Uita de frigul iernii

Zapada, vantul puternic si temperaturile scazute iti afecteaza frumusetea si starea de spirit. Rasfata-te si ingrijeste-te cu ajutorul aromoterapiei. Lasa-te invaluita de aromele uleiurilor esentiale si bucura-te de parfumul si efectele lor terapeutice.

Utilizat de mai bine de 2000 de ani ca un element complementar al medicinei traditionale, fiecare ulei esential detine proprietati specifice a caror eficacitate este sustinuta de parfumul lor, sursa incontestabila a starii de bine.

Dupa o zi incarcata, deconecteaza-te, relaxandu-ti si incalzindu-ti trupul intr-o baie inconjurata de arome. Aprinde cateva lumanari parfumate si pune in apa din cada esente de lavanda, mandarina, ylang-ylang sau orice alte plante ale caror arome iti plac si te relaxeaza.
Uleiurile esentiale au proprietatea de a indeparta tensiunile asa ca este cu atat mai bine daca beneficiezi de un masaj aromat, imediat dupa baie.

Daca vrei ca baia si masajul tau sa aiba un efect stimulator si sa te simti plina de energie, alege esentele de lamaie, portocala, menta sau grapefruit. Le poti utiliza singure sau combinate. Te vei simti cu totul altfel daca te vei scalda intr-o apa in care ai amestecat in prealabil esente de menta, lavanda si lamaie. Combinatia are un efect de stimulare garantata.

In cazul in care ai probleme cu somnul si nu reusesti sa te odihnesti bine, opteaza pentru un amestec compus din esente de portocala, lavanda si ylang-ylang.
Combinatia favorizeaza somnul, aroma de portocala fiind un ulei esential relaxant excelent.

Daca vrei sa iti prepari un produs natural de frumusete foarte eficient pentru pielea ta, dinzolva intr-un ulei vegetal, cum ar fi cel de migdala dulce, germeni de grau, praf de alune sau avocado. Il poti prepara acasa si te va ajuta sa te relaxezi si sa ai o piele frumoasa.

Pentru o baie relaxanta, dilueaza 30 de lingurite de ulei esential in apa din cada a carei temperatura va fi de 35-40 de grade. Extractul concentrat de lamie este recomandat pentru a lupta impotriva celulitei, a vergeturilor si a varicelor.

Masajul cu uleiuri esentiale permite patrunderea rapida a activilor in piele.
Este recomandat sa amesteci 10-15 picaturi de ulei esential cu o lingura de ulei vegetal. Pentru un efect tonic, foloseste extractul de muscata. Pentru a revitaliza pielea si a o hrani, foloseste uleiul esential de avocado.

Poti indeparta raceala inhaland vaporii anumitor uleiuri esentiale. Pune intr-un vas cu apa clocotita 3 picaturi de ulei esential de eucalipt mentolat, alte 3 de extract de pin salbatic si 3 de menta piparata. Inspira vaporii timp de 5-10 minute. Protejeaza-ti ochii cu ajutorul unui prosop deoarece acesti vapori sunt foarte puternici si iti vor da senzatia de usturime a ochilor.

Chiar daca aromoterapia este un remediu natural, trebuie sa fie respectate anumite precautii de utilizare.
Aromoterapia nu este recomandata femeilor insarcinate si copiilor cu varsta sub trei ani. De asemenea nu vor fi utilizate in stare pura decat in cazuri exceptionale cum ar fi inlaturarea unei dureri de cap cu ajutorul aplicarii unei picaturi de ulei esential de menta pe tample. Poti cumpara uleiuri esentiale din farmacii, de la plafar sau magazinele cu produse naturiste.



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod