alungă starea permanentă de oboseală.

După lunile de iarnă în care organismul a fost privat de soare şi alimente proaspete ai nevoie de un ajutor ca să te energizezi şi să alungă starea permanentă de oboseală.

 

Trucurile celebrului Dr. Oz sunt simple şi ne învaţă cum să ne încărcăm organismului cu energie. După câteva luni în care corpul a suferit de deficienţă de vitamina D, dar şi de alimente proaspete (verdeţuri de sezon) trebuie să ţii cont de câteva reguli de bază care te vor ajuta să-ţi revii. Nu mai vrei să te trezeşti greu dimineaţa şi nici să ai senzaţia de somn şi oboseală pe parcursul întregii zile? Atunci pune în aplicare planul recomandat de Dr. Oz!

Iată la ce obiceiuri trebuie să renunţi şi cu ce să le înlocuieşti:

1. Renunţă la alimentele în care obişnuiai să te refugiezi ca să te simţi bine!

Aceste alimente la care apelezi atunci când vrei să te răsfeţi şi să-ţi îmbunătăţeşti starea de spirit sunt tocmai principalul vinovat pentru lipsa de energie şi oboseala accentuată.

De regulă, carbohidraţii sunt cei la care apelează majoritatea persoanelor. Însă, aceştia nu îţi vor da o stare de bine, deoarece cresc glicemia şi generează o eliberare intensă a insulinei. Acest lucru stresează organismul, îl predispune la inflamaţii şi scade nivelul de serotonină, după care pofta de carbohidraţi reaparare din nou. Senzaţia de oboseală devine persistentă şi vei fi tentată să mănânci alimente nesănătoase, cu multe grăsimi, nepreparate corespunzător şi în cantităţi exagerate, iar digerarea lor va fi un proces extrem de obositor pentru organismul tău.

Soluţiile lui Dr. Oz:

  • întrerupe acest cerc vicios, eliminând din dietă proteinele animale cu conţinut mare de grăsime şi carbohidraţii rafinaţi.
  • ajută-ţi organismul să aibă energie şi să ardă grăsimi, adăugând în dietă proteine animale de calitate, verdeţuri, legume proaspete şi fructe.
    Un alt lucru esenţial de care trebuie să ţii cont este acela de a nu exagera cu fructele, ci să te limitezi la 1-2 porţii pe zi. De asemenea, asigură-te că ai mese regulate şi cu porţii mici (4-5 pe zi) pentru a avea mai multă energie.
  • nu trebuie să renunţi la carbohidraţi, ci doar să-i consumi cu măsură şi să-i alegi pe cei neprelucraţi (cum ar fi cerealele integrale).



2. Renunţă la medicamentele pentru răceală

Încearcă să recurgi la alternative naturale pentru a scăpa de o tuse uşoară sau de o durere nu tocmai puternică în gât, deoarece prea multe medicamente folosite pe termen lung pot să te epuizeze.

Soluţiile lui Dr. Oz:

  • renunţă la sprayurile decongestionante, antibiotice şi antihistaminice care pot să stea la baza stărilor de insomnie, ameţeală şi epuizare.
  • foloseşte o soluţie salină pentru a desfunda nasul.
  • ia suplimente cu vitamina D, cu omega-3 şi probiotice.



3. Nu te mai înfofoli şi nu lăsa dezordine în casă!

În lunile geroase ai obiceiul de a te înfofoli cu caciuli, fulare, mănuşi, haine groase ca să te asiguri că nu îţi va fi frig. Însă, odată cu venirea primăverii acest obicei trebuie să dispară, deoarece poate să te stroarcă de energie.

De asemenea, un studiu a arătat o legătură puternică între dezordinea din casă şi nivelul de stres extrem de ridicat în cazul persoanelor care nu obişnuiesc să facă des curăţenie. Ca să nu-ţi creşti nivelul de stres, începe să organizezi lucrurile în casă, însă ia câte o cameră pe rând.

Soluţiile lui Dr. Oz:

  • aruncă toate lucrurile care nu-ţi mai folosesc sau donează-le
  • dacă nu ai mai folosit un lucru de vreo 2 ani este de preferat să nu-l mai ţii, ci să-l dai cuiva care l-ar putea folosi.
  • păstrează doar lucrurile care îţi sunt necesare şi care îţi plac foarte mult.


Acest proces de curăţenie generală creşte nivelul de oxitocină, hormonul responsabil cu starea de bine. 

 

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • simona pe 21 Apr 2013, 16:08
    dezordine

    eu sunt terminata cand e dezordine in casa(2 copii mici), cand toate sunt la locul lor , ma simt f bine

    0
    0

  • Ionica pe 18 Apr 2013, 19:46
    comentarii

    buna ,chiar imi place ideea ca ; daca e dezordine in casa e stresant ,pai nu am stiut pina acum imi place ca veniti cu idei bune si folositoare

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod