Secretul frumusetii - untul de Shea

Untul de Shea este o grasime de natura vegetala obtinuta din fructele arborelui Karite (Shea) cunoscut si sub denumirea de Mangifolia, ce creste in savanele semi aride nord-africane. Copacul Karite nu este cultivat si are nevoie de 40, 50 de ani pentru a ajunge la maturitate. In cele mai multe zone din Africa distrugerea acestor copaci este interzisa datorita beneficiilor sale economice si medicale.

Untul de shea este o grasime de natura vegetala obtinuta din fructele arborelui Karite (shea) cunoscut si sub denumirea de Mangifolia, ce creste in savanele semi aride nord-africane. Copacul Karite nu este cultivat si are nevoie de 40, 50 de ani pentru a ajunge la maturitate. In cele mai multe zone din Africa distrugerea acestor copaci este interzisa datorita beneficiilor sale economice si medicale.

 

Untul de Shea mai este numit si "aurul femeilor" deoarece extragerea untului din nucile de Shea constituie o sursa constanta de venit pentru mii de femei africane din zonele rurale.

Beneficiile acestei grasimi vegetale sunt cunoscute si folosite de mii de ani de catre vracii africani, ceea ce a atras atentia producatorilor de cosmetice si sapunuri din intreaga lume.


Beneficiile untului de Shea


In mod traditional untul de Shea este folosit in tratarea pielii uscate, a petelor rosii, decolarari ale pielii, cicatrice si riduri. In ultimul timp au mai fost descoperite si alte efecte ale untului de Shea cum ar fi relaxarea muschilor anchilozati, calmarea durerilor in cazul umflaturilor si artritei, si chiar de protectie solara.

Ceea ce face untul de Shea atat de benefic pentru piele este concentratia ridicata de acizi grasi precum acidul stearic si oleic.

Aceste substante sunt indispensabile epidermei, ajutand la mentinerea unui nivel optim de hidratare, oferind astfel elasticitate pielii. Untul de Shea contribuie la refacerea echilibrului natural al pielii prin stabilizarea continutului de lipide din celulele epidermei. Datorita continutului ridicat de grasime, untul de Shea constituie o importanta materie prima in fabricarea a sapunurilor.

In afara de proprietatile unui sapun obisnuit, sapunul din unt de Shea este foarte hidratant ajutand la refacerea epidermei.
Untul de Shea este utilizat pentru fabricarea sampoanelor, a balsamurilor pentru par si a cremelor. In cazul parului degradat, untul de Shea s-a dovedit a fi mai eficient decat untul de cacao si cel de jojoba. Untul de Shea poate fi folosit si in starea sa naturala, neprelucrat. S-a demonstrat ca activeaza circulatia capilara, ajutand astfel la oxigenarea radacinii parului si eliminarea toxinelor rezultate in urma metabolismului.

 

Comentarii (20)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • alexandra pe 21 Ian 2011, 20:02
    Untul de SHEEA

    Intradevar,untul de sheea,este foarte bun pentru corp.Eu l-am folosit,il folosesc si sunt multumita de efectele sale.

    0
    0

  • doar eu pe 23 Feb 2009, 13:45
    IN ORICE PLAFAR

    UNT DE SHEA SI DE CACAO GASESTI IN ORICE PLAFAR DIN TARA

    0
    0

  • micka pe 3 Sep 2008, 19:30
    Si de unde se poate lua untul acela?

    Intreb acest lucru pentru ca nu sunt dintr-un oras tocmai faimos... sunt dintr-un orasel mai putin cunoscut si asa ceva cred ca la noi nu se gaseste... si am mare nevoie de ceva creme ca pe zii ce trece imi par mai multe cosuri si imi raman cicatrici:(( eSi e cam greu de suportat. Astept un raspuns pls pe reaua16_2you.v*am pwpt

    1
    0

  • anca pe 8 Aug 2006, 03:28
    produse karite

    sant produslele karite care sant pe baza de unt de shea si unt de cacao sant foarte bune toate produslele pt corp si par si au un miros tare placut si efectul se vede

    0
    0

  • ANDI pe 25 Mai 2006, 12:25
    LAPTE DE PLAJA BIOEEL

    CAUTATI IN FARMACII LAPTELE DE PLAJA BIOEEL , ESTE EXCELENT , CONTINE UNTUL SHEA , MIROASE PLACUT

    0
    0

  • Bonanno Cristina pe 2 Apr 2006, 18:59
    untul Shea

    incercati la magazinul BODY SHOP IN BUCURESTI exista acest magatin in incinta magzinului Unirea

    0
    0

  • Carmen Ayscough pe 22 Mar 2006, 17:19
    Secretul frumusetii - untul de Shea

    Eu am toata increderea in produsele naturale si as vrea sa folosesc produse cosmetice care contin acest unt de Shea. Eu locuiesc in Anglia si va rog sa-mi sugereti citeva produse si posibilitatea de a le obtine. Multumesc anticipat.

    0
    0

  • magdalena pe 17 Mar 2006, 19:18
    untul shea

    unde si ce produse putem gasim din untul de shea?

    0
    0

  • tulceanu viorica pe 16 Mar 2006, 18:38
    unntul de shea

    am vizualizat parerile anteriore, dar se pare ca nimeni de pe site nu le citeste, cine cunoste produsele cu acest unt nu citeste site-ul...in concluzie scriem degeaba

    0
    0

  • Brindusa pe 15 Mar 2006, 08:02
    Untul de Shea

    Am tot citit despre cat de bun este acest produs, dar nimeni nu ne spune si de unde il putem cumpara. Am intrebat la farmacii despre produse pe baza de unt de Shea dar nimeni nu stie nimic (cel putin in Arad). Poate ne ajutati Dvs???

    1
    0

  • Mihaela pe 6 Mar 2006, 10:53
    untul de Shea

    Stie cineva unde se poate procura acest unt de Shea sau produsele care il contin? multumesc

    0
    0

  • oana pe 19 Feb 2006, 02:32
    sunt f.bune

    exista solutie demachianta cu extract de shea,sapun crema,lapte demachiant,crema de fata,crema gomaj,masca,balsam de buze,balsam anticearcan.sunt foarte bune.incercati-le cu incredere.

    0
    0

  • sabi pe 9 Feb 2006, 15:49

    cei de la Palmolive au 2 produse care contin unt de shea - un gel de dus si sapun lichid

    0
    0

  • alecsandra pe 8 Feb 2006, 22:48
    in ce produse-l gasim...

    poate cunoaste cineva o marca/brand in care gasim untul de Shea

    0
    0

  • VIVI pe 7 Feb 2006, 21:21
    untul de SHEA

    Chiar asa!Unde=i untul?

    0
    0

  • Gabico pe 6 Feb 2006, 18:40
    Unde gasesc unt de Shea???

    Banuiesc ca sunt creme cu unt de Shea, dar care anume ? Se poate gasi unt de Shea simplu?

    0
    0

  • anonim pe 6 Feb 2006, 12:38

    Ar trebui sa indicati si cateva produse care se gasesc la noi cu acest "mirakol". eu am incercat sa caut dar sunt f putine!

    0
    0

  • lupu iulia pe 6 Feb 2006, 12:06
    untul de Shea

    unde il pot gasi sau sub ce forma.(creme, sampoane,etc)

    0
    0

  • michaiela57 pe 5 Feb 2006, 12:39
    UNT DE SHEA

    PUTETI SA RECOMANDATI SI CREME SAU SAPUNURI DIN COMERT CARE FOLOSESC ACEST UNT?

    0
    0

  • alina pe 4 Feb 2006, 21:41
    untul de SHEA

    de unde as putea obtine crema

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod