Tipuri de ten

Care dintre noi nu isi doreste un ten luminos, catifelat si compact, intr-un cuvant impecabil? Insa, un asemenea ten presupune o atentie sporita in ceea ce priveste ingrijirea lui. In functie de textura pielii putem vorbi despre mai multe tipuri de ten, unele chiar diametral opuse. Este esential sa ne cunoastem tipul de ten pentru a-i aplica tratamentul corespunzator.
Vrei sa iti cunosti tipul de ten?

Urmeaza pasii de mai jos pentru a-ti determina tipul de ten si a-l putea ingriji corespunzator: spala-ti fata si las-o sa se usuce. Dupa aproximativ o ora apasa cu o bucata de sugativa pe frunte, obraji, barbie si nas.
  • Daca fata are un aspect lucios si pe bucata de sugativa nu sunt reziduuri de grasime, inseamna ca ai un ten normal.
  • Daca fata are un aspect uscat si solzos, iar pe bucata de sugativa nu este nici urma de grasime, inseamna ca ai un ten uscat.
  • Daca fata are un aspect lucios si pe bucata de sugativa sunt reziduuri de grasime, inseamna ca ai un ten gras.
  • Mai exista posibilitatea sa ai un ten mixt.
    Zonele predispuse la ingrasare sunt: fruntea, nasul si barbia, iar pielea obrajilor este normala sau uscata.


Tenul normal are o textura supla si catifelata, cu un continut egal de ulei si apa si, prin urmare nu este nici uscat, nici gras. Are un aspect curat si luminos, fara pete si radiaza de sanatate. Pentru acest tip de ten este nevoie de un tratament bland pentru a evita uscarea lui.


Tenul uscat are o textura delicata, fragila si cu multe pete. In comparatie cu celelalte tipuri de ten, acesta se usuca si crapa foarte usor, deoarece se confrunta cu imposibilitatea de a retine umezeala si cu o productie insuficienta de sebum de catre glandele sebacee.
Acest tip de ten are mari probleme in anotimpurile friguroase si imbatraneste mai repede decat tenul normal si gras. De asemenea, ridurile de expresie sunt mult mai vizibile la acest ten. Are nevoie de o hidratare in timpul zilei si o crema de noapte.


Tenul gras este cauzat de o secretie de sebum in exces care face suprafata pielii uleioasa. Excesul de sebum atrage murdaria si praful din mediul inconjurator. Acest tip de ten este predispus la puncte negre, pete, cosuri si niciodata nu va fi perfect curat.
Are nevoie de curatare zilnica, pentru a preveni acumularea impuritatilor.


Tenul mixt este foarte des intalnit. Cum sugereaza si numele, este o combinatie intre cele doua tipuri extreme de ten (gras si uscat): o parte a fetei prezinta ten gras, cunoscuta si sub denumirea de "zona T", iar restul - ten uscat. De obicei, exista o parte centrala cu ten gras (nasul, barbia si fruntea) si una cu ten uscat (obrajii si zonele din jurul ochilor si a gurii). In acest caz fiecare parte a fetei trebuie tratata in functie de tipul de ten.
 

Comentariile 1-50 din 53

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • florance pe 11 Oct 2009, 10:20
    ten acneic

    Si eu ma lupt cu cosurile care mereu apar si dispar, am incercat de la zinerit pana la vichy normaderm imperfectiuni insa nimic, dar am auzit ca urina este foarte eficienta in tratarea acneei si nu numai . e foarte buna pentru curatarea tenului si pentru riduri. se aplica seara (urina de mijloc) in zonele afectate si daca puteti dimineata aceeasi procedura. rezultatele nu intarzie sa apara.;)

    0
    0

  • rinchan93 pe 29 Aug 2009, 14:08
    Eliminarea cosurilor

    Am avut acnee pe toata fata timp de cativa ani si mi-a trecut de cand am inceput sa folosesc o masca : miere naturala amestecata cu scortisoara si dormeam cu aceasta masca noptea pana dimineata timp de o saptamna-doua, apoi am inceput sa mananc in fiecare zi morcovi si ce mai prindeam sanatos. La mine, care credeam ca nu voi scapa niciodata de ele, a dat rezultate:)

    0
    0

  • ALEXA pe 11 Aug 2009, 11:29
    RIDURI

    Am 24 de ani si ma ingrozesc cand vad ca au inceput sa imi apara riduri de expresie mai ales in zona ochilor si a gurii.ce ar trebui sa folosesc?

    0
    0

  • alina pe 6 Aug 2009, 09:13
    probleme

    eu am 20 ani sunt insarcinata si de cand ma stiu am avut probleme cu cosurile si un ten ridat nu stiu ce sa mai fac mi-e teama de creme pt k imi agraveaza cosurile.

    0
    0

  • Mari pe 1 Aug 2009, 23:18
    Apa termala

    'Ingredientul' perfect in tratarea cicatricilor si a cosurilor este apa termala.(pentru cei/cele care folosesc zynerit fara a merge la un dermatolog inainte sfatul meu este urmatorul:folositi apa termala inainte de a va da cu zynerit pt a favoriza intrarea in piele a solutiei).Sper sa va fie de folos>:D

    0
    0

  • help .. pe 8 Iul 2009, 16:47
    mi-au ramas cicatrici pe fata

    am 22 de ani ........:((...si la anii astia inca ma mai lupt cu ....acneea.....cel mai grav insa este ca mi-au ramas si cicatrici ...(gauri )si unele pete rosii maronii.....am fost si la dermatolog ....mi-a recomandat anumite tratamente ....le-am incercat ...insa in zadar ...fata este la fel ....ce sa fac..:((...astept un raspuns ....multumesc .

    0
    0

  • lili pe 16 Mai 2009, 18:50
    ajutor am ten unsuros

    am nevoie de ajutor tenul meu este unsuros am folosit tot felul de masti si creme ce ma sfatuiti am 38 ani

    0
    0

  • anky pe 11 Feb 2009, 21:05
    gse

    am tenul uscat un zona T ce as putea face

    0
    0

  • babydoll pe 21 Ian 2009, 22:41
    ten gras

    eu am ten gras si imi apar foarte des cosuri ce sa fac?

    0
    0

  • Daniela pe 18 Ian 2009, 13:36
    Copii nerusinatzi

    de ce ai scris cu litere mari d-zeu si ink ai multumesti??? cam ironica esti; dute si te spala pe fatza micutzo

    0
    1

  • mihaela pe 18 Oct 2008, 23:10
    Cum sa scap de acnee?

    Ma numesc mihaela... sunt din Galati si am 14... am cosuri cam de un an si jumatate... bine nu am foarte multe dar sunt perioade cand imi apar cosuri foarte mari, nu foarte multe dar apar?? Pana acum am incerc destule creme cum ar fi skinoren care nu a dat niciun rezultat in cazul meu, clerasil e bunicel pot zice si de la avon am incercat si cleraskin si asta este destul de pun si acum folosesc zineryt... am auzit foarte multe pareri despre zineryt ba ca este bun ba ca nu... dar sa fiu sincera in cele mai multe cazuri chiar a dat rezultate... sa speram ca va da rezultate si in cazul meu... dar oricum cel mai important lucru este ca nu am cosuri pe toata fata. MULTUMESC LUI DUMNEZEU... daca vreti sa ma vorbiti cu mine ma gasiti la idul: mycutza_babygirl

    0
    0

  • Ana pe 7 Aug 2008, 14:45
    Buna ziua

    Am tot citit ce ati scris pe aici, cred ca si eu ma incadrez in unul din multiplele cazuri. Am tenul destul de curat. Are anumite perioade (nu numai perioada menstruatiei) cand se umple de cosuri si este foarte incarcat. Apoi dispar, tenul arata foarte oki (asta cu un fond de ten) pentru ca din pacate mi-au ramas anumite pete si semne. Ce imi recomandati? Multumesc

    0
    0

  • aylyn pe 25 Iul 2008, 15:50
    Buna

    Tenul meu este acneic... am 19 ani si am aceasta problema de la varsa de 12 ani. Am incercat aproape tot... dermatolog, cosmetica, masti naturale, anticonceptionale si multe produse dar nimic. Ar mai exista vreo solutie pentru a scapa de aceasta problema ?:(

    0
    0

  • rodierik pe 6 Iun 2008, 08:09
    buna

    tenul meu este foarte sensibil si la orce crema folosita dupa doua zile mi se irita fata chiar si la cremele naturiste.singurele creme care nu ma irita sint flocinolonul si lochoid crem dar in schimb imi subtiaza pereti faciali.daca imi poate spune cineva ce crema as putea folosi care sa-mi ingroase pereti faciali va rog datimi o parere.multumesc

    0
    0

  • mari pe 14 Apr 2008, 16:55
    Cititi ce va spun ca nu strica;)

    Eu cred ca un ten poate fi foarte fain daca il ingrijesti cum trebuie. Bun, asta o stie toata lumea. Intrebarea e alta insa... cum sa faci sa ai un ten curat? Ei bine sunt mai multi pasi care trebuiesc urmati. Pentru cele ce se machiaza o demachiere cu o crema hidratanta e super ok. (eu ma demachiez cu nivea soft si e super bn) daca aveti puncte negre sau mai bobotate pe nas, le sfatuiesc pe cele care au observat ca au un ten care se regenereaza rapid sa si le stoarca. Asta nu poate face toata lumea. Daca aveti cosuri nu le stoarceti... puteti stoarce punctele negre sau punctele de grasime, dar cu foarte mare grjia caci tenul poate suferi foarte usor. Recomand o crema abraziva hidratanta (pt scrubbing) cu ceai alb de la avon... il poate folosi oricine si e potrivit pt orice tip de ten. Lumineaza fata si ii confera un aspect proaspat. Plus miroase foarte tare. Sa nu faceti abuz de creme si nu folositi tot ce auziti ca altora le face bine. (in sensul utilizarii unor medicamente sau... eu stiu...). In fine, inca o chestie, sunt unele cosuri care apar in urma unor infectii la nivelul corpului si care survin la nivel local, pe frunte sau pe obraji etc. Daca aveti anexita, cistita, dureri la menstruatie, si aveti si probleme cu tenul atunci inseama ca infectia s-a localizat la nivelul fetei si e bine sa luati un tratament medicamntos pt infectia respeciva dar dupa consultul unui doctor. Inca o chestie... conteaza mult si autosugestia... nu ati observat ca atunci cand incepeti sa uitilizati un tratament vi se pare ca apar efecte pozitive? Ei bine daca va culcati cu un gand pozitiv de genu: maine nu mai am cosuri si daca nu va mai ganditi atat de mult la cosuri sau... ce probleme mai aveti veti vedea ca intr-adevar incep sa dispara. Cosurile, problemele de ten apar si de la o alimentatie nesanatoasa, un mediu de viata nesanatos, apar la persoanele ce se confunta cu stresul zilnic. Vreti un ten luminos... nu mai beti cafea si mancati salate si beti ceai (lipton) caci au antioxidanti... veti vedea efecte pozitive in materie de zile... Cand te simti bine, arati bine. Incercati sa va rezolvati problemele din interior si nu va mai comparati cu vedetele care au un ten curat caci ele isi ocupa timpul si banii pt a "investi" in aspectul lor fizic. Asta face parte din munca lor si nu uitati. Un gand pozitiv salveaza totul. Nu va mai compatimiti si daca aveti cosuri super naspa mergeti fratilor la un dermatolog caci nu omoara. Lasati leacurile babesti si alea pe care le auziti la fel si fel de persoane pt ca fiecare are pblemele lui, tipul lui de ten... si fiecare rectioneaza intr-un mod diferit la anumite tratamente.

    0
    0

  • mihaela pe 11 Apr 2008, 21:29
    Pt ten

    Eu am 30 ani si am tenul mixt, puncte negre pe zona T, pete maronii dupa nastere, cearcane si un ulcer de 15 ani, deci sunt dotata bine, incerc cu masti naturiste, masti de la nivea, ceaiuri, aburirea tenului si astept sfaturile voastre

    0
    0

  • Roxana pe 18 Mar 2008, 11:17
    Tenul meu

    Am folosit toate cremele si lotiunile posibile, dar fara reultat fata mea semana cu o pizza era plina de cosuri... pana cand am folosit Dianeal de la Avene e foarte buna in 2 luni de la folosire tenul meu este neted lipsit de cosuri si pete... incercati cu incredere!!!

    0
    0

  • my ten pe 17 Mar 2008, 23:09
    hb

    as vrea sa stiu cum sa scap de acnee si cearcane am nevoie de sfaturi naturale my mail are raluk_scumpicuta@yahoo.com

    0
    0

  • just me pe 16 Feb 2008, 13:12
    Cosuri... ten gras

    Si eu am folosit zinerit aproape 2 ani de zile... efectele au fost uimitoare, am avut un ten impecabil. Dintr-o data acum cateva luni au inceput sa imi apara foarte multe cosuri mici pe frunte, apoi s-au extins si in zona barbiei si nu stiu cum sa mai scap de ele, pentru ca zineritul nu mai are nici un efect... din contra: inrautateste... cum e posibil ca dupa ce l-am folosit atat timp sa nu fi scapat de el... sa fi ajuns depenedenta de zinerit? Iar acum sa am nevoie de un produs mai puternic decat el... si nu stiu ce fel de crema as putea folosi pentru tenul meu ca toate imi dau un aspect gras pielii... iar cele pentru ten gras mi-l usuca foarte tare...

    0
    0

  • ade pe 14 Feb 2008, 17:34
    Pls help

    Am un ten mixt, pe frunte tot timpul am cosuri cand mici cand mari iar in jurul ochiilor imi apar des cearcane ... si de multe ori incep sa se vada chiar venele de sub ochi. Ce pot face? Mai nou pe obraji mi-au aparut niste pete rosii iar pielea e uscata.

    0
    0

  • ionel pe 3 Ian 2008, 17:57
    Am

    Nu este niciun remediu?

    0
    0

  • Alina pe 5 Dec 2007, 20:12
    Tipuri de ten

    Tenul meu esta gras.

    0
    0

  • anonim pe 3 Dec 2007, 13:58
    Cum sa scapi de acnee?

    Poti trata acneea sau impuritatile de pe fata facandu-ti cel putin o data pe zi masca cu iaurt proaspat sau amestecul obtinut din tarate de grau cu miere si lapte dulce.

    0
    0

  • LUSY pe 2 Nov 2007, 13:15
    cosi

    Trebie evitarea stoarcerea cosilor ne dstrugcem singuri fata este foarte sensibia sa ne spalam fata cu diferite ceaiuri naturale

    0
    0

  • angel== pe 29 Sep 2007, 16:36
    ajutorrrrrr

    eu am cosuri f mari si rosii in jurul gatului..si p obraji..cum scap de ele?am auzit cva de urina..each...o merge?

    0
    0

  • alina pe 22 Sep 2007, 16:30
    acneeea

    si eu am probleme cu acneea toate au inceput dupa ce am luat niste anticonceptionale care se pare ca au avut efecte adverse am fost la diferiti dermatologi si toti mi-au dat tot felul de medicamente care mai rau mi-au facut acum urmez un tratament pe baza de o mixtura preparata in farmacie si Isotrexin si sper sa dea rezultate iar in ce prifeste Zinerytul l-am folosit si eu dar mai rau mia facut mi-a iritat toata fata acum depinde poate de fiecare tip de ten eu am un ten gras si imi cam da batai de cap

    1
    0

  • madalina pe 7 Sep 2007, 20:06
    PUNCTE NEGRE

    am un ten mixt cu foarte multe puncte negre pe nas f mari si vizibile.Cum sa le scot???am incercat cu malai si tarate.A dat rezultate dar dupa o saptamana au aparut din nou .Va rog ajutati-ma!!

    0
    0

  • alexandra pe 8 Iun 2007, 23:57
    acnee

    eu am avut acnee usoara spre medie si vizita la dermatolog ma ajutat sa scap de ea in cateva luni acum pot sa spun ca fata mea arata foarte bine asa cum mi-am dorit sfatul meu este sa mergeti la dermatolog este cea mai buna solutie si poate fi si putin costisitoare daca gasesti persoana potrivita celor ce sunt din timisoara si tuturor celor interesati le sugerez sa mearga la dermatologul Zaharia Daniela este dermatologul meu si cea care m-a scapat de acnee

    0
    0

  • Madalina pe 21 Apr 2007, 14:59
    Cum scap de acnee?

    ce ar trebui sa fac in acest caz?

    0
    0

  • talida pe 14 Dec 2006, 09:53

    Buna tutuor!am 21 ani si am tenul uscat si nu gasesc nici un remediu,asa ca pls,daca stie cineva vreun remediu trm un mail la adresa:talida003@yahoo.com mersi

    0
    0

  • ada pe 1 Dec 2006, 01:50
    ten sensibil

    as vrea sa scrieti si despre tenul sensibil,despre cum trebuie ingrijit si ce trebuie evitat.

    0
    0

  • ionita adriana pe 9 Oct 2006, 15:12
    ten

    ma intereseaza pasii care trebuiesc urmati pentru un tratament cosmetic

    0
    0

  • mary avn pe 11 Iun 2006, 18:32
    probleme de ten?

    salut!si eu am avut probleme legate de ten,si s-au rezolvat in mare masura cu ajutorul sapunului clearasil,de 2 ori pe zi,si cremei de la vichy,"normaderm",am folosit acestea doua concomitent,si intr-o luna am avut parte de rezultate favorabile,apoi ,cand imi mai apare cate un cosulet,il tratez cu batonul corector de la avon"clearskin",si...credeti-ma,a dat rezultate,ma puteti contacta pe maryavn@yahoo.com

    0
    0

  • miha pe 20 Apr 2006, 15:09
    ten

    am 20 de ani si as vrea sa stiu cum pot scapa de ridurile de expresie din jurul ochiilor fara a folosi o crema antirid?

    0
    0

  • and pe 23 Mar 2006, 12:23
    aspectul nesanatos al pielii

    in special,iarna, tenul meu devine foarte fragil.am incercat tot felul de produse, dar pielea mea este tot uscata.ce imi recomandati? :)

    0
    0

  • oana pe 20 Mar 2006, 16:12
    acnee

    apropo de acnee , am folosit tot ce se putea folosi, dar am descoperit un tratament, care inca nu a aparut in romania, PROACTIV, are si site pe net, este extraordinar, si vi-l recomand. cel mai greu este sa intrati in posesia lui. m-as bucura enorm daca cineva cinteste mesajul meu si este inmasura sa importe si in Romania. sunt sigura ca se vor obtine foarte mullte rezultate. va multumesc

    0
    0

  • yo pe 12 Mar 2006, 12:56
    acneea

    am folosit si yo zinerit dar nu a fost potrivit pt tenul meu chiar dak e gras! imi usca prea tare unele zone ale fetei cat despre argila folosec da nu am rezultate extraordinare in ulimu timp mam tinut de capu lu mama sa mergem la un dermatoltog care sper sa ma ajute sa scap o data de cosurile astea!szuper tare acest site am gasit multe chestii interesante si mai ales sfaturi utile MULTUMESC pt sfaturi & siceritate!!!!

    0
    0

  • STANCIU ANREEA pe 14 Feb 2006, 21:21
    DESPRE COSURI

    buna shi io am avut cosuri.am fost la un dermatolog shi mia recomandat zinerit.dupa cateva sapt.a inceput sa se vada schimbari,dar sa respecti modul de utilizare.bafta

    0
    0

  • alexandra pe 9 Feb 2006, 23:37
    cosurile ma omoara

    buna ziua va rog mult spuneti-mi ce sa mai fac nu stiu ce sa fac sunt disperata am un ten gras si nu stiu ce sa fac sa scap de cosuri va rog sa imi dati un sfat k am incerkt toate metodele si toate tr5atamentele dar a fost in zadar va multumesc!

    0
    0

  • ruxi pe 30 Ian 2006, 21:24

    sigur k exista remedii!!!foloseste zineryt sau reyfluid....se gasesc la farmacie si se compenseaza 100%!!!!!!!!!!te dai de 2 ori pe zi cu una dintre solutii si in max 1 saptamana, ai fata de bebelus adica FARA COSURI,PUNCTE NEGRE sau alte chestii!!!!!!!!! vi le recomand cu caldura

    0
    0

  • anda pe 19 Ian 2006, 17:48
    tenul meu

    Tenul meu e gras dar nu stiu cu ce sa il ingrijesc corect caci produsele pt ten gras imi usuca foarte tare anumite portiuni ale fetei cum ar fi portinuea de pe obraji din imiediata apropiere a buzelor.ce sa fac?dr. a spus ca in ciuda tenului gras problema mea e din interior pe sistem nervos.n_andaluzia@yahoo.com

    0
    0

  • valentina pe 19 Ian 2006, 17:48
    tenul meu

    se poate ca si la 22 ani sa mai am acnee?am tratat-o cu orice reteta posibila, eficienta doar pe moment.ultima data am consumat 2 cutii de zineryt.chiar nu stiu ce sa mai fac, iar masca de argila este la ordinea zilei.imi puteti da un sfat?

    0
    0

  • nicoleta pe 19 Ian 2006, 17:48
    bebelusul meu

    Sunt f bucuroasa ca sunt pt prima data mamica unui baietel nemaipomenit.dar de 3-4 zile nu se poate linisti, plange si noaptea, doarme 1 ora, iar se trezeste...etc.sunt disperata.oare sa fie altceva decat problema colicilor? chiar ma ingrijoreaza! va multumesc!

    0
    0

  • kira pe 19 Ian 2006, 17:48
    despre perioada de menstruatie

    salut.pana acum am bagat de seama unele probleme cum ar fi aceasta mentionata in titlu.am 21 de ani, iar perioada de ciclu este de 7 zile.nu am luat niciodata anticonceptionale, chiar daca mi-au fost recomandate.credeti ca este vreo nelamurire?astept raspunsul dvs. va multumesc.

    0
    0

  • cami pe 19 Ian 2006, 17:48
    puncte negre

    am 27 de ani si am folosit foarete multe creme si tratamente pt.puncte negre,dar nu am reusit sa scap de ele.Doresc un sfat

    0
    0

  • dany_lgl pe 19 Ian 2006, 17:48
    Puncte negre

    Va rog ajutati-ma!Cum sa scap de punctele negre de pe nas si di jurul buzelor?Am folosit multe creme,lotiuni tonice,dar fara rezultate prea bune.

    0
    0

  • tabya pe 19 Ian 2006, 17:48

    pentru puncte negre este un articol pe acest sait,vizita-ti-l sa vedeti cum e treaba...insa minimum ce puteti face este sa curatiti zilnik fata,atit seara cit si dimineta.deobicei la tipul gras sau mixt dupa noapte zonele predispuse la grasime devin mai unsuroase.Si e neaparat sa folositi produse doar pentru tipul vostru de ten. un sfat este sa folositi o clectie de produse de curatire din aceasi colectie,pentru ca au la baza aceasi sistema si combinatia lor fa fi mai eficienta. IN fiecare zi va sfatui sa spalati fata cu gel special pentru spalare(niciintrun caz sapunul-el prea tare usuca pielea), folositi un tonic ca sa stergeti murdaria care a mai ramas in piele si+ o crema foarte usoara fara uleiuri,sau chiar gel care inlocuieste crema de fiecare zi. Si din cind in cind faceti masti:cel ami bine naturale.

    0
    0

  • ela pe 19 Ian 2006, 17:48
    accnea

    si eu m-am confruntat cu aceasta problema si am scapat printr-un regim alimentar , dar si cu crema MIBAZON de la farmacia veterinara . incercati ca merge !

    0
    0

  • larisa pe 19 Ian 2006, 17:48
    acnee

    cel mai bun produs pt tratarea cosurilor este ZINERYT. si eu aveam cosuri inainte si dupa ce am inceput sa il folosesc, mi s-au uscat cosurile, n-au mai aparut altele si chiar si dupa ce am incetat sa il mai folosesc nu mai aveam pb cu cosurile. da f bune rezultate

    0
    0

  • Marry pe 19 Ian 2006, 17:48
    Acnee

    La mine nu a fost eficient Zineryt-ul. Dar in combinatie cu Keracnyl si Diacneal de la Avene au avut efectul dorit: un ten curat, fara cosuri si puncte negre. Diacneal (ce contine apa termala) este un produs dermato-cosmetic si actioneaza ca un tratament extrem de eficient. Dar toate aceste impreuna cu o dieta sanatoasa, echilibrata si fara carne de porc (care este cea mai toxica). Aceasta a fost recomandarea medicului dermatolog si alegerea mea. Se mai pot folosi si alte produse dermato-cosmetice cum ar fi cele de la Vichy, care contin apa termala (un ingredient foarte eficient).

    0
    0
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod