Cum sa ma fardez la birou

M-am angajat pentru prima data. De obicei, ma fardam destul de strident. E cazul sa imi schimb stilul la birou? - Ioana, Constanta

Eva iti raspunde:
Mai intai, felicitari pentru pasul pe care l-ai facut. E adevarat, sunt anumite "subtilitati" de care trebuie sa tii cont, cand vine vorba despre imaginea pe care o ai la birou.

Daca lucrezi intr-un domeniu mai flexibil ca eticheta, cum ar fi cel al presei sau al designului, originalitatea nu este, de regula, condamnata.
Dar daca este vorba despre un post intr-un sector de activitate mai riguros (bancar, consultanta, relatii cu clientii, contabilitate, vanzari, asigurari), atunci cu siguranta efectul pe care il ai cu un machiaj elaborat sambata seara, pe ringul de dans, nu va fi acelasi si la serviciu.

Impresia pe care o lasi in primele zile de lucru este cruciala. Un ruj roz, care ii poate "agresa" privirea sefului tau il poate face sa isi schimbe parerea buna despre tine. Un machiaj stralucitor, la moda, nu iti va crea nici o problema atata vreme colegii tai te cunosc deja si pot accepta ca face parte din personalitatea ta, spun specialitii in resurse umane.
Nu e bine nici sa cazi in extrema cealalta, si anume sa renunti la machiaj - efectul asupra noilor colegi poate fi la fel de putin atragator ca si in cazul excesului. E suficient sa aplici putin rimel.

Ce e bine sa faci...
Aplica un fond de ten care are o nuanta compatibila cu tenul tau.
Machiajul ochilor trebuie sa fie discret si natural.
Cumpara-ti un mascara de calitate. Un brun va fi mai discret decat negrul, si va arata mai natural, mai ales daca esti blonda.
Nu-ti ignora sprancenele.
Periaza-le zilnic si mergi, constant, in vizita la cosmetica, pentru pensat si eventuala lor vopsire.
Aplica un lipgloss natural, care da un aspect catifelat buzelor, chiar si atunci cand gura ta este putin crispata de stres sau nervi.


Ce nu e bine sa faci...
Nu apela la fardurile prea tipatoare. Orice nuanta prea stralucitoare sau cam frivola risca sa il determine pe seful tau sa nu te ia prea in serios.

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • deea pe 29 Dec 2008, 11:05
    cum sa ma machez la birou?

    Am parul castaniu ondulat, ochii verzi, fata mica....ast sugestii.ps:am 20 de ani

    0
    0

  • Anamaria pe 21 Nov 2008, 22:50
    cum sa fac sa nu mi se mai electrizeze parul

    de 2 sapatamani de cand m-am tuns am parul electrizat in permanenta...nu stiu ce sa ii fac ...astept un raspuns care sa fie eficient

    0
    0

  • Monica Bodogan pe 7 Feb 2008, 20:25
    Cum sa ma machiez la birou

    As dori citeva sugestii!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod