Gomajul - arma secreta a frumusetii tale

Gomajul reprezinta un procedeu cosmetic prin intermediul caruia sunt indepartate celulele keratinoase inutile, care se acumuleaza in timp pe suprafata pielii. Gomajul se poate efectua pe fata si pe corp si este extrem de benefic, deoarece in urma efectuarii lui, pielea poate "respira" in voie, devine mai supla, se regenereaza mai usor si reactioneaza mult mai bine in momentul aplicarii cremelor de hidratare, respectiv de intretinere.

De asemenea, exista si procedeul cunoscut sub numele de "peeling", extrem de spectaculos din punctul de vedere al rezultatelor, insa trebuie efectuat doar de catre specialisti (esteticieni sau dermatologi), si numai in sezonul rece.
Gomajul insa poate fi efectuat oricand, atat in saloane cosmetice, cat si acasa, folosind produse special create in acest scop.

Metoda traditionala romaneasca de gomaj presupune masarea tenului cu un amestec de ceai de musetel si tarate de grau. Acest amestec se aplica pe toata suprafata tenului si prin miscari circulare de masare usoara. Pielea se va exfolia usor si va deveni proaspata si curata, iar, in timp, tenul poate capata un aspect impecabil.

Metodele profesionale de efectuare a unui gomaj sunt completate de peria rotativa prezenta in orice salon cosmetic.
Daca gomajul este realizat sub abur, tenul se va curata foarte bine si intreg tratamentul cosmetic, cu toate etapele lui, va avea rezultate excelente - mai ales daca intreg ritualul este repetat la interval de maximum sase saptamani.

Totodata, se pot gasi in comert produse pentru gomajul fetei - creme in care au fost introduse diferite particule granulate ce au rolul de a exfolia. Aceste granule pot fi: samburi de caisa, piersica sau migdale tocati foarte fin, seminte de capsune, microparticule de cuart, polimeri si asa mai departe.

De asemenea, se pot gasi - pentru tenurile sensibile - creme de gomaj fara particule granulate, insa cu o proprietate de aderenta pe ten (timp de un minut).
Astfel de creme se indeparteaza prin masare sau frecare usoara si lasa in urma o piele proaspata si hidratata.

Un gomaj usor este binevenit daca este efectuat saptamanal, acasa, si daca dupa aceea se aplica si o masca fructata, hidratanta - tenul va straluci.

Iti poti face si singura un produs pentru gomaj, in functie de necesitatile pielii tale. Spre exemplu, poti avea o masca faciala cu dublu efect: exfoliere si hidratare. Ai nevoie de urmatoarele ingrediente: un sfert din miezul unui mar, dat pe razatoare; o lingurita de ovaz pisat, o lingurita de miere si una de frisca.
Amesteca bine totul pana cand obtii o pasta omogena si aplica produsul pe fata, masand cu blandete. Lasa sa actioneze timp de zece minute si spala-te cu apa calda.

Pentru corp, se pot gasi geluri de dus care contin granule exfoliante, creme pentru gomaj, perii si manusi din castravete de mare (loofa).



 

Comentarii (8)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • florin pe 1 Oct 2013, 13:34
    nasul rosu

    este posibil ca datorita faptului ca se creeaza tensiune arteriala in urma consumului de cafea sa ti se inroseasca nasul.un sfat, verifica daca nu cumva ai tensiune si ia masuri .mananca regulat la ore fixe introdu in alimentatie cereala fructe si legume seminte ,migdale nuci arahide alune ...si vara nu sta expusa la soare ,foloseste o palarie daca ai probleme de genul asta.inca ceva ,bea cel putin 2 litri de apa pe zi,dar nu bea apa la masa ci cu cel putin jumatate de ora inainte de a manca.apa bauta inainte va fi incalzita de stomac la temperatura corpului apoi incepe procesul de digestie.o zi buna

    0
    0

  • Mihaela pe 17 Mai 2012, 13:24
    crema pentru peeling si gomaj

    Va recomand crema exfolianta pentru fata Ocean Salt de la Lush care are si efect de gomaj dar si de peeling, este foarte buna!

    0
    0

  • mari pe 23 Nov 2010, 20:59
    ce legatura are epilatul cu gomajul?

    ce legatura are epilatul cu gomajul?

    2
    1

  • NICOLETA pe 4 Nov 2010, 23:24
    epilarea definitiva

    Eu mi-am facut epilare definitiva "facial"(6sedinte) si rezultatele sunt f slabe, am cheltuit destui bani si sunt dezamagita...

    0
    1

  • Roxana pe 21 Oct 2009, 20:40
    Epilare definitiva

    Si eu sunt foarte dezamagita de epilatoare si de aceea m-am interesat de metodele acelea de epilare definitiva . Am inteles ca exista diferite aparate cu care se realizeaza epilarea definitiva insa multe dintre acestea sunt produse de catre diferite companii mai mult sau mai putin pricepute in fabricarea unor asemenea dispozitive. Cateva cunostinte de-ale mele mi s-au plans ca nu este asa cum se spune in clip-urile publicitare si ca nu poate fi vorba despre epilare definitiva desi pretul unei sedinte este foarte mare eficienta lasa de dorit. Alte persoane spun ca aparatele cu care se realizeaza epilarea nu sunt de calitate. Acum ma intreb oare stie cineva unde se poate realiza totusi epilarea definitiva , care este salonul cel mai bun din acest punct de vedere? Ca orice femeie sunt atat de interesata de acest lucru incat sunt naiva prin faptul ca cred chiar si in punctele de vedere contradictorii devenind astfel foarte dezorientata. Daca stie cineva mai multe despre acest subiect , mi-ar face mare placere sa-mi ofere cateva sugestii. Multumesc anticipat.

    0
    1

  • marina pe 24 Mar 2009, 09:24
    Pentru Mihaela

    Si eu mi-am procurat anul trecut un epilator de ultima generatie, in urma caruia parul imi crestea sub piele.Groaznic, trebuia sa-mi scot firele respective cu penceta.M-am deceptionat total.Ar trebui impuscati acestia care reclameaza asa produse si iau bani buni pe ele,

    1
    1

  • AMALIA pe 27 Nov 2008, 17:34
    cosmetica

    As dori sfaturi pt.combaterea cuperozei si a nasului rosu, nu beau alcool si nu fumez, dar am o aciditate mai mare. Ar putea fi o cauza, cafeaua? pt. ca observ ca rosesc foarte tare dupa ce beau cafea.

    0
    0

  • mihaela pe 30 Iun 2008, 18:24
    epilatul in urma caruia raman fire de par sub piele

    mi-am luat un epilator scump ,IN SPERANTA CA VOI AVEA PICIOARE PERFECTE DAR SUNT DEZAMAGITA F. TARE CA IMI RAMAN FIRE F. MULTE SUB PIELE.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod