Simplu, usor si elegant: coafura "coada de cal"

Este una dintre cele mai simple coafuri si, in acelasi timp, este eleganta si feminina prin excelenta: asa numita "coada de cal" este considerata o adevarata revelatie in materie de coafuri in tendintele sezonului actual. Te poti coafa astfel atat la sala de fitness, cat si la o petrecere pretentioasa - vei fi fermecatoare. Secretul consta, ca de obicei, in detalii...

Astfel, pentru o coafura de zi, la birou, este recomandabil sa-ti prinzi parul in cel mai simplu mod posibil, cu ajutorul unei esarfe intr-o nuanta asortata cu aceea a vestimentatiei si lasand cateva suvite libere, pentru a incadra frumos chipul.

O alta varianta nostima si usor de realizat presupune sa desparti coada in doua parti egale, pe care sa le prinzi cu doua clame cat mai simple si mai apropiate de culoarea parului (aproape invizibile, ca sa spunem asa). Traseaza cu atentie cararea pe mijloc si fixeaza firele cu un jet de fixativ - daca mergi la o petrecere, se recomanda un produs cu particule stralucitoare.

Foarte interesanta este si coada pe care o prinzi cu ajutorul unui elastic subtire, dar rezistent - si infasori in jurul acestuia o suvita de par, pe care o fixezi cu ajutorul unui ac de par.

Pentru un aspect nostim, situat la granita intre fetita si femeie, prinde-ti parul in crestet, cu o funda sau esarfa voluminoasa si viu colorata. Secretul reusitei unei astfel de coafuri consta in volum: dupa ce te-ai spalat pe cap, foloseste spuma coafanta din belsug (la radacini), si usuca-te cu foehnul, folosindu-ti degetele pentru a separa suvitele, si nu pieptenul.

O coafura la fel de interesanta vei obtine si daca prinzi coada la ceafa, "imblanzind" suvitele rebele cu ajutorul fixativului sau a unor clame micute, viu colorate, gen clips.

In sfarsit, o alta idee nostima consta in sistemul "jumatate-jumatate". Cu alte cuvinte, lasa-ti parul liber, ia din parti si prinde-l intr-o codita in crestet - iar aceasta codita astfel obtinuta va fi prinsa inca o data, impreuna cu restul parului. Ideal ar fi sa folosesti doua elastice de aceeasi culoare.

O recomandare generala: fii zgarcita in ceea ce priveste folosirea produselor de coafat. Coafura trebuie sa arate cat mai natural cu putinta, asa incat nu incerca sa aplici prea mult fixativ sau spuma. Cu cat este mai elaborata, cu atat este mai nereusita, in cazul acesta. Putina neglijenta este chiar de dorit, de aceasta data!



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod