Lupta impotriva vergeturilor continua!

Cand te gandesti la venirea sezonului cald, iti amintesti ca pot fi anumite probleme ale pielii care te impiedica sa te simti intotdeauna in largul tau. Daca vergeturile se afla printre acestea, iti prezentam cateva informatii esentiale despre vergeturi si modalitatile prin care poti scapa de ele.

Cum apar vergeturile?

Pielea, in general, este destul de elastica si suporta usor schimbarile de volum ale corpului. Insa, deoarece mostenirea genetica, precum si diversi alti factori isi spun cuvantul si in aceasta chestiune, elasticitatea pielii difera de la un individ la altul.

Cele mai multe dintre noi stim cum apar vergeturile: schimbarile bruste de greutate determina o "supraintindere" a pielii, ceea ce conduce, inevitabil, la ruperea fibrelor elastice din stratul de mijloc al pielii, numit derm. La acest nivel, apar sangerari microscopice, impreuna cu inflamarea tesutului din zona respectiva, ceea ce da aspectul rosu-purpuriu al vergeturilor proaspat aparute.

Pe masura ce dermul se intinde, stratul superior al pielii, epidermul, se intinde si el, devenind translucid, astfel incat se pot vedea urmele rosii-purpurii ce s-au format in interiorul pielii. Dupa vindecarea acestor leziuni, raman cicatrice cu cateva tonuri mai deschise decat culoarea naturala a pielii tale. Culoarea mai deschisa a acestora este determinata de deteriorarea celulelor pigmentare in timpul intinderii pielii.

Care sunt cauzele?

Asa cum am spus, principalele cauze ale aparitiei vergeturilor sunt variatiile bruste de greutate, care nu-i acorda pielii timpul necesar pentru a se intinde si a se adapta astfel schimbarii formei corpului.

O alta cauza comuna este pielea uscata. Numeroase persoane se confrunta cu vergeturi chiar daca nu au suferit schimbari majore de greutate. In astfel de cazuri, principalul vinovat este deshidratarea. O piele deshidratata nu se poate intinde la capacitatea sa normala, elasticitatea sa fiind redusa de lipsa moleculelor de apa. Din fericire, in astfel de cazuri solutia este simpla - hidratarea! Daca apelezi la lotiuni, creme, uleiuri sau diverse alte produse de ingrijire si hidratare a pielii, poti preveni aparitia vergeturilor.

Stresul afecteaza organismul pe toate nivelurile si, din nefericire, nu ocoleste nici pielea. Cand suntem stresati, organismul elibereaza anumiti hormoni de "aparare". Corpul intelege aceasta aparare prin formarea de tesut gras, ceea ce poate conduce la ingrasare si scaderea in greutate intr-un interval scurt de timp.

Persoanele predispuse la aparitia vergeturilor sunt femeile insarcinate, adolescentii, persoanele cu un nivel scazut al elasticitatii pielii si culturistii. Adesea, vergeturile aparute in timpul adolescentei se estompeaza si chiar dispar cu trecerea timpului.

Cum scapam de vergeturi?

Din pacate, vergeturile se comporta ca oricare alt tip de cicatrice si pot fi estompate cu destul de multa dificultate. Exista diverse tratamente pentru vergeturi, dar rata succesului depinde de cativa factori, printre care: varsta, culoarea pielii si chiar dieta.

Dermabraziunea, peelingul chimic sau interventiile cu ajutorul laserului sunt printre cele mai eficiente tratamente in cazul vergeturilor. Cu toate acestea, metodele mentionate mai sus au si cateva neajunsuri, in special din cauza faptului ca nu sunt recomandate oricui, diverse alte probleme ale pielii putand constitui un risc in cazul acestor tratamente.

Desi nu sunt intotdeauna foarte eficiente, cremele si lotiunile pentru estomparea vergeturilor se gasesc intr-o gama variata si sunt destul de accesibile. Pentru ca vergeturile sunt "incapatanate" si ne este atat de greu sa scapam de ele, nu uita ca prevenirea lor este esentiala. O dieta sanatoasa, evitarea atat cat este posibil a stresului, activitatea fizica si ingrijirea adecvata a pielii te pot ajuta sa tii la distanta vergeturile.
 

Comentariile 51-70 din 70

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • gianina pe 16 Mar 2008, 12:39
    vergeturi

    si eu m-am confruntat cu aceasta problema.am avut vergeturi urate in urma unei cresteri in greutate foarte rapida.un remediu care la mine a facut minuni a fost uleiul de migdale.o singura aplicare pe zi timp de mai multe saptamani.efectele sunt imediate.si nu are nici un fel de contraindicatii.incercati fiindca se merita.

    0
    0

  • elena pe 15 Mar 2008, 20:18
    pt.Mirela

    E indicat sa nu folosesti nici un fel de crema pe timpul sarcini,nici anticelulitica nici contra vergeturilor! Ai timp sa te ocupi de asta dupa sarcina! ...se mai accepta asa,in caz de forta majora doar in luna ceva mai mare!poti folosi creme pe baza de galbenele ,daca te dor f.tare.O seara buna!

    0
    0

  • elena pe 15 Mar 2008, 20:07
    vergeturi

    Din pacate,nu prea trec.Am folosit creme bune,galenic,lineance,cu extract de iedera...etc,dar fara un efect vizibil.Cred totusi,ca dieta,masaj,bronzare usoara si putina alergare +creme,ar avea ceva efect,mai ales daca faci constant asta! Eu am de gand sa incep.,va tin la curent cu rezultatul!Oseara buna!

    0
    0

  • Gabriela pe 14 Mar 2008, 23:02
    Vand pastile de slabit

    Vand pastile de slabit "Reductil" se ia una pe zi si tratamentu este cam de 6 luni depinde de pers si kg...se pot slabi si pana la 20-30 de kg..cine doreste poate sa ma contacteze la id tzarica89 sunt ieftine si ft bune intrebati si doctorul de familie sau la farmacii.v-am pupat paa-pa

    0
    0

  • She_said pe 14 Mar 2008, 09:31
    Stela...

    Unde gasim acest gel?

    0
    0

  • STEF pe 13 Mar 2008, 22:04
    niciodata

    vergeturie,nu cred ca trec cu ceva doar cu niste operati ceva.nu vad cum altfel,eu am 27 ani un baietel si sunt si plinuta si nu mi-e rusine ca am ase ceva nu ma deranjeaza deloc,stau vara la plaja in bikini care e problema?asa suntem noi femeile toate avem

    0
    0

  • Stela pe 13 Mar 2008, 18:38
    Uitati de vergeturi cu...

    gelul cu extract de IEDERA de la Hofigal. .Dupa aplicarea gelului prin masaj delicat, puteti inveli partile cu probleme cu o folie alimentara si stati cuminti 15 min. Iar bronzatul la S O A R E, face minuni. Sa va fie de folos.

    0
    0

  • mara pe 13 Mar 2008, 17:17
    mare necaz

    maria sa stii ca eu am 45 de ani si sunt f f suparata pe vergeturile astea te anteleg la 22 de ani.......

    0
    0

  • eliza pe 13 Mar 2008, 16:05
    vergeturi

    Pentru Maria. Daca ai luat mai mult in greutate si au aparut vergeturi violacee, nu mai sta pe ganduri si consulta de urgenta un medic endocrinolog.Acesta iti va face cateva analize si va stabili un diagnostic( s-ar putea sa ai un nivel al cotizolului mai ridicat) apoi iti va prescrie tratamentul necesar. Nu intarzia prezentarea la medicul endocrinolog!

    0
    0

  • Maria pe 13 Mar 2008, 14:46
    Multumesc

    Iti multumesc Adiada, voi incerca cat pot sa ma apuc si de sport, ca alta cale nu prea am. Mirela si eu am avut vergeturi pe sani, insa s-au estompat aproape in totalitate fara sa fac nimic.

    0
    0

  • Mirela pe 13 Mar 2008, 14:13
    vreau un sfat

    Buna , sunt insarcinata in a 2 luna si din cauza ca imi cresc sanii mi s-au facut vergeturi pe ei , problema e ca ma dor acele dungulite destul de rau si nu stiu ce as putea face . Am folosit creme de hidratare dar fara efect alt gen de creme mi-e frica sa incerc ca nu cumva sa periclitez sarcina. As dorii un sfat de la oricine este dispus sa mi-l ofere.

    0
    0

  • Georgiana pe 13 Mar 2008, 13:19
    singura solutie operatie

    si eu am luat 30 kg. in timpul sarcinii de slabit am slabit repede dar am ramas cu vergeturi pe burta si cu un surplus de piele, pentru ca mi s-a intins foarte mult, recunosc ca am avut burta foarte mare, am incercat cu tot felul de creme, fac masaj aproape saptamanal dar degeaba singura solutie e operatia, stiu ca e costisitoare dar eu m-am hotarat sa strang bani ... decat sa dau banii pe creme si pe masaj cu care nu rezolv mai nimic. Succes fetelor!!!

    0
    0

  • Adiada pe 13 Mar 2008, 12:51
    pentru MARIA

    Foarte bine ca ai 22 de ani, inseamna ca ai toata viata inainte sa faci putin sport ( un aerobic sau pilates 20min macar de 3x pe sapt.), ajuta la disparitia vergeturilor, incearca de astazi o crema autobronzanta( de obicei eu dinaprilie incep s-o folosesc, si arata destul de acceptabil (adica pielea de pe burta), si este pe o portiune destul de intinsa, si pe lateral putin, am avut sarcina gemelara, deci o burta..., si nu mi-e rusine deloc cu acele linii, dar am vazut deja niste costume intregi de baie supeer, asa ca nici atat nu ma mai doare capul. De pe picioare.., sorry, sport, bicicleta, stepper, si - camuflaj. Curaj fetelor, capul sus. Cu solarul mai cu atentie.Imbatrineste pielea si deshidrateaza.

    0
    0

  • anca pe 13 Mar 2008, 12:49
    Aceasta problema...

    Si eu ma confrunt cu aceasta problema. Insa mie mi-au aparut vergeturile dupa ce am slabit brusc; desi dupa ce am mai pus 3 kg, tot aceeasi nuanta au(mai deschis decat pielea). Intr-adevar, bronzul e singura sansa de camuflare pe care n-il putem permite, dar asta nu inseamna sa facem exces nici la solar sau soare. Multa apa, crema pt hidratare dupa fiecare baie(masaj in zona problemelor), alimentatie sanatoasa pt a nu varia foarte mult in greutate, sport, multa rabdare si astfel vom vedea ceva rezultate. Eu asa incerc sa diminuez si am obesrvat diferente. Succes!

    0
    0

  • Danielita pe 13 Mar 2008, 11:43
    Problema mare

    Eu am numai 18 ani si vergeturile mi-au aparut acum aprox 5ani. To de atunci nu mai port aproape nii un fel de fusta sau rareori fuste care acopera genunchi pt k am si in aceste zone. In articol am citit k cele ce apar in adolescenta adesea se estompeaza si chiar trec cu trecerea timpului. Oare sa mai am o amarata de speranta? daca stie cine va un remediu va rog scrieti-mi.

    0
    0

  • Maria pe 13 Mar 2008, 11:13
    Problema

    Off, nu m-as necaji dar nu am decat 22 de ani. Cand voi face un copil cum o sa arat? Am auzit ca solarul ajuta mult. Asa este?

    0
    0

  • Adiada pe 13 Mar 2008, 10:51
    nicio sansa

    Buna, din pacate vergeturile nu trec (eu le am pe burta), cand am fost insarcinata m-am dat cu creme din prima luna, si degeaba, le am f.vizibile, uneori port costum de baie "bikini", nu mi-e rusine cu vergeturi (ca norocul nu am burtica mare), mai ales cand ma uit la copii mei, altfel gemeni, si am inceput sa iubesc costumele de baie intregi, atatea modele sexy... Am facut si aerobic, pilates, clisuta de pe burta s-a dus, dar a ramas pielea incretita cu "vergi". Cremele autobronzante ajuta mult la "camuflare"... Nu va mai necajiti!

    0
    0

  • CAT pe 13 Mar 2008, 09:46
    problema mare

    Eu in timpul sarcinii am luat 13-14 kg SI TOT AM vergeturi....m-am uitat deunazi la niste poze din concediu si aveam o piele super. Nu stiu cum o sa fac acum cu costumul de baie. Cat despre intrerventia cu laser din articol am mai citi ca este singura eficienta si deci da rezultate.DAR NU inteleg de ce nu spune nimeni cat costa, caci banuiesc ca totusi aceasta este o interventie la indemana oricui se numeste Columbeanu, Bahmuteanu, Esca, etc....de ce zic asta ? pentru ca am mai citit un articol cu epilarea definitiva in care tot despre laser era vorba. Printr-un context am inteles ca pentru aceasta interventie pretul este de 5 euro centimetrul patrat de piele si sunt necesare nu stiu cate sedinte.Deci nu cred ca prea avem ce face decat sa citim si sa visam la pielea de altadata.

    0
    0

  • mihaela pe 13 Mar 2008, 09:00
    problema

    Si eu am aceasta mare problema . Acum 3 ani am ramas insarcinata si am luat excesiv in greutate 35 kg , cu mari eforturi am reusit sa slabesc 22 kg si mai am un surplus inca dupa 3 ani. O mare problema sunt si vergeturile care au ramas pe abdomen si nu dispar cu nici o crema , sunt foarte urate . Accept sfatul celor care sau confruntat cu o astfel de problema. Si sfatuiesc viitoarele mamici sa aiba grija ce si cat mananca , medici au dreptate.

    0
    0

  • Maria pe 13 Mar 2008, 08:02
    Problema

    Am o problema destul de grava in acest sens. Din cauza unei dezechilibrari hormonale m-am ingrasat brusc si, inevitabil, au aparut si vergeturile. Asta s-a intamplat in urma cu aproape un an, iar de atunci, ele au aceeasi culoare rosiatica. Am mai avut problema asta o data, insa atunci, ele s-au cicatrizat si au devenit albe dupa cateva luni. Ce pot face? Vine vara si ma ingrozesc la gandul ca din nou nu voi putea purta nici macar o fusta, cu atat mai mult cu cat ele sunt pe picioare pana aproape de genunchi. Sunt disperata! Multumesc.

    0
    0
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod