Lentilele de contact: pro si contra

Ochi superbi ascunsi de ochelari, machiajul care nu prea poate fi scos in evidenta din pricina acelorasi ochelari sau dorinta de a purta ochelari de soare care nu poate fi implinita tot din pricina lor. Solutia la toate acestea? Lentilele de contact.

Lentilele de contact sunt cele care te pot scuti de toate aceste probleme. Asa cum se intampla cu mai toate solutiile salvatoare, si in cazul lor putem vorbi de avantaje si dezavantaje. Doctorita Rancea Claudia, medic oftalmolog la Optinova ne-a vorbit despre lentilele de contact.


Daca doresti lentile de contact, fie ca sunt medicale, fie ca sunt doar pentru a-ti schimba culoarea ochilor, trebuie sa primesti acceptul medicului, iar in cazul celor medicale acesta va stabili dioptria si tipul de lentila. Acum poti gasi lentile de contact cu dioptrii de la +26 pana la -26.

Tipuri de lentile de contact
- cele care pot fi purtate intre 8-10 ore pe zi si trebuie scoase obligatoriu la sfarsitul acestei perioade, ele avand perioada de viata de 2 ani;
- cele cu continut mai mare de apa care pot fi purtate 24 de ore pe zi, dar au o perioada de viata de aproximativ 1 luna;
- cele estetice care fac parte din prima categorie (pot fi purtate 8-10 ore pe zi) si le poti gasi in diferite culori.


Avantaje
- primul si cel mai important avantaj este cel estetic;
- lentilele de contact sunt o alternativa foarte buna pentru purtatorii cu dioptrie mare, asigura vedera buna, camp vizual bun;
- pot fi purtati ochelarii de soare;
- pot fi combinate lentilele medicale cu cele estetice;
- machiajul va fi mai usor de aplicat si va iesi mult mai bine in evidenta.

Dezavantaje
Tin in special de pacient si intervin cand acesta nu tine cont de regulile de igiena si manipulare impuse de medicul oftalmolog.
De aceea fiecare pacient care doreste lentile de contact va fi instruit cu privire la modul de utilizare a acestora:
- purtatorul de lentile de contact trebuie sa se fereasca de mediile cu praf, nisip, fum;
- trebuie evitata iesirea cu lentilele de contact la plaja sau piscina pentru ca atunci va suferi ochiul, nu lentila;
- chiar daca porti lentile de contact nu poti renunta definitiv la ochelari pentru ca dupa perioada de 8 ore ii vei purta pe acestia.

 

Comentariile 1-50 din 71

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • VIOLETA pe 26 Nov 2014, 21:05
    lentile de contact

    AM 45 ANI O DIOPTRIE F MARE 10,5 SI 11,75 AS PUTEA PURTA LENTILE DE CONTACT ?MULTUMESC .

    0
    0

  • mary pe 15 Nov 2012, 15:02
    lentile

    unde se face operatia asa ieftin??

    0
    0

  • Diana pe 24 Apr 2012, 14:30
    Lentile de contact

    Inainte de a achizitiona lentilele trebuie sa mergeti la un control oftalmologic si sa aveti prescriptia de la medic sau optometrist. In functie de stilul de viata si de partea financiara puteti cere recomandari din partea medicului. Sa nu uitati si de solutiile pentru lentilele de contact atunci cand cumparati. Daca aveti nevoie de mai multe detalii puteti sa ne contactati la adresa info@lentile-contact.eu si intrati in legatura cu medicul nostru.

    2
    0

  • edi pe 6 Mar 2012, 18:39
    operatie in loc de lentile

    daca aveti peste 20 de ani mai bine va faceti operatie la ochi. Este permanent si nu mai trebuie sa ai grija sa iti scoti lentilele la fiecare 8 ore. O operatie costa in jure de 1800 ron per ochi DAR ESTE MULT MAI BINE

    3
    0

  • teo pe 2 Mar 2012, 00:02
    teo

    Faptul ca am trecut la lentile de contact mi se pare una dintre cele mai bune decizii. In plus, nu sunt asa de scumpe. L-a inceput mi le-am luat din optica, acum mi le iau de pe internet (www.videt.ro) unde le-am gasit la jumatate de pret. Asa ca le recomand tuturor macar sa incerce lentilele de contact

    3
    0

  • veronica pe 9 Dec 2011, 19:23
    lentile

    euam fost in cora si mi-am akizitionat o pereke de lentile tot la comanda .In CORA este un magazin oftalmologic cu un dr.oftalmolog care te si consulta si-ti da exact ce-ti trebuie!SUNT FOARTE multumita de ele ,in plus juri ca-s naturali okii 100%.

    1
    0

  • Ionut pe 30 Aug 2011, 10:24
    Pentru andrei

    Andrei poti sa intrebi aici http://www.optica-vista.ro/intrebari/ , si eu am avut nevoie de un sfat si am pus intrebarea pe aceasta pagina si mi sa raspuns, am inteles ca raspunsurile sunt date de doctori, oameni specializati nu de optometristi.

    2
    0

  • Alejandraa pe 26 Iul 2011, 23:52
    Lentile de contact

    Intotdeauna mi-am dorit sa am ochii albastri si as vrea sa-mi iau lentile de contact,insa nu stiu daca fac bn la ochi am auzit ca nu sunt bune si pot purta lentile de la 17 ani?

    1
    0

  • ina pe 10 Apr 2011, 12:51
    lentilele

    Buna! eu port lentile de contact de mai bine de 8 ani de zile,si in tot acest timp am experimentat diverse tipuri.Primul lucru care vreau sa il zic este : consultati medicul oftalmolog! pentru ca se poate,ca si in cazul meu, sa nu purtati aceleasi dioptrii la lentile ca si la ochelari! AL doilea sfat pe care vi-l pot da este sa nu va comandati lentile de pe internet...eu am facut gresala asta...avand ceva ani in spate experienta cu lentile,si am aruncat nieste bani de pomana. 3.Cele mai bune lentile si practice si ok in raportul calitate/pret sunt cele cu purtare de o luna,pachetul de 6.Nu faceti gresala sa luati din cele cu schimbare anuala...pentru ca in timp se uzeaza si se simte...eu am avut o experienta tare neplacuta in anul in care am ales lentile cu schimbare anuala... 4.Lentilele nu sunt asa groaznice cum va imaginati ...in maxim 2-3 zile de purtare zilnica ajungeti sa uitati de ele...(oricum nu le simti absolut de loc,daca sunt prescrise cum trebuie) 5.Pot fi purtate la orice dioptrii din cate stiu!O buna prietena de-a mea,nascuta cu miopie, a ajins la 20 si ceva de ani cu dioprii de -18 si -16 si lentilele (facute pe comanda binenteles) o ajuta enorm!

    6
    2

  • annyyy pe 9 Apr 2011, 16:30
    lentile de contact

    sufar de miopie si port de 4 ani ochelari permanent,insa aqm as dori sa ii inlociuesc cu lentile de contact,este neaparata nevoie sa merg la oftalmolog mai intai?la ce perioada trebuie schimbate lentilele?cat costa?

    4
    2

  • geory pe 31 Mar 2011, 17:37
    pt luiza

    Nu stiu daca mai este de actualitate, dar si eu am astigmstism si miopie, lentile sferice cu cilindrice, si tocmai ce mi-am facut lentile de contact. Sunt lentile torice, au costat 700 ron o pereche pe un an de zile. Au procent mare de apa, dar sa stii k la interior le simt, in sensul k am ochii mai uscati.

    0
    3

  • Tina pe 1 Feb 2011, 17:08
    Curiozitate...

    Eu vrea sa aflu de la doamna doctor cum se numesc lentilele care tin 2 ani de zile. E o idee super sa nu ai batai de cap cu lentilele timp de 2 ani!!!

    1
    7

  • Ella pe 1 Feb 2011, 10:55
    Lentile

    Buna, eu am cumparat de la drlentila.ro, un website in care cred ca o sa gasiti toate tipurile de lentile. Am cautat sa le achizitionez de pe Internet, pentru ca sunt preturi mai mici decat in optica, asta dupa ce am fost la un control oftalmologic. Si cea mai mare surpriza a fost ca lentilele au ajuns extrem de repede si sunt extrem de confortabile - adio ochelari :)

    4
    0

  • radu pe 21 Dec 2010, 15:55
    am lentile

    am lentile dar cand le pun vad in partea de jos a lentilei o dunga de lacrime,de ce ma ajuta cineva

    3
    0

  • anca pe 11 Dec 2010, 20:20
    lentile de contact timisoara

    In momentul in care te decizi ca sa porti lentile de contact, cel mai important este in primul rand sa mergi la un consult la medicul tau oftalmolog, care in functie de investigatiile pe care ti le face poate sa iti recomande ce tip de lentile poti sa folosesti, in felul acesta putand sa eviti situatiile neplacute. Apoi poti sa iti comanzi si sa ramai fidel la acel tip de lentile. Eu merg in Timisoara la Optica Vista, doamna doctor e foarte amabila si mi-a recomandat un tip de lentile de contact, urmand ca apoi doar sa le achizitionez online(acelasi tip recomandat de medic) de pe http://www.optica-vista.ro/lentile-de-contact/

    3
    0

  • krystiana pe 7 Dec 2010, 10:33
    lentile superbe .....

    eu ..acum o saptamana .mi -am achizitionat o pereche de lentile ..si sunt extrem de multumita de vizualitate,claritate...nu ma deranjeaza absolut deloc ..recomand cu incredere celor care vor sa poarte lentile.Un mic consiliul..nu ar firau o vizita la medic...multa stima krysstiana!! TG JIU

    1
    0

  • florentina pe 5 Dec 2010, 22:14
    lentile de contact

    Buna ziua..as dori sa stiu si eu daca se poate sa mi se faca lentile de contact cu culoare cu dioptria de+2 la ambi ochi..si la ce pret aproximativ sant (pt perioada scurta sau mai lunga de purtare) va multumesc

    2
    2

  • Camelia pe 2 Dec 2010, 16:34
    Lentile

    Elisabeta, nu trebuie neaparat sa-ti iei pt un an. Poti sa-ti iei din acelea lunare. Un pachet contine 6 lentile care le folosesti 3 luni. Ideal e sa nu le porti chiar o luna intreaga. Daca le schimbi mai des, iti ajuti ochii.

    1
    3

  • Camelia pe 2 Dec 2010, 16:32
    Lentile

    Si eu port lentile de contact de aproape un an. Le combin cu ochelarii, ca sa nu-mi solicit prea tare ochii. Folosesc lacrimi artificiale si vitamine pt. ochi. Ce marca de lentile folositi? Eu as vrea sa-mi schimb marca, si sa-mi iau lentile care sa contina mai multa apa, si care sa permita o patrundere mai mare a oxigenului.

    1
    0

  • Dragomir Elisabeta pe 25 Oct 2010, 16:37
    reteta pt lentile de contact

    Buna ziua, Am fost la Oculus pt consultatie( doresc sa-mi fac lentile de contact) si mi-au prescris.Inca nu sunt am intrat in posesia lor( nu a trecut nicio luna de zile); intrebarea mea este rferitor la reteta daca imi pot face lentilele de contact la optinova pe un an de zile? deoarece, cei de la Oculus nu fac decat pe 6 luni maxim si ma costa foarte mult.Multumesc frumos. Astept un raspuns pe adresa de mail. O zi buna !

    1
    0

  • valentina pe 4 Aug 2010, 19:40
    a dormi cu lentilele de contact

    nu se intampla nimic daca adormi cu ele, si mie mi se intampla. o prietena si-a pierdut una in pat, mie nu mi s-a intamplat niciodata. pt cei care vor lentile pe care le porti permanent 30 de zile: nu stiu ce va recomanda medicii vostri, eu una va sfatuiesc sa nu va faceti astfel de lentile pt ca nu cred ca este atat de bine pt ochi sa fie mereu cu lentile .. la un moment dat o sa va simtitit ochii obositi si veti vedea ca mai ales cand sunteti acasa, preferati ochelarii in loc de lentile.

    2
    0

  • alina pe 2 Aug 2010, 08:21
    Lentile cosmetice la 55 ron

    Eu nu folosesc lentile de contact cu dioptrii, dar folosesc de 5 ani lentile cosmetice, iar colormaker sunt cele mai usor de purtat. Se gasesc la 55 ron pe lentiledecontact.biz

    0
    0

  • Ana pe 6 Iun 2010, 23:02
    Lentile

    port lentile de contact de 1 an si 2 luni, am dioptrii -3.75 si - 4,25 , am 16 ani , m-am obisnuit cu ele de la inceput... Dar luna aceasta nu stiu ce s-a intamplat.. mi s-a inrosit ochiu drept ... nu ma ustura , nu ma jeneaza.. doar s-a inrosit . E pentru prima data cand am probleme... voi consulta un medic oftalmolog . Astept si raspunsul dvs .

    0
    0

  • anonim pe 8 Mai 2010, 01:21
    lentile de contact

    ramona...in ploiesty poty gasy lentyle de contact la vaida optic! + k doamna doctor e super de treaba ;):D

    4
    2

  • gabytzu pe 7 Mai 2010, 17:35
    lentile de contact

    buna ziua. as vrea sa incerc sa pot si eu lentile de contact si nu stiu cum sa procedez. sunt din bucuresti, am 22 ani si am probleme cu ochii port la ochelari -5 la amandoi ochii. dar prblema e ca nu imi plac ochelarii. cum procedez? ce trebuie sa fac? un sfat va rog daa se poate

    4
    1

  • emilia pe 21 Mar 2010, 11:49
    lentile de contact

    1. cum pot lentilele sa fiu combinate. si ce a rezulta? 2. ce se intampla daca adormi cu lentilele?

    1
    1

  • cristina pe 11 Mar 2010, 02:37
    Lentile contact cu dioptrii

    Buna,am si eu o intrebare, as dori sa imi pun si eu lentile de contact, am dioptria de -1 la amandoi ochi, si as dori sa imi pun lentile day & night..de care se spune ca 30 zile le poti purta non stop..intrebarea mea este, .daca cumva lacrimile influenteaza negativ, sau daca intra ceva in ochi si le dau jos si le pun peste cateva ore sau a doua zi este vreo problema cu ele...multumesc

    0
    1

  • mioara pe 28 Feb 2010, 23:43
    lentile cu dioptrii

    As avea si eu o intrebare referitor la lentilele de contact cu dioptrii.Eu am la un ochi +3 iar la celalalt +1,75.Intrebarea ar fi urmatoarea:imi pot pune lentile de contact pt dioptriile acestea ?Va multumesc

    8
    0

  • valentina pe 24 Feb 2010, 21:44
    draga Luiza

    eu cred ca sunt lentile si pt problema ta... la fel sunt si eu, si daca am gasit in satu mare...nu cred sa ai probleme in Bucuresti

    1
    0

  • valentina pe 24 Feb 2010, 21:43
    lentile

    eu port lentile de contact de vreo 3 ani si sunt FOARTE multumita. purtam ochelari de prin clasa a2a ( acum am aproape 20 de ani ), eram satula de ei, vroiam ochelari de soare etc. purtam ochelarii mereu ( am in jur de -3,5 la ambii ochi). ii port si acum acasa sau cand merg la plaja. am lentilele de la bausch&lomb, 6 perechi cu aproximativ 400 de lei, o pereche se poarta o luna sau 2 daca nu dormi cu ele ( eu nu dorm cu lentilele, le scot cum ajung acasa). Normal, este totusi un corp strain, uneori le simt, ma deranjeaza putin, dar de cele mai multe ori nici nu le mai simt! Nu imi pare rau deloc ca le-am facut, desi am de gand sa fac o operatie ( e mai comod sa nu ai nici ochelari, nici lentile, nu? ). Asa ca daca doriti lentile, incercati, daca nu va fac bine, renuntati. Cum ziceam, eu nu am probleme ( nici in club, unde e fum, nici nu folosesc farduri speciale pt lentile). Succes !

    0
    1

  • adriana pe 8 Ian 2010, 11:22
    vad k unii au postat si site aici

    asa ca postez si eu sa intrati sa vedeti voi: www.lentiledecontact.org

    2
    0

  • adriana pe 8 Ian 2010, 11:21
    lentile de contact

    Eu mi am luat lentile cosmetice de 1 an la 200 lei/per si sunt superbi, sunt mai moi decat cele care am avut pana acum, erau si prezentate mai bine in niste flacoane de sticla fiecare lentila. Cei de la care am luat au si pastile de indepartarea proteinelor care se folosesc la 2-3 saptamani, au si din cele de 3 si 6 luni, as da eu linck-ul dar nu cred se poate aici, asa ca, cautati pe net lentile de contact cu terminatia org ... bafta fetelor

    1
    0

  • Luiza pe 5 Ian 2010, 16:46
    lentilele de contact

    al mine situatia e putin cam complicata...am si miopie si astigmatism:(( si port ocehalri inca de la varsta de 4 ani (am 14 in prezent). as vrea sa`mi pun lentile de contact insa am dioptrii foarte mari (-7.50 si -4.50) si nu stiu daca exista lentile pentru dioptii asa mari sau daca exista si pt astigmatism si pt miopie. daca stiti ceva va rog spuneti`mi caci eu ma duc la control la bucuresti tocmai in mai si nu m`ai am rabdare pana atunci (eu sunt din craiova) multumesc mult.

    1
    0

  • Marius pe 1 Dec 2009, 08:30
    Lentile de contact

    de la ce varsta se pot purta lentilele?

    0
    0

  • wildthing pe 8 Oct 2009, 01:47
    lentile de contact pentru halloween

    www.getwild.ro lentile de contact pentru halloween www.getwild.ro

    2
    0

  • wildthing pe 8 Oct 2009, 01:45
    lentile de contact pentru halloween

    sinefta - ar trebuie sa mergi la un doctor pentru a vedea daca poate sau nu purta copilul tai lentile de contact, indiferent de reaspunsul pe care il vei primi la intrebare. Cat despre lentile de contact colorate pentru Halloween - trebuie sa vedeti produsele de pe www.getwild.ro - magazin online cu produse si accesorii pentru body piercing

    1
    0

  • lentile_contact_colorate pe 2 Iul 2009, 14:29
    LENTILE DE CONTACT COLORATE

    www.lentile-contact-colorate.ro CULORI SUPERBE LA CELE MAI BUNE PRETURI DIN TARA! MAI MULTE DETALII GASITI PE SITE!

    1
    1

  • sinefta pe 30 Mar 2009, 17:40
    virsta-lentile

    As dori sa stiu de la ce virsta se pot purta lentile de contact? Am un baietel si are 8 ani. Multumesc

    1
    0

  • carmen pe 21 Mar 2009, 10:55
    lentile sau ochelari

    am 17 ani si am fost operata la 7 ani la ambii ochi....am miopie forte si port la ochelari -11 si -13...este mai bine sa port ochelari sau lentile??

    3
    1

  • mihaaaela pe 7 Feb 2009, 21:29
    varsta...

    ce varsta trb sa ai minim pt a purta lentile? ...am prietene care au in jur de 14 ani shi vor sa-si puna... ar avea voie?

    1
    3

  • gaby pe 3 Feb 2009, 14:22
    lentile de contact

    port lentile de contact de 6 luni si am dioptrii de -2 la ambii ochii.nu m-au deranjat pana aqm 2 saptamani.m-i se inrodeste ochiul stang si ma inteapa foatre tare.regulile de igiena le-am respectat..ce sa fac?multumesc anticipat

    3
    1

  • lavi pe 25 Ian 2009, 17:18
    se poate sau nu?

    port ochelari de catva timp...si mi-as dori o pereche de lentile ..insa nu cu dioptrii...ci doar asha de farmec...dar problema este k imi este k nu prea as dori sa consult un oftalmolog , deoarece mi-este teama sa nu imi dea un raspuns negativ:-s...ce sa fac?:-s

    1
    0

  • viorica pe 19 Ian 2009, 13:20
    lentile de contact

    Cunosc un portal super ok de lentile de contact, colorate, solutii etc. www.contactlentile.ro sunt preturi super bune, livrare rapida si uneori si promotii faine, de aici am comandat si eu lentile!

    0
    2

  • Radu pe 20 Dec 2008, 17:47
    catre cei care vor operatie

    Orice operatie laser nu este 100% permanenta ... la marea majoritate a cazurilor miopia recidiveaza ... la unii mai repede la altii mai tarziu, nu o spun dupa auzite ci dupa fapte, va sfatuiesc sa discutati bine cu medicul vostru oftalmolog in aceasta privinta, inainte de a lua o decizie.

    1
    0

  • izabela pe 8 Dec 2008, 21:00
    pot purta lentile de contact?!

    am 14 ani, port ochelari de ma bn de 2 ani(miopie) si parca nu ii mai pot suporta X(.Ar exista vreo sansa sa port de aqma lentile de contact?

    1
    1

  • andra b pe 7 Dec 2008, 14:58
    Ochelari/Lentile sau Operatie

    Acum 4 ani am ajuns la medicul oftalmolog si mi-a recomandat sa port ochelari pt dioptria -0.75, mi-am facut ochelari dar din cauza glumelor proaste din partea colegilor nu i-am purtat asa ca in urmatorii 2 ani dioptria mea a ajuns la -1,75 si pt ca am ajuns la liceu, cu alti colegi i-ar nu i-am :) insa de o saptamana ii port zilnic (mai putin la pc deoarece ma deranjeaza pt ca ei sunt de distanta) si de ce ii port? pt ca am ajuns la facultate si colegii m-au incurajat ca imi sta bine si mi-au dat incredere :) . Acum m-as orienta spre niste lentile dar stiu ca trebuie sa am foarte mare grija si sa fiu mereu curata pe maini (lucru mai greu deoarece am caine si inevitabil pun mana pe el). Ce mi-ati recomanda? Am auzit si de o posibila operatie insa nu sunt prea bine informata ... daca fac operatia am sanse dupa sa nu-mi mai creasca dioptria pana la batranete? sau trebuie sa port dupa iarasi ochelari? Multumesc aniticipat :)

    1
    0

  • cristina pe 4 Oct 2008, 19:20
    POT SA PORT LENTILE DACA AM -1.25

    BUNA ZIUA INTREB DACA POT SA PORT LENTILE PT -1,25. CAT COSTA SI CAT LE POT PURTA/ZI. MULTUMESC SPER SA FIE POZITIV RASPUNSUL

    1
    1

  • Andreea pe 21 Sep 2008, 16:43
    Nicio problema

    Sunt mioapa de pe la 13 ani, port ochelari de pe la 14 ani (o perioada nu i-am dorit, dar mi-a crescut dioptria), si cam tot atunci mi-am cumparat si lentile de contact. Nu am vizitat un medic oftalmolog inainte de asta, ci doar am probat o pereche de lentile de-a unei cunostinte (sterile, bineinteles), doar pt a vedea daca ma descurc cu pusul si scosul (si bineinteles ca le-a aruncat apoi). Apoi l-am rugat pe unchiul meu sa imi aduca din Italia, unde sunt mai ieftine. Repet ca nu am facut niciun control si totul e ok, niciodata n-am avut probleme, pot sa le port 8-10ore fara sa fie nimic. Deci nu cred ca este asa mare chestie cu lentilele astea de contact, desi probabil ca sunt si motive pt care unii nu le pot purta (alergii). Acum am 17ani. Trebuie sa mai precizez ca port lentilele nu foarte des, doar cu anumite ocazii, deoarece sunt costisitoare din punctul de vedere al timpului.

    0
    1

  • lidy pe 3 Sep 2008, 21:40
    lentile de contact

    la 14 ani poti purta lentile cu dioptri ? multumesc frumos

    1
    0

  • Roxy pe 15 Aug 2008, 10:48
    Intrebare

    De la ce varsta se pot purta lentilele de contact???

    1
    1
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod