Alege fardul de obraz potrivit pentru tine!

Nu cred ca mai este cazul sa discutam despre importanta acestui produs pentru un machiaj reusit: fardul de obraz poate fi decisiv pentru desavarsirea machiajului zilnic sau de ocazie. Conditia este insa sa-i cunosti secretele... Acestea nu sunt numeroase, insa sunt esentiale. Spre exemplu - stii care este textura recomandata tipului tau de piele?

Posibilitati de alegere ai din belsug: pudra, crema, gel, "bilute" mici si stralucitoare... In principiu, e foarte bine ca ai de unde alege, insa nu inseamna ca toate acestea ti se potrivesc - sau ca pot fi folosite in orice moment al zilei.


Fardul pulbere este recomandat, in general, pentru toate tipurile de piele, dar este ideal pentru femeile cu tenul gras si cu predispozitie pentru acnee. De asemenea, poti recurge la acest tip de produs daca doresti ca machiajul sa dureze cat mai mult, pentru ca, dintre toate tipurile de farduri de obraz, acesta are cea mai mare densitate. Cu siguranta, nu este o intamplare ca majoritatea femeilor il prefera...

Pentru femeile care au tenul uscat, ideal este fardul crema - deoarece contine elemente nutritive si cu potential intens de hidratare.
Se aplica foarte bine cu ajutorul degetelor. Este dens, insa permite porilor sa "respire". Fardul pulbere nu este recomandat in cazul tenului uscat, pentru ca ar putea cauza descuamarea epidermei.

Daca ai tenul normal, poti alege oricare dintre aceste variante - inclusiv fardul sub forma de gel, care confera o stralucire discreta. De mentionat ca acesta poate fi folosit si de catre femeile cu ten gras, dar nu este recomandabil celor cu epiderma uscata, pentru ca produsul nu se va raspandi uniform si se usuca foarte repede - de aceea, intinde-l repede cu ajutorul degetelor.


Micutele "bilute" stralucitoare sunt foarte potrivite pentru machiajul de seara - mai ales ca le poti folosi nu numai pentru obraji, ci si pentru ochi (in colturile interioare). Dar sunt de evitat daca ai riduri adanci, pentru ca nu vor face decat sa le accentueze.



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod